fbpx

Αυτό το τέρμα του Ζήση Βρύζα δεν θα το ξεχάσει κανένας μας!

Είναι από τους καλύτερους Έλληνες επιθετικούς των τελευταίων 30 χρόνων. Δεν ήταν ποτέ ο δεινός σκόρερ, ο ψυχρός εκτελεστής μπροστά από το τέρμα αλλά πάντα έκανε πολύ δουλειά μέσα στο γήπεδο και έριχνε και τα γκολ του.

Γι΄αυτό και έκανε αξιοθαύμαστη καριέρα ο Ζήσης Βρύζας φτάνοντας να παίξει και στην ιταλική Perugia.

Αυτό που θα μείνει πραγματικά αξέχαστο σε όλους όταν ακούνε το όνομα του πρώην επιθετικού από την Καβάλα είναι το μοναδικό τέρμα που σημείωσε στο μαγικό Euro 2004.

Είμαστε λοιπόν στα γήπεδα της Πορτογαλίας στην 3η αγωνιστική των ομίλων. Η Ελλάδα, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, είχε νικήσει την Πορτογαλία, πήρε ισοπαλία από την Ισπανία και βρισκόταν με το ένα πόδι στην επόμενη φάση αφού ακόμα και με ήττα από την Ρωσία (και σε συνδυασμό με άλλα αποτελέσματα) έπαιρνε την ιστορική πρόκριση.

https://www.youtube.com/watch?v=ZrG4r6GXprQ

Το παιχνίδι ωστόσο δεν ξεκίνησε καλά αφού οι Ρώσοι προηγήθηκαν πολύ νωρίς με 2-0 απέναντι σε μια Ελλάδα που έκανε το χειρότερο της παιχνίδι στη διοργάνωση.

Στο 43′ όμως ο 44χρονος σήμερα Βρύζας μειώνει σε 2-1 με όμορφο πλασέ και ξαναβάζει την Ελλάδα στο παιχνίδι. Τελικά, το 2-1 που ηττήθηκε η Ελλάδα σε συνδυασμό με τη νίκη των Πορτογάλων επι των Ισπανών (1-0) χάρισε την πρόκριση στην γαλανόλευκη με την συνέχεια να είναι γνωστή.

Εκείνο το τέρμα του Ζήση Βρύζα αποδείχτηκε χρυσάφι αφού η Ελλάδα στην ισοβαθμία με την Ισπανία υπερτερούσε χάρη στην καλύτερη επίθεση της.

Εσύ πού ήσουν όταν σκόραρε ο Ζήσης Βρύζας απέναντι στη Ρωσία;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending