fbpx

ΜΑΖΙ: Μαθαίνουμε και Καταπολεμούμε το Ηλεκτρονικό Έγκλημα

Εργαστήρια με Πραγματικά Σενάρια από φοιτητές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, με την υποστήριξη του γραφείου της Επιτρόπου Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού, του γραφείου Πάταξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας Κύπρου, του Ιδρύματος Εκπαίδευσης και Ενδυνάμωσης Νεολαίας, και της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (CYTA) διοργανώνει για πρώτη φορά Πρακτικά Εργαστήρια για γονείς και παιδιά, ηλικίας 12-16 ετών, με Πραγματικά Σενάρια, για αντιμετώπιση και καταπολέμηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Τα εργαστήρια θα διεξαχθούν από φοιτητές του κλάδου Διαχείρισης Πληροφοριακών Συστημάτων (MIS) υπό την καθοδήγηση της Δρ. Δέσπως Κτωρίδου, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας και Επικεφαλής του τμήματος Διοίκησης και Διοικητικής Πληροφοριακών Συστημάτων, στις 2 Δεκεμβρίου 2017, μεταξύ 09.30 και 13.00, στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

«Στόχος των εργαστηρίων είναι να ενθαρρύνουμε τους γονείς και τα παιδιά τους, ηλικίας 12-16 ετών, να καθίσουν, ίσως για πρώτη φορά, στο ίδιο θρανίο και ΜΑΖΙ να εμπλακούν σε πραγματικά σενάρια, για να μάθουν να προφυλάσσονται από τους κινδύνους των κοινωνικών δικτύων και κυρίως του Facebook», αναφέρει η Δρ. Δέσπω Κτωρίδου. «Θέλουμε αυτή η δράση να φέρει κοντά τον γονιό και το παιδί και να συμβάλλει στο να αναπτυχθεί μια σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα τους, όσο αφορά τη σωστή χρήση των κοινωνικών δικτύων», καταλήγει.

Η ημερίδα έχει οργανωθεί ως εξής:

9:30:10:00 Εγγραφές

ΜΕΡΟΣ 1: 10:00-12:00 Πραγματικά Σενάρια για αντιμετώπιση και καταπολέμηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος

ΜΕΡΟΣ 2: 12:00-13:00 Παρουσιάσεις, συζήτησή με εμπειρογνώμονες, Απονομή Πιστοποιητικών Παρακολούθησης

Εγγραφές μέσω του εξής συνδέσμου: www.unic.ac.cy/fightingcybercrime17

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending