fbpx

“Youth Empowered”: Ανακάλυψε νέες δεξιότητες, διεκδίκησε ευκαιρίες!

Κάποτε, μια από τις βασικές δεξιότητες που αναζητούσαν οι εργοδότες ήταν οι ξένες γλώσσες, η στοιχειώδης χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και το multitasking, η ικανότητα δηλαδή να γίνονται περισσότερες από μία δουλειές ταυτόχρονα.

Σήμερα, όλα αυτά θεωρούνται σε μεγάλο βαθμό δεδομένα – έτσι οι επιχειρήσεις ζητούν κάτι παραπάνω. Πώς μπορείτε να διαχειρίζεστε καλύτερα τον χρόνο σας; Πώς διεκπεραιώνεται αποτελεσματικότερα ένα project; Ποιες είναι οι βασικές δεξιότητες για τον τομέα των πωλήσεων; Ποια είναι η ενδεδειγμένη τακτική στις διαπραγματεύσεις;

Όλα τα παραπάνω είναι πράγματα τα οποία οι εργοδότες ζητούν, πλέον, από τους εργαζομένους τους, και ειδικότερα από όσους προσλαμβάνονται για πρώτη φορά. Η Α/φοί Λανίτη και η Coca-Cola, θέλοντας να ανταποκριθούν στις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας εντάσσουν τις παραπάνω ενότητες στο πρόγραμμα του “Youth Empowered”.

Το τριήμερο σεμινάριο για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας θα πραγματοποιηθεί στις 5-7 Δεκεμβρίου, στην Πύλη Αμμοχώστου, στη Λευκωσία και στόχο έχει να βοηθήσει τους νέους, 18-30 ετών, που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας να βελτιώσουν τις προσωπικές και επαγγελματικές τους δεξιότητες.

«Η νέα γενιά είναι το μέλλον της Κύπρου και πρέπει να της δίνουμε όλα εκείνα τα εφόδια και την εκπαίδευση ώστε να μπορεί να διεκδικήσει ουσιαστικές ευκαιρίες απασχόλησης», τονίζει η Κάλια Πατσιά, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Α/φοί Λανίτη, και προσθέτει: «Η διαχείριση έργου, οι βασικές γνώσεις οικονομικών, οι δεξιότητες πώλησης, οι τεχνικές διαπραγματεύσεων και η αποτελεσματική και ταυτόχρονα ελκυστική εταιρική παρουσίαση σε μια επαγγελματική συνάντηση είναι μερικές μόνο από τις βασικές δεξιότητες που οι εργοδότες ζητούν από έναν υποψήφιο για πρόσληψη».

Όλα τα παραπάνω θα αποτελέσουν τον βασικό κορμό της τρίτης ημέρας του “Youth Empowered”, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Υπουργού Εργασίας, του Δήμου Λευκωσίας και του Οργανισμού Νεολαίας. Μάλιστα, στο Πρόγραμμα που διοργανώνεται από την Α/φοί Λανίτη και την Coca-Cola θα συμμετέχουν εθελοντικά 15 εταιρείες και οργανισμοί, όπως οι: ΑΝΤ1, IN Business, Delema McCANN, PWC, StudentLife, Gen-Cyprus, Cyprus Marketing Youth Society, PopUP Nicosia, CYTA, HeartCyprus, Gloria Jeans, Μ&P, MKO AKTH και το Πολυδύναμο Κέντρο Λευκωσίας, δημιουργώντας ένα μεγάλο και δυναμικό δίκτυο γνώσης, ανθρώπων και επαφών.

Αυτό το δίκτυο προσφέρει στους νέους τις ευκαιρίες που αναζητούν και τη δύναμη να χτίσουν το μέλλον τους. Επιπλέον, θα δημιουργηθεί και μία βάση δεδομένων με τους 200 συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, ώστε να δίνεται προτεραιότητα για την κάλυψη των κενών θέσεων.

“Η συμμετοχή στο “Youth Empowered” είναι εντελώς δωρεάν και δεν χρειάζεται κάποιος να έχει πτυχίο ή εξειδίκευση σε κάποιον τομέα για να το παρακολουθήσει. Όσοι είναι 18-30 ετών και βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας μπορούν να συμμετάσχουν και να αποκτήσουν με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικές ευκαιρίες δικτύωσης”, συμπληρώνει η κα. Πατσιά. “Στόχος μας είναι να βοηθηθούν 3.000 νέοι μέχρι το 2020”, συνεχίζει η κα. Πατσιά, με το “Youth Empowered” να είναι το τελευταίο μόνο από μια σειρά δράσεων της Α/φοί Λανίτη – δράσεις που έχουν σκοπό να ενισχύσουν και να ενδυναμώσουν την κυπριακή κοινωνία.

Περισσότερες πληροφορίες για τις θεματικές ενότητες του “Youth Empowered” εδώ και στο Facebook Page της Α/φοί Λανίτη.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending