fbpx

Τα πιο χαρακτηριστικά μουστάκια στο κυπριακό ποδόσφαιρο!

Συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια ο Νοέμβριος να είναι αφιερωμένος στην πρόληψη του καρκίνου του προστάτη και των όρχεων με αποτέλεσμα το κίνημα του Movember με τους άντρες να αφήνουν μουστάκι ολόκληρο το μήνα.

Από την κίνηση αυτή δεν μπορούσε να λείπει το ποδόσφαιρο με την Αλκή Ορόκλινη να είναι μια από τις ομάδες που ευαισθητοποιήθηκε.

Το μουστάκι όμως προϋπήρχε στο κυπριακό ποδόσφαιρο πολύ πριν το Movember αφού από τη δεκαετία του ’70 κυρίως μέχρι και το ξεκίνημα της δεκαετίας του ’90 υπήρχαν αρκετοί μυστακοφόροι στο χώρο.

Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά μουστάκια που είδαμε στα κυπριακά γήπεδα και σου τα παρουσιάζουμε πιο κάτω.

Δες ποια είναι:

 

1
Ανδρέας Μιχαηλίδης

Ο κυρ – Αντρέας διέθετε μουστάκι σαν ποδοσφαιριστής του Άρη και ουσιαστικά δεν το αποχωρίστηκε από τότε.

Όσο ήταν προπονητής σε Άρη, Εθνική Κύπρου, Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ, ΑΕΛ, Ανόρθωση, Πάφο, Απόλλωνα, Σαλαμίνα και ΑΕΚ αλλά και αργότερα ως βουλευτής ο πρώην τεχνικός είχε πάντα σαν σουβενίρ το μουστάκι!

Ίσως η πιο χαρακτηριστική περίπτωση μουστακαλή στα γήπεδα μας!

2
Λοΐζος Μαυρουδής

Το “μαύρο διαμάντι” της ΑΕΛ αλλά και του κυπριακού ποδοσφαίρου, ένα από τα καλύτερα δεκάρια που υπήρξε ποτέ στο ποδόσφαιρο μας διατηρούσε μουστάκι σε ολόκληρη του την καριέρα στους Λεμεσιανούς από το 1976 μέχρι το 1990.

Βέβαια το τέλος της καριέρας του δεν σήμαινε και το ξύρισμα του μουστακιού αφού το χαρακτηριστικό του “αξεσουάρ” (μαζί με τα σγουρά μαλλιά) παραμένει στη γνωστή θέση!

3
Γιαννάκης Γιαγκουδάκης

Ο απόλυτος αρχηγός του Απόλλωνα υπηρέτησε τη λεμεσιανή ομάδα για 20 συνεχόμενα χρόνια (1975-1995) με τα 16 από αυτά να φορά το περιβραχιόνιο. Ακούραστος αμυντικός χαφ είχε πάντα προίκα το μουστάκι του!

Ακόμα και αργότερα σαν προπονητής ο Γιαγκουδάκης πάντα ξεχώριζε και για το μουστάκι του!

4
Αντρέας Στυλιανού

Ένας από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ, υπήρξε και αρχηγός των γαλαζοκιτρίνων στα τελευταία χρόνια της καριέρας του ο Αντρέας Στυλιανού ήταν μεσοεπιθετικός με έφεση στο σκοράρισμα.

Άλλωστε αναδείχθηκε 2 φορές πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα μας (1967, 1971). Σε όλη αυτή τη διαδρομή ο Παφίτης πρώην ποδοσφαιριστής έφερε και το μουστάκι του.

5
Αντώνης Σκάγιας

Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στον Εθνικό Άχνας με εξαίρεση 4 χρόνια (1986-1990) στην Ανόρθωση. Το μουστάκι του ήταν μεγάλο διακριτικό κατά τα χρόνια της ποδοσφαιρικής καριέρας του πρώην Κύπριου επιθετικού.

6
Πανίκος Ορφανίδης

Πρώτα ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ (1977-1993) και μετά ως προπονητής των Λεμεσιανών, της Νέας Σαλαμίνας, της Πάφου και του Εθνικού Άχνας ο Πανίκος Ορφανίδης πάντα είχε το μουστάκι να του δίνει έξτρα γοητεία!

7
Ευαγόρας Χριστοφή

Το γεγονός ότι ξεκίνησε την καριέρα του σαν επιθετικός και την τέλειωσε σαν κεντρικός αμυντικός λέει πολλά για την ποιότητα του Ευαγόρα σαν ποδοσφαιριστής.

Στα 15 χρόνια καριέρας του το μουστάκι του ήταν πιστός σύντροφος όπως και όλων των υπόλοιπων ποδοσφαιρανθρώπων αυτής της λίστας!

8
Τάκης Μαυρής

Σε 15 χρόνια καριέρας με την Ομόνοια ο Τάκης Μαυρής κατέκτησε πάμπολλους τίτλους αγωνιζόμενος ως δεξί εξτρέμ ενώ ήταν και ο σκόρερ της Εθνικής Κύπρου στο ιστορικό 1-1 με την Ιταλία το 1983.

Έγινε γνωστός με το μουστάκι του που το διατηρούσε μέχρι και πριν μερικά χρόνια.

Ποιους άλλους μουστακαλήδες Κύπριους ποδοσφαιριστές ξέρεις;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending