fbpx

“Youth Empowered”: Ένας καινούριος σύμμαχος για τη νέα γενιά!

Ποιος δεν θέλει να αποκτήσει περισσότερες προσωπικές δεξιότητες; Ποιος δεν θέλει να εξελίξει τις επαγγελματικές του ικανότητες; Ποιος δεν θέλει να κάνει γνωριμίες με στελέχη της αγοράς εργασίας που θα του προσφέρουν ουσιαστικές ευκαιρίες δικτύωσης; Οι νέοι της Κύπρου θέλουν και για αυτό ήδη 180 από αυτούς δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα “Youth Empowered”.

Το πρώτο τριήμερο σεμινάριο του προγράμματος, το οποίο φέρνουν στην Κύπρο η Α/φοί Λανίτη και η Coca-Cola, θα πραγματοποιηθεί στις 5-7 Δεκεμβρίου στην Πύλη Αμμοχώστου, στη Λευκωσία.

Μέχρι στιγμής οι εγγραφές έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία, αφού περισσότερα από 180 άτομα έχουν δηλώσει συμμετοχή. Η απασχόληση, εξάλλου, είναι το μείζον ζήτημα για τη νέα γενιά. Μια γενιά που καλείται να κάνει τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα και αυτά πρέπει να είναι ουσιαστικά και δυναμικά. Την ίδια στιγμή, οι εργοδότες δηλώνουν ότι δυσκολεύονται να καλύψουν τις υπάρχουσες κενές θέσεις εργασίας καθώς παρατηρείται ένα κενό στις δεξιότητες των υποψηφίων, και στις ευκαιρίες δικτύωσης που προσφέρονται στους νέους που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας με τις ίδιες τις εταιρείες.

Η Α/φοί Λανίτη και Coca-Cola, πιστές στην υπόσχεσή τους να βρίσκονται κοντά στην κυπριακή κοινωνία και ιδιαίτερα στη νέα γενιά, θέλουν να καλύψουν αυτό το κενό μέσα από το πρόγραμμα “Youth Empowered”.

“Youth Empowered”: Μια θετική αλλαγή στη ζωή των νέων

Στόχος του προγράμματος είναι να ενισχυθεί η απασχολησιμότητα των νέων, για αυτό και απευθύνεται σε άτομα 18-30 ετών, που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας παρέχοντάς τους δεξιότητες, επαγγελματική καθοδήγηση και δυνατότητες δικτύωσης. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι εντελώς δωρεάν και δεν απαιτείται πτυχίο ή εξειδίκευση σε κάποιον τομέα. Με σύνθημα «Εμπνεύσου, Διεκδίκησε, Πέτυχε», το πρόγραμμα στοχεύει στην καθοδήγηση περίπου 3.000 νέων μέχρι το 2020 από μέντορες και έμπειρα στελέχη της αγοράς και στη δημιουργία επαφών και δυνατοτήτων δικτύωσης.

Μια συλλογική πρωτοβουλία

Για την υλοποίηση του “Youth Empowered”,εταιρείες και οργανισμοί με το ίδιο όραμα για τους νέους, ενώνουν εθελοντικά τις δυνάμεις τους και σχηματίζουν ένα δίκτυο γνώσης, ανθρώπων και επαφών, το οποίο θα σταθεί δίπλα στους νέους της Κύπρου. Οι ΑΝΤ1, IN Business, Delema McCANN, PWC, StudentLife, Gen-Cyprus, Cyprus Marketing Youth Society, PopUP Nicosia, CYTA, HeartCyprus, Catercom, GrandExperts, Gloria Jeans, Μ&P, MKO AKTH και το Πολυδύναμο Κέντρο Λευκωσίας θα διαθέσουν τα έμπειρα στελέχη τους στις ανάγκες του τριήμερου σεμιναρίου, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσουν και μια βάση δεδομένων με τους συμμετέχοντες, η οποία θα χρησιμοποιηθεί από τις εταιρείες που έχουν συμβληθεί για να καλύπτονται οι κενές θέσεις εργασίας.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της υπουργού Εργασίας, του Δήμου Λευκωσίας, του Οργανισμού Νεολαίας και του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου. Στο πρώτο τριήμερο σεμινάριο του “Youth Empowered”, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν ζωντανά ομιλίες πάνω στο διδακτικό υλικό του προγράμματος και θα εφαρμόσουν στην πράξη τις γνώσεις τους μέσα από εξειδικευμένες ασκήσεις.

Οι νέοι θα μάθουν για τα επαγγέλματα του μέλλοντος, ευκαιρίες που παρουσιάζονται μέσω startups, πώς να ετοιμάζουν business plans, πλάνα μάρκετινγκ, να διαχειρίζονται έργα, αρχές πωλήσεων και διαπραγμάτευσης και βασικές γνώσεις οικονομικών. Παράλληλα, το πρόγραμμα προσφέρει εκπαίδευση στις βασικές προσωπικές και επαγγελματικές δεξιότητες, απαραίτητες για τη σημερινή αγορά εργασίας όπως δημιουργία βιογραφικού, προετοιμασία για συνέντευξη, αλληλεπίδραση και δικτύωση καθώς και διαχείριση χρόνου.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending