fbpx

Δες 5 από τα πιο εντυπωσιακά Christmas markets της Ευρώπης!

Τα Χριστούγεννα είναι μια από της πιο όμορφες περιόδους του χρόνου για τους περισσότερους από εμάς, αλλά είναι ταυτόχρονα, και μια από της πιο όμορφες περιοδους για να ταξιδέψεις στην Ευρώπη.

Αν δεν έχεις επιλέξει ακόμη πού θα περάσεις τις γιορτές και πού να ταξιδέψεις, τότε έχω να σου προτείνω 5 πόλεις της Ευρώπης που έχουν πανέμορφα Christmas markets και θα ήταν ιδανικές για αυτές τις ξεχωριστές μέρες του χρόνου.

Αν από την άλλη, έχεις ήδη επιλέξει προορισμό, τότε οι πόλεις αυτές και τα Christmas markets τους, θα μπορούσαν να μπουν στη λίστα σου για του χρόνου!

Δες τα πιο κάτω:

1
Edinburgh Christmas Markets 

edinburghschristmas.com

Το Eδιμβούργο έχει από τα ωραιότερα Christmas markets στην Ευρώπη. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι δεν είναι και τόσο φημισμένο, λόγω του ότι οι περισσότεροι επιλέγουν το Λονδίνο ή άλλες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου, για να περάσουν τα Χριστούγεννα.

Christmas markets στο Εδιμβούργο είναι 2:

  • στη George Street και
  • στο East Princes Street Gardens!

Μπορείς να δεις εδώ περισσότερα για τα Christmas Markets στο Εδιμβούργο και όλα τα events.

2
Prague Christmas Markets

europeanbestdestinations.com

H Πράγα είναι μαγική και παραμυθένια όταν δεν είναι Χριστούγεννα, άρα μπορείς να φανταστείς πόσο όμορφα είναι εκεί την περίοδο των Χριστουγέννων. Γι’ αυτό και άλλωστε αποτελεί έναν από τους πιο διάσημους προορισμούς για την περίοδο των γιορτών.

Τα βασικά Christmas Markets της Πράγας είναι 2:

  • στην πλατεία της παλιάς πόλης (Old Town square) και
  • στη Wencenslas square.

Αυτό που κάνει ξεχωριστά τα Christmas markets της Πράγας είναι ότι μένουν ανοιχτά μέχρι τις αρχές του Γενάρη, ενώ άλλα Christmas markets κλείνουν το αργότερο μέχρι το τέλος του Δεκέμβρη. Επίσης είναι ανοιχτά και τη μέρα των Χριστουγέννων!

3
Budapest Christmas Markets

Μια άλλη πόλη της Ευρώπης που είναι αρκετά διάσημη την περίοδο των γιορτών είναι η Βουδαπέστη και όχι άδικα. Όπως και η Πράγα, είναι μια παραμυθένια πόλη γενικά και ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων, η ατμόσφαιρα είναι ακόμη πιο όμορφη!

Τα Christmas markets της Βουδαπέστης βρίσκονται κυριώς στην πλατεία Vörösmarty. Αυτό που ξεχωρίζει εδώ, είναι το γεγονός ότι το εξωτερικό του διάσημου Gerbeaud Coffee House μετατρέπεται σε advent calendar και μετρά αντίστροφα μέχρι τα Χριστούγεννα.


Μπορείς να μπεις εδώ για να βρεις περισσότερες πληροφορίες για την επίσκεψη σου στη Βουδαπέστη την περίοδο των γιορτών.

4
Krakow Christmas Markets

H Κρακοβία, ως επί το πλήστον, είναι χιονισμένη την περίοδο των Χριστουγέννων. Αν και αυτό θα αποτελούσε λόγο για να μην την επισκεφθεί κανείς λόγω του τσουχτερού κρύου, συνάμα την κάνει έναν από τους πιο φημισμένους προορισμούς για αυτή την περίοδο, γιατί το άσπρο πέπλο του χιονιού τα κάνει όλα πιο γιορτινά και παραμυθένια.

Τα Christmas markets στην Κρακοβία βρίσκονται στην κεντρική πλατεία της πόλης, που ονομάζεται Rynek Glowny.

Αυτό που ξεχωρίζει τα Christmas markets της Κρακοβίας είναι ότι εκεί μπορείς να ανακαλύψεις αντίκες και αντικείμενα μεγάλης αξίας (όχι μονο χρηματικής) σε πολύ καλές τιμές!


Μπορείς να δεις εδώ περισσότερες πληροφορίες για τα Christmas markets στην Κρακοβία.

5
Manchester Christmas Markets 

visitmanchester.com

Τα Christmas markets του Manchester στο Ηνωμένο Βασίλειο θεωρούνται επίσης από τα ωραιότερα σε όλη την Ευρώπη.

Ο φημισμένος Άγιος Βασίλης είναι στολισμένος συνήθως κάθε χρόνο μπροστά στο πανέμορφο δημαρχείο της πόλης, και στη διπλανή πλατεία, μπορείς να επιλέξεις σε ποιο από όλα (ή και σε όλα) τα ξεχωριστά markets να περάσεις την ώρα σου!


Μπορείς να βρεις χρήσιμες πληροφορίες εδώ για τα Christmas markets και την περίοδο των Χριστουγέννων στο Manchester!

Eσύ ποια πόλη θα ήθελες να επισκεφθείς την περίοδο των Χριστουγέννων;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending