fbpx

10 ξένοι παίχτες στο φετινό πρωτάθλημα που υπήρξαν διεθνείς σε σημαντικές εθνικές ομάδες!

Να προσπαθήσεις να ξεχωρίσεις τα είδη των ξένων ποδοσφαιριστών που έρχονται στην Κύπρο δεν είναι και το πλέον ευκολότερο έργο του κόσμου.

Παρ’ όλα αυτά, μπορεί να αναφερθεί με βεβαιότητα πως μέσα στα χρόνια ευτυχήσαμε να παίξουν μπάλα στο νησί μας ποδοσφαιριστές με πλούσιες παραστάσεις με τις εθνικές τους ομάδες.

Η φετινή σεζόν δεν μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση, αφού βλέπουμε αρκετούς διεθνείς στα γήπεδα μας.

Εμείς μαζέψαμε 10 από αυτούς που έπαιξαν σε εθνικές με πλούσια ποδοσφαιρική ιστορία και σου τους παρουσιάζουμε.

Δες ποιοι είναι παρακάτω:

1
Gordon Schildenfeld

Σημαντικό στέλεχος της εθνικής Κροατίας ήταν ο αμυντικός της Ανόρθωσης από το 2009 μέχρι το 2016.

Συγκεκριμένα, ο “Σίφο” κατέγραψε συνολικά 29 συμμετοχές συμμετέχοντας μάλιστα στα Euro 2012 και 2016, ενώ ήταν και στην αποστολή της “χράβτσκα” στο Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014.

2
Innocent Emeghara

Ο γεννημένος στη Νιγηρία αλλά πολιτογραφημένος Ελβετός επιθετικός του Ερμή υπήρξε μέλος της εθνικής Ελβετίας για μια 2ετία περίπου (2011-2013).

“‘Εγραψε” 9 συμμετοχές συνολικά με μια από αυτές να είναι ενάντια στην Κύπρο για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2014.

3
Hedwiges Maduro

Σε ένα διάστημα 6 χρόνων (2005-2011) ο Maduro, που κατηφόρισε φέτος στο νησί μας για την Ομόνοια, αγωνίστηκε με τη φανέλα της εθνικής Ολλανδίας 18 συνολικά φορές.

Ήταν στην αποστολή των οράνιε στο Μουντιάλ του 2006, χωρίς όμως να πάρει αξιόλογο χρόνο συμμετοχής.

4
Banel Nicolita

Το καλοκαίρι που πέρασε ο Άρης έφερε στην Κύπρο το Ρουμάνο εξτρέμ, που πιθανότατα αν ερχόταν για κάποια από τις μεγάλες ομάδες του νησιού να έκανε και πολύ θόρυβο.

Αυτό γιατί ο Nicolita μετρά 37 συμμετοχές με την εθνική της χώρας του. Ο 32χρονος Ρουμάνος υπηρέτησε την εθνική του από το 2005 μέχρι το 2014, με κορυφαία στιγμή τη συμμετοχή του στο Euro 2008.

5
Zhivko Milanov

Για μια δεκαετία διεθνής υπήρξε και ο δεξιός μπακ του ΑΠΟΕΛ. Ο Zhivko Milanov από το 2006 μέχρι το 2016 συμπλήρωσε 31 συμμετοχές χωρίς όμως να συμμετάσχει σε κάποια μεγάλη διοργάνωση.

6
Bruno Vale

Ο πολύπειρος τερματοφύλακας του Απόλλωνα κατέγραψε 21 συμμετοχές με την U21 της πατρίδας του Πορτογαλίας.

Στην εθνική των μεγάλων δεν κατάφερε να πείσει τους προπονητές καταγράφοντας όμως μια συμμετοχή, στις 20 Αυγούστου 2003 σε φιλικό με το Καζακστάν.

7
Edgar Pacheco

Όπως και ο Nicolita έτσι και ο χαφ του Ερμή ήταν μια πολύ καλή μεταγραφή για τα δεδομένα του πρωταθλήματος μας που μάλλον άξιζε περισσότερης προβολής.

Στα 27 του ο Μεξικανός ήρθε στην Κύπρο κουβαλώντας και 6 συμμετοχές με την εθνική της χώρας του. Συμμετοχές που ο Pacheco έγραψε την διετία 2009-2011 με τις 3 από αυτές να ήταν στο Copa America 2011.

8
Dimitar Makriev

Ένα από τα σπουδαιότερα ονόματα που φόρεσαν ποτέ τη φανέλα της Νέας Σαλαμίνας είναι ο Βούλγαρος επιθετικός και πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος μας (μαζί με Alves και Cavenaghi) το 2016 με 19 τέρματα.

Ο Βούλγαρος λοιπόν, έγραψε και 8 συμμετοχές στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του την διετία 2009-2011, σημειώνοντας μάλιστα το μοναδικό του τέρμα απέναντι στην Εθνική μας σε αγώνα για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2010.

9
Radoslav Vasilev

Μια από τις αξιόλογες μεταγραφές της Αλκής το καλοκαίρι ήταν και ο 27χρονος Βούλγαρος επιθετικός.

Μέσα στο 2015 ο Vasilev φόρεσε τη φανέλα της εθνικής Βουλγαρίας 3 φορές, γεγονός που κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι.

10
Lucas Dominguez

Το μπάσιμο του Sergey Lomakin στα διοικητικά της Πάφος FC έφερε και αρκετές αξιόλογες μεταγραφές στην παφιακή ομάδα, είτε πρόκειται για υποσχόμενους νεαρούς ή λεγεωνάριους με καλή καριέρα πίσω τους.

Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει και ο Χιλιανός αμυντικός Lucas Dominguez. Ίσως το μεγαλύτερο παράσημο της μέχρι στιγμής καριέρας του 28χρονου είναι οι 6 συμμετοχές του με την εθνική της πατρίδας του τη διετία 2011-12.

Διεθνής με τις χώρες τους υπήρξαν ανάμεσα σε άλλους οι Gadzhev, Bandalovski, Pranjic και Harush της Ανόρθωσης, Koprivec και Janza της Πάφος FC, Boljevic, Trickovski και Mojsov της ΑΕΚ, Vozinha, Airosa και Soares της ΑΕΛ, Sallai, Bertoglio, Oar και Pote του ΑΠΟΕΛ, Schembri του Απόλλωνα, Voskanyan, Manoyan της Νέας Σαλαμίνας και οι Velthuizen, Cande, Jarchinio της Ομόνοιας.

Ήξερες πως αυτοί οι ποδοσφαιριστές υπήρξαν διεθνείς με τις χώρες τους; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending