fbpx

5 εντεκάδες της εθνικής Ιταλίας σε σημαντικά παιχνίδια με τερματοφύλακα τον Buffon!

Το γύρο του κόσμου κάνει από χτες η είδηση ότι ο Gianluigi Buffon αποτελεί παρελθόν από την εθνική Ιταλίας μετά τον αποκλεισμό των azzuri από την τελική φάση του Μουντιάλ 2018.

Έτσι, ο Gigi, που φόρεσε 175 φορές τη φανέλα της squadra azzura, έχασε τη χρυσή ευκαιρία να γίνει ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που θα συμμετείχε σε 6 διοργανώσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου.

O 40χρονος πορτιέρε όμως, στα σχεδόν 20 χρόνια παρουσίας του στην εθνική Ιταλίας έζησε πολλές μεγάλες στιγμές με αποκορύφωμα βέβαια την κατάκτηση του Μουντιάλ το 2006.

Παράλληλα, συνυπήρξε στην ίδια εντεκάδα με μερικούς από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που γέννησε ποτέ το ιταλικό ποδόσφαιρο.

Εμείς με την ευκαιρία της απόσυρσης από το διεθνές ποδόσφαιρο του μεγάλου Ιταλού σου παρουσιάζουμε 5 εντεκάδες με τον Buffon τερματοφύλακα σε σημαντικά παιχνίδια της χώρας των μακαρονιών τα τελευταία χρόνια.

Δες ποιες είναι πιο κάτω και θυμήσου μαζί μας μερικά από τα πιο μεγάλα αστέρια του ιταλικού ποδοσφαίρου:

 

1
Μουντιάλ 2002, φάση των 16 με τη Νότια Κορέα

Ήταν το παιχνίδι στο οποίο, κατα γενική ομολογία, η Ιταλία αδικήθηκε κατάφορα από το διαιτητικό τρίο για να προχωρήσει στην επόμενη φάση η διοργανώτρια Νότια Κορέα.

O αγώνας κρίθηκε στην παράταση (1-1 η κανονική διάρκεια) με τους Κορεάτες να νικούν με 2-1.

Η Ιταλία αγωνίστηκε τότε με: Buffon, Iuliano, Maldini, Panucci, Coco, Zambrotta, Zanetti, Tommasi, Del Piero, Totti, Vieri.

2
Μουντιάλ 2006, τελικός απέναντι στη Γαλλία

Η πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια με την squadra azzura να κατακτά το 4ο και τελευταίο της μέχρι σήμερα Μουντιάλ.

Οι Ιταλοί επικράτησαν της Γαλλίας με 5-3 στα πέναλτι με τον Buffon να πραγματοποιεί τεράστια απόκρουση στην παράταση σε κεφαλιά του Zidane.

Η εντεκάδα της Ιταλίας: Buffon, Grosso, Cannavaro, Gattuso, Toni, Totti, Camoranesi, Zambrotta, Perrotta, Pirlo, Materazzi.

3
Euro 2008, προημιτελικός με Ισπανία

Πλέον ο Buffon ήταν ο αρχηγός της Ιταλίας στο Euro του 2008. Στα προημιτελικά η Ιταλία βρέθηκε αντιμέτωπη με την Ισπανία, που τελικά προχώρησε και κατέκτησε το τρόπαιο.

Ο αγώνας έληξε 0-0 και κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί επικράτησε η furia roja με 4-2.

Η ιταλική εντεκάδα: Buffon, Panucci, Grosso, Chiellini, Toni, De Rossi, Ambrosini, Cassano, Zambrotta, Perrotta, Aquilani.

4
Euro 2012, τελικός με Ισπανία

Μετά το 2000 και τον τελικό απέναντι στη Γαλλία, η Ιταλία ξαναβρέθηκε σε τελικό Euro 12 χρόνια μετά όπου έχασε όμως από την Ισπανία με 4-0.

Στην πορεία είχε αποκλείσει κατά σειρά την Αγγλία στα πέναλτι στα προημιτελικά και τη Γερμανία στα ημιτελικά.

Στον τελικό αγωνίστηκε με τους: Buffon, Chiellini, Abate, Marchisio, Balotelli, Cassano, Barzagli, De Rossi, Montolivo, Bonucci, Pirlo.

5
Euro 2016, προημιτελικός με Γερμανία

Στο πιο πρόσφατο Euro οι azzuri κέρδισαν το θαυμασμό όταν απέκλεισαν την Ισπανία στη φάση των 16. Στα προημιτελικά βρήκαν τη Γερμανία όπου και αποκλείστηκαν στα πέναλτι και αφού το παιχνίδι στην κανονική του διάρκεια και την παράταση έληξε 1-1.

Οι Ιταλοί αγωνίστηκαν με τους εξής 11: Buffon, De Sciglio, Chiellini, Florenzi, Pelle, Sturaro, Barzagli, Eder, Parolo, Bonucci, Giaccherini.

Ποιος νομίζεις πως ήταν ο κορυφαίος συμπαίκτης που είχε ποτέ ο Buffon στην εθνική Ιταλίας; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending