fbpx

5+1 παίχτες που ξεχώρισαν στο φετινό πρωτάθλημα!

Με σχεδόν συμπληρωμένο (για αρκετές ομάδες) τον Α’ γύρο, τα πρώτα συμπεράσματα για τη δυναμικότητα των ομάδων και το πού μπορούν να φτάσουν συζητούνται ήδη στα ποδοσφαιρικά στέκια.

Τα πρώτα συμπεράσματα έχουν ήδη βγει και για αρκετούς ποδοσφαιριστές. Μια βόλτα αρκεί για να ακούσεις πως ο ένας δεν κάνει για την ομάδα, ο άλλος βγάζει μάτια και ο παράλλος θέλει χρόνο.

Κοιτάζοντας όμως λίγο από μακριά αυτές τις πρώτες αγωνιστικές και τι έχουν δείξει οι ομάδες μας, υπάρχουν αρκετοί παίχτες που ξεχωρίζουν κάθε βδομάδα κερδίζοντας τον θαυμασμό μας.

Μαζέψαμε 5+1 τέτοιους με σταθερά καλή παρουσία (αφού πάρα πολλοί έκαναν 2-3 καλά παιχνίδια χωρίς όμως συνέχεια) και σου τους παρουσιάζουμε.

Δες ποιοι είναι (και πες μας ποιον θεωρείς εσύ τον πιο σταθερό παίχτη του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής): 

 

1
Florian Taulemesse

Έδειξε από πέρσι ότι πρόκειται για επιθετικό τάνκ ο Γάλλος, αφού έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην πορεία της ΑΕΚ από τον Ιανουάριο και μετά.

Φέτος όμως, ξεκινώντας από την αρχή με την ομάδα της Λάρνακας δείχνει πραγματικά ασταμάτητος. Σκόραρε τα πρώτα του τέρματα απέναντι στον Ερμή στην 3η αγωνιστική και έφτασε αισίως τα 11 όντας ο πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα μας.

Φορ που παίζει και με πλάτη,  που δεν διστάζει να παίξει και εκτός περιοχής και σίγουρα αποτελεί το ισχυρότερο επιθετικό όπλο της ΑΕΚ στην προσπάθεια που κάνει για κατάκτηση του πρωταθλήματος.

2
Leandro da Silva

Από τις πιο “αθόρυβες” μεταγραφές του φετινού πρωταθλήματος ήταν ο χαφ της ΑΕΛ.

Με την ομάδα της Λεμεσού όμως να έχει παίξει 11 παιχνίδια και τον Πορτογάλο να μετρά 10 συμμετοχές συνοδευμένες από πολύ δουλειά στο χόρτο, δεν θα ακουγόταν υπερβολικό αν τον χαρακτηρίζαμε σαν τον πιο σταθερό παίχτη της λεμεσιανής ομάδας.

Κόβει επιθέσεις με την ίδια άνεση με την οποία τις δημιουργεί, ενώ στην αναμέτρηση με την Νέα Σαλαμίνα πέτυχε και το πρώτο του τέρμα με την γαλαζοκίτρινη φανέλα.

Πρόκειται ουσιαστικά για παίχτη που καταλαβαίνεις περισσότερο την αξία του όταν δεν είναι μέσα στο γήπεδο, ενώ αν συνεχίσει με παρόμοιες εμφανίσεις θα συγκεντρώσει για τα καλά τα βλέμματα πάνω του!

3
Danijel Pranjic

Ήταν ένα από τα μεγάλα ονόματα που ήρθαν το καλοκαίρι στην Κύπρο, ελάχιστοι όμως περίμεναν ότι ο Danijel Pranjic θα είχε τόσο καταλυτικό ρόλο στη φετινή Ανόρθωση.

Ο Κροάτης αν και βαδίζει στα 36 του παίζει σαν 25άρης με τον ίδιο να δηλώνει ότι αισθάνεται πιο νέος από όσο πραγματικά είναι.

Πέρα από τα αμυντικά του καθήκοντα, έχει ενεργό ρόλο και στο επιθετικό κομμάτι αφού από δικές του ενέργειες προήλθαν 6 τέρματα της Κυρίας.

Από τους πιο σταθερούς παίχτες όχι μόνο των Βαρωσιωτών αλλά και του πρωταθλήματος μας, ο Pranjic είναι μια ηγετική προσωπικότητα από αυτές που χρειάζεται το ποδόσφαιρο μας.

4
Herold Goulon 

Ξέραμε πολύ καλά ποιος είναι ο Herold Goulon από το πέρασμα του στην Ομόνοια αλλά και την Δόξα.

Φέτος όμως με την φανέλα της Πάφου, ο θηριώδης Γάλλος πραγματοποιεί μια πραγματικά ώριμη χρονιά αγωνιζόμενος ως λίμπερο στην αμυντική τριπλέτα της παφιακής ομάδας.

Εκμεταλλευόμενος τη δύναμη, το ύψος αλλά και το ποδοσφαιρικό του μυαλό ο 29χρονος Goulon προσφέρει ασφάλεια και σιγουριά σαν ο τελευταίος παίχτης μπροστά από τον Koprivec.

Εκτός όμως από εξαιρετικός στο αμυντικό κομμάτι, δεν διστάζει να προωθηθεί σκοράροντας μάλιστα και το νικητήριο τέρμα των γαλάζιων απέναντι στον Ερμή στο παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής.

5
Χρυσοβαλάντης Καπαρτής

Στο φετινό Ολυμπιακό του εμπάργκο μεταγραφών ο Κύπριος ποδοσφαιριστής έχει καθοριστικό ρόλο και ο Καπαρτής είναι ένας από αυτούς.

Μετρά μόλις 8 συμμετοχές και 229 λεπτά συμμετοχής αφού ταλαιπωρήθηκε και από τραυματισμούς.

Πρόλαβε όμως να σκοράρει 2 φορές (το 1/4 των τερμάτων του Τακτακαλά για αυτούς που αρέσκονται σε στατιστικά) χαρίζοντας 2 υπερπολύτιμους βαθμούς στους μαυροπράσινους.

Ισοφάρισε την Ομόνοια σε χρόνους καθυστερήσεων ενώ σκόραρε και απέναντι στη Σαλαμίνα τη 10η αγωνιστική.

6
Γιώργος Παπαγεωργίου

Στα 20 του έχει ήδη κερδίσει θέση βασικού στον Εθνικό Άχνας ο Γιώργος Παπαγεωργίου, πραγματοποιώντας στο σύνολο εντυπωσιακές εμφανίσεις.

Ακούραστος χαφ, συμμετέχει και στο αμυντικό κομμάτι αλλά και στην επίθεση σκοράροντας 2 τέρματα απέναντι σε Άρη και Δόξα. Γέννημα – θρέμμα της αχνιώτικης ομάδας θεωρείται δεδομένο πως στο μέλλον θα προσελκύσει ενδιαφέρον από μεγάλες ομάδες του νησιού.

Προς το παρών είναι 4ος στη λίστα με τα λεπτά συμμετοχής του Εθνικού με 992 λεπτά στο χόρτο και βασικό στέλεχος της εθνικής Ελπίδων.

Ποιο παίχτη ξεχώρισες εσύ στο φετινό πρωτάθλημα μέχρι στιγμής;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending