fbpx

Ο Παύλος Ασλανίδης νίκησε τον κυπριακό τελικό του διεθνούς διαγωνισμού για bartenders Beefeater MIXLDN 7!

Ο Παύλος Ασλανίδης, Head Bartender του Columbia Beach στη Λεμεσό, κατάφερε να μαγέψει τους ουρανίσκους των κριτών με τη δημιουργικότητά του και να ανακηρυχθεί παγκύπριος νικητής του εθνικού τελικού του διαγωνισμού Beefeater MIXLDN, του μεγαλύτερου διαγωνισμού στον κόσμο για κοκτέιλ με βάση το τζιν, που διεξάχθηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο τη Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου.

Ο Παύλος θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον παγκόσμιο τελικό του Beefeater MIXLDN 7, που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2018 στο Λονδίνο.

Pavlos Aslanides

Ο εικοσιπεντάχρονος, που διαγωνίστηκε με άλλους εννιά φιναλίστ, κέρδισε τις περισσότερες ψήφους με το κοκτέιλ του Ambrosia, που είχε ως βάση το Beefeater 24 τζιν και βασικά υλικά το Manzanilla σέρυ και το βερμούτ.

Οι δημιουργίες των Δημήτρη Παπαδημητρίου και Παναγιώτη Νικόλα, το Leftside με βάση το Beefeater 24 τζιν, κουμανταρία, σπιτικό σιρόπι άλμης αρωματισμένο με δεντρολίβανο και νότες φλούδας λεμονιού, και το Aes Cyprium, με βάση το Beefeater Dry Gin, κουμανταρία, βότκα με εκχυλίσματα από μέλι, τερεβίνθο και σχίμο, και νότες από μέλι, πορτοκάλι, θυμάρι και βασιλικό, εντυπωσίασαν επίσης τους κριτές, κερδίζοντας έτσι τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Οι φιναλίστ που διαγωνίστηκαν στον τελικό της Κύπρου, που πραγματοποιήθηκε στο The Old Souls στη Λευκωσία, κλήθηκαν να φτιάξουν επί τόπου το κοκτέιλ τους και να περιγράψουν το concept τους, για να αξιολογηθούν από την τριμελή κριτική επιτροπή παγκοσμίως καταξιωμένων επαγγελματιών του χώρου.

Demetris Papademetriou

Το πάνελ των κριτών αποτελείτο από τη Sumaiyah Connolly, Global Brand Ambassador του Beefeater, τη Νάταλι Λιβιτσάνου, νικήτρια Ελλάδος του Beefeater MIXLDN 2015 και Brand Ambassador της Pernod Ricard Hellas, και τον Δημήτρη Κιάκο, καταξιωμένο Έλληνα bartender, ιδιοκτήτη του γνωστού θεματικού μπαρ της Αθήνας, The Gin Joint και μέλος του The Gin Guild.

Το Beefeater, το πλέον βραβευμένο τζιν στον κόσμο, κάλεσε τους φετινούς συμμετέχοντες να αντλήσουν έμπνευση από την κουλτούρα, τον κόσμο, την τέχνη, το φαγητό και τη μουσική της πόλης τους για να δημιουργήσουν πρωτότυπα κοκτέιλ με βάση το Beefeater London Dry Gin ή το Beefeater 24.

Οι φιναλίστ των εθνικών τελικών θα διαγωνιστούν στον παγκόσμιο τελικό στο Λονδίνο, όπου θα ζήσουν μια σειρά από μοναδικές εμπειρίες, θα επισκεφθούν μερικά από τα πιο εμβληματικά μπαρ του Λονδίνου και θα γνωρίσουν δημοφιλείς ηγετικές προσωπικότητες εντός και εκτός της bartending σκηνής του Λονδίνου, για να εμπνευστούν και να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους.

Panayiotis Nicola

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής θα κερδίσει τη μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσει ένα αποκλειστικά δικό του Beefeater Limited Edition Gin, υπό την καθοδήγηση του Master Distiller του Beefeater, Desmond Payne, που είναι γνωστός ως ο πιο έμπειρος Gin Distiller στον κόσμο.

Τα προηγούμενα έξι χρόνια ο διαγωνισμός μάς επέτρεψε να έρθουμε σε επαφή με bartenders από όλο τον κόσμο και ανυπομονώ να βοηθήσω τον φετινό νικητή να δημιουργήσει το δικό του Beefeater gin, στο Kennington στο Λονδίνο” δήλωσε ο Payne.

Χάρη στη διαχρονικά εξαίρετη ποιότητα και κλασική ξηρή λονδρέζικη γεύση του, το Beefeater London Dry Gin έχει κερδίσει την εκτίμηση των bartenders διεθνώς. Η συνταγή του, που δημιούργησε ο James Burrough τον 19ο αιώνα, έχει παραμείνει ουσιαστικά απαράλλακτη, ενώ σήμερα βρίσκεται στα έμπειρα χέρια του Desmond Payne.

Το Beefeater London’s Dry Gin στην Κύπρο αντιπροσωπεύεται και διανέμεται από την Tempo Beverages Cyprus LTD.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending