fbpx

5 Δεκεμβρίου – Διεθνής Ημέρα Εθελοντών: Ένα μήνυμα που πρέπει να διαβάσεις!

Με το φετινό σύνθημα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών «Οι εθελοντές ενεργούν πρώτοι. Εδώ και παντού» γιορτάζουμε και φέτος τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντών. Η μέρα αυτή είναι μια ευκαιρία να αποτίσουμε φόρο τιμής στους χιλιάδες εθελοντές του τόπου μας, οι οποίοι βρίσκονται πάντοτε σε ετοιμότητα για να συμβάλουν στην αντιμετώπιση μιας καταστροφής, για να βοηθήσουν τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας που χρειάζεται βοήθεια, ή για να συμβάλουν στην ευημερία των πολιτών, στη διατήρηση του περιβάλλοντος και την καλλιέργεια της πολιτιστικής μας ταυτότητας.

Οι εθελοντές είναι πάντοτε εκεί, για να προσφέρουν χαρά, ανακούφιση, συντροφιά, για να “χτίσουν” ένα καλύτερο αύριο. Οι εθελοντές είναι παντού.

Όλοι πρέπει να είμαστε εθελοντές, άλλοι ενεργώντας μέσω οργανωμένων συνόλων, δηλαδή μέσω των χιλιάδων εθελοντικών/μη κυβερνητικών οργανώσεων οι οποίες εργάζονται για ένα συγκεκριμένο σκοπό και άλλοι μέσα από την καθημερινότητα, προσφέροντας ένα πιάτο φαγητό στον παππού που είναι μόνος, βοηθώντας ένα φίλο που αντιμετωπίζει πρόβλημα αναπηρίας να κάνει τα ψώνια του, βοηθώντας σε μια αναδάσωση μετά από μια πυρκαγιά και τόσα άλλα παραδείγματα που δεν μπορούν να καταγραφούν σε αυτές τις λίγες γραμμές.

Ας βάλουμε όλοι στην καθημερινότητα μας τις διαχρονικές αξίες της αγάπης, της αλληλεγγύης, της ανιδιοτέλειας, της δικαιοσύνης, της ισότητας, που αποτελούν τον πλούτο και την παράδοση του λαού μας.

Σε όλους τους εθελοντές που διαθέτουν το χρόνο και τον κόπο τους, θυσιάζοντας τον προσωπικό τους χρόνο και εργάζονται για ένα καλύτερο αύριο για όλους, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Εύχομαι στον καθένα από εσάς να βρείτε χρόνο, εάν δεν το έχετε ήδη κάνει, να περπατήσετε τα μαγευτικά και ανεπανάληπτα μονοπάτια της εθελοντικής προσφοράς και να ανακαλύψετε τη μαγεία στην οποία ο κάθε δρόμος θα σας οδηγήσει.

Εύχομαι να ζήσετε κι εσείς αυτή τη μαγική εμπειρία του εθελοντισμού η οποία γεμίζει καρδιές και ανασταίνει ψυχές.

Σταύρος Ολύμπιος
Πρόεδρος
Παγκύπριου Συντονιστικού
Συμβουλίου Εθελοντισμού

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending