fbpx

Όσα μας είπε η Μαρία για την ξεχωριστή φοιτητική της ζωή στο Liverpool της Αγγλίας!

Σκέφτεσαι να ξεκινήσεις σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο; Προβληματίζεσαι για το πώς θα μοιάζει η φοιτητική ζωή και θα ήθελες να μάθεις τα βασικά στοιχεία από τη σκοπιά ενός φοιτητή εκεί;

Πρόσφατα μιλήσαμε με μια τριτοετή φοιτήτρια που σπουδάζει στο Liverpool, τη Μαρία Μαρσελλή. Η Μαρία κατάγεται από τη Λάρνακα και στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με τον χορό και την καθημερινή γυμναστική.

Η Μαρία είναι 21 ετών και σπουδάζει Actuarial Mathematics στο University of Liverpool.

Πάμε να δούμε όσα μας είπε στη συνέντευξή μας για τη φοιτητική της ζωή στο Liverpool:

 

Γεια σου Μαρία. Αρχικά θέλεις να μας εξηγήσεις γιατί επέλεξες να σπουδάσεις στο Liverpool University και συγκεκριμένα Actuarial Mathematics;

Από μικρή λάτρευα τα μαθηματικά και αργότερα τη στατιστική. Θυμάμαι στο σχολείο τη σύμβουλο να με παροτρύνει να διαλέξω το Actuarial Mathematics, αφού ήταν η ιδανικότερη σπουδή για ‘μένα.

Το είχα ψάξει και ήταν ακριβώς αυτό που ήθελα γιατί ένας Αναλογιστής χρησιμοποιεί τη μαθηματική, στατιστική και οικονομική θεωρία για την επίλυση πραγματικών επιχειρηματικών προβλημάτων, που συνήθως περιλαμβάνουν τον κίνδυνο και την αβεβαιότητα ανεπιθύμητων συμβάντων.

Το course μου είναι σπάνιο, ιδιαίτερο και δεν υπάρχει σε πολλά πανεπιστήμια στην Αγγλία. Έτσι από μια πολύ μικρή λίστα απο πανεπιστήμια για να επιλέξω. Θυμάμαι μόλις έκανα την έρευνα μου για το Liverpool ενθουσιάστηκα, αφού ήταν το νούμερο 1 για την πιο φιλική πόλη στην Αγγλία – μια πανέμορφη και συμμαζεμένη πόλη.

Είχε ό,τι χρειαζόμουν σαν φοιτήτρια και κυρίως το λίμανι Albert Docks, που μου θύμιζε το νησί μας.

Πώς συνδυάζεις τις σπουδές σου στην Αγγλία με τη συμμετοχή σου ως πρόεδρος στο Hellenic and Cypriot Society of Liverpool;

Ο τελευταίος χρόνος σπουδών μου απαιτεί πολύ διάβασμα και σκληρή δουλειά, αλλά πάντα με ένα οργανωμένο πρόγραμμα όλα γίνονται.

Επιπλέον, είχα τη βοήθεια της περσινής επιτροπής, η οποία με καθοδήγησε και έτσι έκανε πιο εύκολη την προσαρμογή μου σε αυτή τη θέση.

Τι χρειάζεται να κάνει ένας φοιτητής που θέλει να σπουδάσει στην Αγγλία πριν να ξεκινήσει τις σπουδές του; Πώς κινήθηκες εσύ;

Αρχικά, κάποιος που θέλει να σπουδάσει στο εξωτερικό θα πρέπει να σκεφτεί ότι θα είναι μια όμορφη εμπειρία, που θα ζήσει κάτι διαφορετικό από αυτό που έχει δει μέχρι τώρα. Ακόμα, ο μελλοντικός φοιτητής θα πρέπει να έχει θετική σκέψη, ανοιχτό μυαλό και πολλή όρεξη που θα τον βοηθήσει να έχει αξέχαστα φοιτητικά χρόνια.

Παράλληλα, θα ήταν καλά να διαβάσει προσεκτικά όλες τις πληροφοριές από το πανεπιστημίο του και να ενημερωθεί για την πόλη που θα μείνει και πώς θα φτάσει εκεί.

Το Fresher’s Week είναι η εβδομάδα πριν την έναρξη μαθημάτων που το Πανεπιστήμιο διοργανώνει διάφορες δραστηριότητες, η οποία είναι μια τέλεια ευκαιρία να εκμεταλλευτείς για να κάνεις νέους φίλους. Υπάρχουν όλες οι πληροφορίες online.

Τι ξεχωρίζεις από το Liverpool (πανεπιστήμιο και περιοχή) που πιστεύεις ότι το κάνει μοναδικό; Γιατί;

Το Liverpool είναι μια πόλη που συνέχεια εξελλίσσεται, αλλάζει και αγκαλιάζει νέες ιδέες. Αυτή η πόλη είναι διάσημη για το λιμάνι της, για την επιτυχία της στο ποδόσφαιρο με τις ομάδες Liverpool και Everton και είναι η γενέτειρα των Beatles.

Το Liverpool έχει μια θερμή υποδοχή, είναι μια ζωηρή και φιλική πόλη που εύκολα μπορείς να κάνεις νέους φίλους από διάφορες χώρες. Είναι μια πόλη που έχει όλα τα είδη διασκέδασης: από εστιατόρια, μπαρς, καταστήματα ή ο,τιδήποτε άλλο που ένας φοιτητής αναζητά.

Πώς σκέφτεσαι να κινηθείς αφού αποφοιτήσεις; Σκέφτεσαι να κάνεις μεταπτυχιακό ή να ψάξεις για δουλειά στην Αγγλία;

Αφού αποφοιτήσω με το καλό, θα ψάξω για δουλειά oπουδήποτε μου δοθεί ευκαιρία. Θα προσπαθήσω να βρω δουλειά πρώτα στην Αγγλία, για να αποκτήσω περισσότερη εμπειρία και άλλες δεξιότητες που αφορούν το επάγγελμα μου.

Στη συνέχεια θα επιστρέψω στην Κύπρο για να βρίσκομαι κοντά στην οικογένεια μου και να εργάζομαι παράλληλα σε αυτό που αγαπώ.

Ευχαριστούμε τη Μαρία για όσα μας είπε και της ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε ό,τι κάνει στο μέλλον! 🙂

Θες να σπουδάσεις κι εσύ στο Liverpool της Αγγλίας; Επικοινώνησε με τον αντιπρόσωπο του πανεπιστημίου στην Κύπρου, Global Education Services, για περισσότερες πληροφορίες & εξασφάλιση θέσης!

No Fields Found.
No Fields Found.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending