fbpx

3 πράγματα που μάθαμε από τη νίκη μας επί της Πορτογαλίας!

Τεράστιας σημασίας νίκη πέτυχε χτες η Εθνική μπάσκετ, αφού επικράτησε 69-67 της Πορτογαλίας βάζοντας βάσεις πρόκρισης στην επόμενη φάση των προκριματικών του Eurobasket 2021!

Τα παλικάρια του Λίνου Γαβριήλ έπαιξαν φοβερό μπάσκετ, καταθέτοντας και ψυχή και πάθος προηγούμενοι μέχρι και 13 πόντους (59-46) στα μέσα του Γ’ δεκαλέπτου.

Έφεραν έτσι μια μεγάλη νίκη αλλά ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο του αγώνα να ήταν η μαζική παρουσία του κόσμου αφού 5 και πλέον χιλιάδες φίλαθλοι βρέθηκαν στο “Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία”.

Ποια στοιχεία μας δίδαξε όμως το χτεσινό παιχνίδι; Μαζέψαμε 3 από αυτά και σου τα παρουσιάζουμε πιο κάτω.

Δες ποια είναι:

 

1
Ο κόσμος έπαιξε σημαντικότατο ρόλο στη νίκη!

Τις τελευταίες μέρες η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθόσφαιρας αλλά και οι διεθνείς μας τόνιζαν με κάθε ευκαιρία τη σημασία που θα είχε η μαζική προσέλευση του κόσμου στο παιχνίδι.

Αυτό που έγινε όμως χτες ίσως δεν το ανέμενε κανείς! 5 χιλιάδες κόσμου “έσπρωχναν” την Εθνική μας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Δεν θα ήταν υπερβολη να αναφερθεί πως στο τελευταίο, δύσκολο δεκάλεπτο στο οποίο οι Πορτογάλοι πίεσαν και ροκάνισαν τη διαφορά ο κόσμος ήταν ο 6ος παίχτης μας μέσα στο παρκέ, συμβάλοντας και αυτός στη μεγάλη νίκη.

2
Το κυπριακό μπάσκετ έχει και παρόν και μέλλον!

Η 12αδα που παρατάχθηκε χτες στο παρκέ του “Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία” ήταν ένα κράμα εμπειρίας και ενθουσιασμού.

Ο πιο μεγάλος ηλικιακά καλαθοσφαιριστής ήταν ο Αριστείδης Κορωνίδης (35 ετών) και ο νεαρότερος ήταν ο Μιχάλης Κουμής (21 ετών).

Από εκεί και πέρα, με μέσο όρο ηλικίας τα 29 περίπου χρόνια, η Εθνική μας, που εκτός από τη χτεσινή επιτυχία μετρά και το χρυσό μετάλλιο στους ΑΜΚΕ το καλοκαίρι που μας πέρασε, έχει ακόμα αρκετά να προσφέρει!

3
Οι Κύπριοι ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά!

Τα ομαδικά αθλήματα καλώς ή κακώς χωρίζουν τον κόσμο σε ομάδες. Ο ένας υποστηρίζει τον ΑΠΟΕΛ, ο άλλος τον Κεραυνό, ο δίπλα την ΑΕΚ, την ΕΘΑ και πάει λέγοντας.

Αυτό που απέδειξε περίτρανα το χτεσινό παιχνίδι απέναντι στη Πορτογαλία ήταν ότι όταν ενωθούμε για ένα σκοπό είμαστε ανίκητοι!

Μεταξύ άλλων, σαν οργανωμένα σύνολα η Ανόρθωση Αμμοχώστου και η Αναγέννηση Γερμασόγειας υποστήριξαν την προσπάθεια της Εθνικής με έντονη παρουσία και πανό στο γήπεδο, ενώ συγκράτησα (και επέτρεψε μου τον Α’ πρόσωπο) την κουβέντα μιας κυρίας δίπλα μου στις κερκίδες που είπε “Ίντα ωραία που φωνάζουμε μόνο για ένα;“.

Αυτό είναι το πνεύμα που πρέπει να κρατήσουμε όχι μόνο στο μπάσκετ αλλά σε κάθε αθλητική δραστηριότητα των εθνικών της Κύπρου μας!

Τι σου έκανε εντύπωση από το παιχνίδι Κύπρος – Πορτογαλία;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending