fbpx

Danijel Pranjic: Μακάρι να ήταν όλοι οι ποδοσφαιριστές σαν κι αυτόν!

Δεν χρειάζεσαι εμένα να σου πω πως πλέον το κυπριακό πρωτάθλημα είναι ουσιαστικά πρωτάθλημα ξένων, αφού τα ρόστερ των ομάδων μας είναι γεμάτα από τέτοιους. Δεν χρειάζεται, επίσης, να σου πω ότι πολλοί από αυτούς φεύγουν χωρίς να μάθουμε καν τα ονόματα τους αφού περνούν απαρατήρητοι.

Υπάρχει βέβαια και μια κατηγορία ξένων που έρχονται και χτίζουν το όνομα τους στο νησί μας κερδίζοντας μεταγραφή στο εξωτερικό με τα παραδείγματα μέσα στα χρόνια να είναι δεκάδες.

Κάπου κάπου όμως έρχονται και κάτι 35άρηδες και βάλε, που λες εντάξει ήρθε για ένα τελευταίο συμβόλαιο, να απολαύσει τον ήλιο της Κύπρο και μην τον είδατε.

Σε αυτούς, φωτεινή εξαίρεση είναι φέτος ο Danijel Pranjic! Πολυσύνθετος παίχτης που έφτασε μέχρι την Bayern Munich κάθε άλλο παρά τυχαίος είναι. Ήρθε, λοιπόν, ο Κροάτης φέτος, στα 36 του, να παίξει στην Ανόρθωση.

goal.philenews.com

Σπουδαία μεταγραφή αλλά θα παίξει μπάλα ή θα είναι άλλη μια πατάτα όπως τόσες στο παρελθόν;” σκέφτεσαι.

Έλα όμως που σε αυτές τις 12 μέχρι στιγμής αγωνιστικές ο “παππούς” για τους φίλους της Κυρίας είναι ένας από τους πιο σταθερούς ποδοσφαιριστές της και μεγάλος πρωταγωνιστής στη φετινή πορεία της βαρωσιώτικης ομάδας;

Πέρα από τα αμυντικά του καθήκοντα ο Κροάτης αριστερός μπακ μοίρασε μέχρι στιγμής 6 ασίστ (18 τέρματα πέτυχε παρεπιπτόντως μέχρι στιγμής η Ανόρθωση), ενώ η ηγετική του προσωπικότητα βγάζει μάτι μέσα στο χορτάρι.

Για ένα ποδοσφαιριστή, θεωρητικά χορτασμένο από διακρίσεις, η Κύπρος δεν έχει κάτι να προσφέρει. Η περίπτωση του Danijel Pranjic θυμίζει σε όλους μας, όμως πως τίποτα δεν τελειώνει μέχρι να θέλουμε εμείς να τελειώσει!

politis.com.cy

Ο Κροάτης είναι πολυτέλεια για το κυπριακό πρωτάθλημα και μια εξαιρετική περίπτωση μελέτης από τους αρμόδιους για την θέληση, το πείσμα και την δίψα για ποδόσφαιρο (και ταυτόχρονα ζωή) που πρέπει να έχει ο κάθε ποδοσφαιριστής, ξένος ή όχι στο πρωτάθλημα μας!

Πριν καταντήσω όμως κουραστικός (και επέτρεψε μου το Α’ πρόσωπο) κλείνω λέγοντας πως αφού επιλέξαμε το πρωτάθλημα μας να απαρτίζεται κυρίως από ξένους, ας παραδειγματιστούμε από τον Pranjic και όλα όσα μπορεί να μας προσφέρει η εδώ παρουσία του!

Ποιος πιστεύεις πως είναι ο κορυφαίος μέχρι στιγμής ξένος στο κυπριακό πρωτάθλημα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending