fbpx

5 πράγματα που μας έμαθε ο Α’ γύρος του πρωταθλήματος!

Από το καλοκαίρι φαινόταν πως το φετινό πρωτάθλημα θα ήταν ένα από τα πλέον συναρπαστικά των τελευταίων χρόνων.

Από τη μια, στα ψηλά οι σταθερά καλές παρουσίες τα τελευταία χρόνια από τον ΑΠΟΕΛ, την ΑΕΚ και τον Απόλλωνα και το δυναμικό μπάσιμο από Ανόρθωση και Ομόνοια (όπως και η αθόρυβη φέτος ΑΕΛ) υπόσχονταν μεγάλη μάχη στην κορυφή όπως και γίνεται.

Από εκεί και πέρα, στα χαμηλά με το τέλος του κουτσουρεμένου Α΄γύρου τουλάχιστον 5 ομάδες φαινόταν πως θα παλέψουν για την αποφυγή της διαβάθμισης.

Δυσάρεστη έκπληξη αποτελεί η Νέα Σαλαμίνα, πολύ ευχάριστη η Πάφος που φιγουράρει στα ψηλά, ενώ με σκαμπανεβάσματα στην απόδοση τους είναι ο Ερμής, η Δόξα και η Αλκή.

Μέσα σε όλα αυτά και κοιτάζοντας λίγο πίσω μαζέψαμε 5 στοιχεία που μας έμαθε ο Α΄ γύρος και σου τα παρουσιάζουμε πιο κάτω.

Δες ποια είναι:

 

1
Σταθερή αξία η ΑΕΚ των τελευταίων χρόνων!

Όποιος παρακολουθεί συστηματικά το κυπριακό πρωτάθλημα τα τελευταία 5 χρόνια δεν μπορεί να αφήσει απαρατήρητη τη σταθερά ανοδική πορεία της ΑΕΚ.

Οι Λαρνακείς, ειδικά τα τελευταία 3 χρόνια, είναι στο κυνήγι του τίτλου και φέτος δείχνουν πιο ικανοί από ποτέ για να τα καταφέρουν.

Αν θα το πετύχουν θα το δείξει ο Μάης. Μετά τις πρώτες 13 αγωνιστικές όμως, βρίσκονται μόνοι πρώτοι με 29 βαθμούς, διαθέτουν την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος (28 τέρματα) όπως και τον πρώτο σκόρερ (Taulemesse με 12 τέρματα).

Παράλληλα, ο κορμός της ομάδας παραμένει σταθερός τα τελευταία χρόνια, ενώ παραμένουν αήττητοι μέσα στο ΑΕΚ Αρένα δείχνοντας πως το νεόκτιστο γήπεδο μπορεί να αποτελέσει όπλο για το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία των κιτρινοπράσινων.

2
Θεαματική αλλαγή έκανε η Ανόρθωση!

Η περσινή χρονιά ήταν απογοητευτική από κάθε άποψη για την Ανόρθωση. Έτσι, το καλοκαίρι προχώρησε σε μαζικό λίφτιγκ του ρόστερ φέρνοντας στο “Αντώνης Παπαδόπουλος” παίχτες με ποιότητα και προσωπικότητα (Pranjic, Schindenfeld, Duglao).

Παράλληλα, αρκετοί παίχτες που παρέμειναν από το περσινό ρόστερ παρουσιάζονται αισθητά βελτιωμένοι (Victor, Rayos).

Το αποτέλεσμα είναι με το τέλος του Α΄γύρου η ομάδα της Αμμοχώστου να είναι αήττητη και να έχει τη 2η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος (με 8 τέρματα παθητικό μόνο η ΑΕΛ με 6 έχει καλύτερη άμυνα).

Η βελτίωση για τη “Μεγάλη Κυρία” είναι θεαματική σε όλα τα επίπεδα αφού απέδειξε πως θα είναι στο κυνήγι μιας θέσης που οδηγεί στην Ευρώπη, τουλάχιστον, μέχρι τέλους.

3
Καλός και στο πρωτάθλημα και στο Europa ο Απόλλωνας!

Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα για μια κυπριακή ομάδα να συνδυάζει την καλή πορεία στο πρωτάθλημα με την παρουσία στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Ο φετινός Απόλλωνας όμως μας απέδειξε πως μπορεί να κρατά 2 καρπούζια με την ίδια επιτυχία!

Από τη μια οι γαλάζιοι πραγματοποίησαν αξιοθαύμαστη πορεία στα κύπελλα Ευρώπης κοντράροντας στα ίσια Lyon, Atalanta και Everton και κατάφεραν να μαζέψουν 3 πόντους.

Από την άλλη, στο πρωτάθλημα έχοντας δώσει 9 αγώνες παραμένουν αήττητοι, σε αρκετά παιχνίδια ήταν απολαυστικότατοι και με ίσως το καλύτερο ρόστερ του πρωταθλήματος, κυρίως μεσοεπιθετικά, δείχνουν ικανοί να κατακτήσουν το πρώτο τους πρωτάθλημα μετά από 11 χρόνια.

4
Η Πάφος ήρθε για να μείνει!

Η Πάφος FC του 2017 είναι ένα ολοκαίνουργιο project και αποτέλεσε ένα μεγάλο ερωτηματικό για όσους δεν την ζούσαν από κοντά. Με το πέρας όμως 12 αγωνιστικών (όσα παιχνίδια δηλαδή έπαιξε) η παφιακή ομάδα είναι στην 5η θέση με 19 βαθμούς.

Θεωρείται η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, αφού κέρδισε ΑΕΛ και Ομόνοια ενώ πήρε και βαθμό από την Ανόρθωση μέσα στο “Αντώνης Παπαδόπουλος”.

Ξεπερνώντας το μουδιασμένο ξεκίνημα στο μαραθώνιο, οι Παφίτες απέδειξαν πως όχι μόνο δεν θα παλέψουν για τη διαβάθμιση, αλλά είναι ικανοί να μπουν σφήνα στους μεγάλους του πρωταθλήματος μας.

5
5 ομάδες θα “σφαχτούν” για τη διαβάθμιση!

Στα χαμηλά τώρα, ο βαθμολογικός πίνακας μιλάει από μόνος του. Από τον 9ο Ερμή μέχρι και τον τελευταίο Εθνικό Άχνας η διαφορά είναι 8 βαθμοί!

Κατά σειρά, οι Αραδιππιώτες έκαναν μερικές καλές παρουσίες (κορυφαία η νίκη επι της Ομόνοιας με 2-1) αλλά χαρακτηρίζονται από αστάθεια στην απόδοση τους.

Πάνω – κάτω τα ίδια ισχύουν και για Ολυμπιακό και Αλκή που ακολουθούν αφού έκαναν μερικά καλά παιχνίδια ενώ σε άλλα απογοήτευσαν.

Ο Άρης, μετά την άλλαγη προπονητή, δείχνει πως βρίσκει σιγά – σιγά τα πόδια του μετά από το κακό ξεκίνημα ενώ Σαλαμίνα και Εθνικός είναι στην πιο δύσκολη θέση.

Οι Βαρωσιώτες, από τη μια, με κακό προγραμματισμό και διοικητικά προβλήματα είναι φαβορί για υποβιβασμό και ας ξεκίνησαν τη χρονιά με άλλα όνειρα.

Ο Εθνικός, από την άλλη, παλεύει όλα τα παιχνίδια αλλά με εξαίρεση την νίκη επί της Πάφου τη 2η αγωνιστική και τις ισοπαλίες απέναντι σε ΑΠΟΕΛ και Νέα Σαλαμίνα δεν εξαργύρωσε τις εμφανίσεις του με βαθμούς.

Τι ξεχώρισες εσύ από αυτό τον κοτσουρεμένο Α΄ γύρο;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending