fbpx

Νίκησε και στέφθηκε πρωταθλητής το Frederick University!

Ο τελικός του πρωταθλήματος πετόσφαιρας ανδρών ήταν τόσο εντυπωσιακός όσο ελπίζαμε να είναι. Νικητής, εκτός από το άθλημα, ήταν το Frederick University με σκορ 3 – 1 που κέρδισε τον τίτλο από τον προηγούμενο κάτοχο του, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Το πρώτο σετ ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να έχουν απόλυτη προσήλωση στον στόχο που δεν ήταν άλλος από την καλή αρχή. Το Frederick University ήταν η ομάδα που ήταν μπροστά με τη διαφορά να μην παίζει ρόλο αφού μέχρι και το 14 – 14 οι δύο ομάδες αντάλλαζαν πόντους. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας πήρε προβάδισμα στο 17 – 16, αλλά παίζοντας σωστά και οργανωμένα οι τυπικά φιλοξενούμενοι γύρισαν το παιχνίδι σε 17 – 20. Η διαφορά ήταν μικρή αλλά ήταν αρκετή για να πάρουν το πρώτο σετ με σκορ 21 – 25.

Έχοντας κερδίσει το πρώτο σετ το Frederick University, μπήκε με ιδιαίτερα ανεβασμένη διάθεση και στο 2ο. Προηγήθηκε με 1 – 5 και κάπου εκεί αφυπνίστηκε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Έφτασε στο 7 – 8 και από εκεί και πέρα οι δύο ομάδες κέρδιζαν πόντο με πόντο. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας πήρε προβάδισμα στο 19 – 18. Το Frederick University δεν ήθελε να χάσει το 2ο σετ, ανέβασε ξανά στροφές και γύρισε το παιχνίδι σε 22 – 23. Οι γηπεδούχοι δεν ήταν διατεθειμένοι να αφήσουν ούτε το σετ αλλά ούτε και το παιχνίδι να πάει χαμένο. Γύρισαν το σκορ και πήραν το 2ο σετ με σκορ 26 – 24.

Έχοντας από 1 σετ κερδισμένο, οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο 3ο σετ. Όπως και στα άλλα δύο το Frederick University κέρδισε σημαντικούς πόντους στην αρχή. Στην ανακεφαλαίωση του αγώνα αυτοί ίσως να του έδωσαν και το τρόπαιο. Το 0 – 3 έγινε 2 – 6 και έπειτα 5 – 12. Σε εκείνη τη φάση το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας πήρε time out για ανασύνταξη δυνάμεων. Κάτι που ήταν ιδιαίτερα ευεργετικό. Μείωσαν στο 10 – 12 κάτι που έφερε ανησυχία στην αντίπαλη ομάδα. Δεν επηρεάστηκαν όμως και έφτασαν στο 12 – 16 και έπειτα στο 14 – 22. Η διαφορά ήταν αρκετή ώστε να κερδίσουν και το 3ο σετ με σκορ 17 – 25.

Η κούραση από τα 3 προηγούμενα σετ ήταν εμφανής στις δύο ομάδες, με την ομάδα του Frederick University να έχει τη ψυχολογία με το μέρος τους. Μπαίνοντας πιο αποφασιστικά σε αυτό το σετ έφτασε στο 0 – 7 και κάπου εδώ έβαλε δύσκολα στην αντίπαλη ομάδα. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας δεν τα έβαζε κάτω και παρά την κουράση έβρισκε τρόπο να διεκδικήσει ό,τι μπορούσε. Μείωσε σε 4 – 7 αλλά δεν ήταν αρκετό αφού οι πετοσφαιριστές του Frederick University στάθηκαν σωστά στο γήπεδο και άνοιξαν ξανά τη ψαλίδα του σκορ. Έφτασαν στο 7 – 14, έπειτα στο 9 – 18 και πήραν και το 4ο σετ με σκορ 16 – 25.

Οι δύο ομάδες ήταν οι δύο καλύτερες του πρωταθλήματος και όπως αναμενόταν έδωσαν ένα σπουδαίο τελικό σε όσους τον παρακολούθησαν.

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (Παυλίδου Α): Τσέργκας Ν, Χρήστου Α, Rakha A, Dzhurov M, Κουλέντης Α, Tavakoli A, Εμμανουηλίδης Α, Σπύρου Α, Χαγκούδης Α, Λιοτατής Α, Lukovic L, Λεοντίου Η.

Frederick University (Myrosuava G): Θεοφάνης Μ, Ξενοφώντος Κ, Sooaar V, Louk L, Ανδρέου Α, Γεωργίου Γ, Γκέρκις Κ, Ιωαννίδης Θ, Καλαφάτης Κ, Μυτιλιναίος Β.

Φωτογραφικό υλικό στη σελίδα μας στο Facebook

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending