fbpx

3+1 εκπλήξεις στο Kύπελλο Κύπρου!

Η φύση της διοργάνωσης του κυπέλλου στην Κύπρο είναι τέτοια που δεν επιτρέπει τις πολλές εκπλήξεις. Σπάνια θα δεις, παραδείγματος χάρη, μια ομάδα Δ’ Κατηγορίας ή έστω μια ομάδα της Β’ να αποκλείει ομάδα της Α’ Κατηγορίας και ειδικά κάποια από τις θεωρητικά μεγάλες.

Στη φετινή διοργάνωση όμως, ζήσαμε το παρολίγον πατατράκ της Ανόρθωσης από τον Π.Ο. Ξυλοτύμπου αλλά και τον αποκλεισμό της ΑΕΛ από την Αγία Νάπα και ας μην έχει καν ολοκληρωθεί η Α΄ φάση.

Βέβαια, όσο λιγοστές και αν είναι οι εκπλήξεις στο Κύπελλο Κύπρου, υπήρξαν και έκαναν και αίσθηση. Ψάξαμε και βρήκαμε 3+1 φορές που μεγάλη ομάδα έπεσε θύμα έκπληξης στο θεσμό και σου τις παρουσιάζουμε.

Δες τις παρακάτω:

 

1
Ανόρθωση – Ορφέας Λευκωσίας 0-0, 0-0 (3-4 πέναλτι)

Μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στο κύπελλο έγινε το μακρινό 1985. Στον Α΄ γύρο η Ανόρθωση κληρώθηκε με τον Ορφέα Λευκωσίας.

Στο πρώτο παιχνίδι, που έγινε στο Καϊμακλί, η ομάδα της Λευκωσίας κράτησε το 0-0 και έτσι Ανόρθωση και Ορφέας οδηγήθηκαν σε επαναληπτικό στο νέο ΓΣΖ, έδρα τότε της βαρωσιώτικης ομάδας.

Το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα και στον επαναληπτικό με αποτέλεσμα η πρόκριση να κριθεί στα πέναλτι.

Εκεί, οι κιτρινοπράσινοι επικράτησαν με 3-4, αφού Κοβής και Τσούκκας δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Λουκά με αποτέλεσμα ο Ορφέας να πάρει την πρόκριση.

2
Αχιλλέας Αγίου Θεράποντος – Σαλαμίνα 2-1

Την περίοδο 1994-95 σχεδόν κανείς δεν ήξερε τον Αχιλλέα Αγίου Θεράποντα, ομάδα Δ’ Κατηγορίας, όταν κληρώθηκε στον Α’ γύρο του κυπέλλου με την πολύ δυνατή τότε, Νέα Σαλαμίνα.

Έτσι, δεν δόθηκε και ιδιαίτερη σημασία στον αγώνα πριν την έναρξη του. Με το τέλος του όμως όλοι μιλούσαν για μια τεράστια έκπληξη, αφού η ομάδα της επαρχίας Λεμεσού επικράτησε των ερυθρολεύκων με 2-1 και τους απέκλεισαν από τη συνέχεια του θεσμού.

Ο Αχιλλέας μάλιστα προηγήθηκε για να ισοφαρίσει η Σαλαμίνα λίγο πριν το ημίχρονο. Στο 70′ ο γηπεδούχος Αχιλλέας όμως ξαναπήρε το προβάδισμα χάρη σε ένα τέρμα του Ιάπωνα καταφέρνοντας έτσι ένα ανεπανάληπτο θρίαμβο!

3
ΑΠΟΕΛ – Διγενής Μόρφου 0-0, 1-3

Τη σεζόν 2004-05 ο Διγενής Μόρφου πραγματοποιούσε μια εκπληκτική σεζόν, την καλύτερη της σύγχρονης ιστορίας του τερματίζοντας 5ος στο πρωτάθλημα.

Στο κύπελλο, αφού πέρασε ως 2ος σε ένα όμιλο με τις Ομόνοια, Εθνικό και Ολυμπιακό βρέθηκε αντιμέτωπος στα προημιτελικά με την ΑΕΛ.

Εκεί ήρθε και η πρώτη μεγάλη έκπληξη από τους Ακρίτες αφού πέρασαν με συνολικό σκορ 4-2 (4-1, 0-1).

Στα ημιτελικά θα γινόταν όμως το μεγάλο μπαμ αφού κληρώθηκε με τον ΑΠΟΕΛ. Οι Μορφίτες κατάφεραν να εξασφαλίσουν λευκή ισοπαλία (0-0) στο πρώτο παιχνίδι στο ΓΣΠ.

Στον επαναληπτικό του Μακαρείου με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Παπανδρέου και Κυριάκο Χαϊλή επικράτησε με 3-1 παίρνοντας έτσι την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό!

4
Απόλλων-Ερμής 2-1, 1-3

Η σεζόν 2011-12 δεν ήταν και η καλύτερη για τον Ερμή αφού υποβιβάστηκε στην Β’ Κατηγορία.

Στο κύπελλο όμως κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του, αφού απέκλεισε στο Β’ γύρο τον φιναλίστ της προηγούμενης περιόδου, Απόλλωνα, ανατρέποντας μάλιστα το εις βάρος του σκορ (2-1) στον πρώτο αγώνα.

Το έργο μάλιστα των φτεροπόδαρων έγινε ακόμα πιο δύσκολο όταν οι γαλάζιοι άνοιξαν το σκορ στον επαναληπτικό του “Αμμόχωστος”.

Με 2 τέρματα όμως στο τελευταίο 20λεπτο ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα και οδήγησαν το παιχνίδι στην παράταση.

Στον έξτρα χρόνο, ο Χριστόδουλος Κουντουρέττης σκόραρε για τους Αραδιππιώτες χαρίζοντας τους μια πρόκριση που λίγοι ανέμεναν, ειδικά μετά το πρώτο παιχνίδι.

Εσύ θυμάσαι κάποια άλλη έκπληξη στο θεσμό του κυπέλλου Κύπρου;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending