fbpx

Εκπαιδευτικές εκδηλώσεις για μαθητές από το “The Mall of Engomi”!

Το The Mall of Engomi υποδέχτηκε στις εγκαταστάσεις του τον μήνα Νοέμβριο άλλα τρία σχολεία και συνολικά 59 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενημέρωσης με θέμα «Άσκηση, Διατροφή και Υγεία». Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από το εμπορικό κέντρο ως μέρος της ευρύτερης στρατηγικής να γίνει πυρήνας ψυχαγωγίας αλλά και ενημέρωσης με δραστηριότητες για την τοπική κοινωνία.

Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα με θέμα «Άσκηση, Διατροφή και Υγεία» ξεκίνησε τον Οκτώβριο με την ενέργεια «Σεμινάριο Διατροφής» με 19 μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Γεωργίου, ενώ ολοκληρώθηκε τον μήνα Νοέμβριο με τις ενέργειες «Άθληση και Υγεία», «Στοματική Υγιεινή και Διατροφή» και «Διαχείριση Άγχους και Χρόνου».

Τη δραστηριότητα με θέμα «Άθληση και Υγεία» παρακολούθησαν, στις 10 Νοεμβρίου, 19 μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Παλλουριώτισσας Α’. Το The Mall of Engomi σε συνεργασία με το My Gym έδωσαν την ευκαιρία στους μικρούς τους φίλους να συμμετέχουν σε ένα καινοτόμο παιδικό πρόγραμμα με ασκήσεις, αθλητικό παιχνίδι και ποικίλες μορφές κυκλικής άσκησης που στόχο είχαν τη βελτίωση της γενικής φυσικής κατάστασης και την ομαδικότητα.

Η επόμενη δραστηριότητα είχε θέμα «Στοματική Υγιεινή και Διατροφή» και πραγματοποιήθηκε στις 15 Νοεμβρίου. Σε αυτήν έλαβαν μέρος 16 μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Πεύκιος Γεωργιάδης, οι οποίοι παρακολουθήσαν το πρωτότυπο σεμινάριο που ετοίμασαν οι οδοντίατροι του Αδαμάντιου Οδοντιατρικού Κέντρου.

Με ένα ξεχωριστό και διασκεδαστικό τρόπο οι οδοντίατροι έδωσαν οδηγίες στα παιδιά για το σωστό βούρτσισμα των δοντιών και τα ενημέρωσαν για το πώς να προστατεύουν τα δόντια και τα ούλα τους, ώστε να μειώσουν τον κίνδυνο της τερηδόνας. Παράλληλα, οι επιστήμονες έδωσαν καθημερινές και χρήσιμες συμβουλές για σωστή διατροφή.

 

Στις 16 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε σεμινάριο με θέμα «Διαχείριση Άγχους και Χρόνου» σε συνεργασία με τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ). Στο σεμινάριο συμμετείχαν 24 τελειόφοιτοι μαθητές από το Παγκύπριο Γυμνάσιο οι οποίοι ενημερώθηκαν από τους εξειδικευμένους επιστήμονες του ΟΝΕΚ σχετικά με την καλύτερη διαχείριση του χρόνου τους, όπως και τεχνικές απαλλαγής από το άγχος. Η συζήτηση στηρίχθηκε στο πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Ενδυνάμωσης Νέων, «Μικρή Άρκτος», σε βιωματικά εργαστήρια και διαδραστικές ασκήσεις, οι οποίες βοηθούν στην πολύωρη καθημερινή μελέτη για την προετοιμασία των εξετάσεών τους.

Με ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα εκπαιδευτικών δράσεων, το The Mall of Engomi ενισχύει την εκπαίδευση των παιδιών εκτός σχολικού περιβάλλοντος, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι αποτελεί έναν φιλικό και ολοκληρωμένο προορισμό για ολόκληρη την οικογένεια, αλλά και πόλο δραστηριοτήτων για την τοπική κοινωνία.

Σχετικά με το The Mall of Engomi

Το The Mall of Engomi λειτουργεί από τον Δεκέμβριο του 2007. Τα καταστήματα σήμερα συμπληρώνουν πέραν των 14,000 τ.μ. σε ισόγειο και πρώτο όροφο. Το κτίριο περιλαμβάνει ισόγειο αλλά και υπόγειο χώρο στάθμευσης με χωρητικότητα των 500 χώρων στάθμευσης. Η τοποθεσία του The Mall of Engomi είναι σημαντική καθώς εξυπηρετεί τους Δήμους και τις περιοχές της Δυτικής Λευκωσίας όπως Άγιος Δομέτιος, Έγκωμη, Μακεδονίτισσα, Ανθούπολη και τα χωριά Κοκκινοτριμιθιά, Παλιομέτοχο κ.ά.
Επίσης η παρουσία του The Mall of Engomi έχει βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιοχής της Έγκωμης και συγκεκριμένα της Λεωφόρου 28ης Οκτωβρίου και παρόδων.
Σημαντική είναι η θέση του εμπορικού κέντρου ακόμη γιατί βρίσκεται μεταξύ 2 Πανεπιστημίων: του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Στα δύο αυτά πανεπιστήμια εκτιμάται ότι φοιτούν γύρω στις 10,000 φοιτητές όχι μόνο από Λευκωσία αλλά από όλη την Κύπρο αλλά και χώρες του εξωτερικού. Οι φοιτητές αυτοί ζουν στη περιοχή κοντά στα πανεπιστήμια τους και εξυπηρετούνται από το Mall Engomi. Το The Mall of Engomi δέχεται περίπου 1.6 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending