fbpx

Ρωτήσαμε 5 Κύπριους πώς ανακάλυψαν ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης όταν ήταν παιδιά!

Το μεγαλύτερο παραμύθι της παιδικής μας ηλικίας σχετικά με την ημέρα των Χριστουγέννων, αφορούσε την ύπαρξη του Άγιου Βασίλη.

Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύαμε πως την παραμονή των Χριστουγέννων, ο γλυκούλης γέροντας με τη λευκή μακριά γενειάδα, θα επισκεφτεί το σπιτικό μας για να μας αφήσει τα δώρα που του ζητήσαμε, κάτω από το δεντράκι μας.

Ώσπου κάποια στιγμή, με κάποιον τρόπο μάθαμε όλοι μας πως ο Άγιος Βασίλης δεν είναι άλλος πέραν από τους γονείς μας! Το παραμύθι τέλειωσε, λίγη από τη μαγεία χάθηκε και εμείς πια δεν ήμαστε μικρά παιδιά, αλλά ενήλικες!

Πάμε να δούμε την εμπειρία 5 Κύπριων σχετικά με το πώς ανακάλυψαν την αλήθεια:

1
Μιράντα, 22 ετών

  • Θυμάμαι πως ήμουν στο σχολείο και συνομιλούσα έντονα με τους συμμαθητές μου για αυτό το θέμα. Εγώ φυσικά υποστήριζα ακράδαντα την ύπαρξη του Άγιου Βασίλη! Όλη η τάξη ήταν διχασμένη – οι μισοί συμφωνούσαν μαζί μου, ενώ οι υπόλοιποι διαφωνούσαν. Πέρασαν οι μέρες, τα σχολεία έκλεισαν για τις γιορτές και εγώ είχα ξεχάσει αυτή μου τη λογομαχία. Μέχρι που ανήμερα των Χριστουγέννων, ήρθε η μητέρα μου, με μεγάλη άνεση, και μου ζήτησε να τη βοηθήσω να τοποθετήσουμε τα δώρα κάτω από το δέντρο! Μου αποκάλυψε πως η ύπαρξη του Άγιου Βασική είναι ένα παραμύθι… Στεναχωρήθηκα λίγο, αλλά μετά μου πέρασε. Αφού μπορούσα να συνεχίσω να παίρνω δώρα κάθε χρόνο την ίδια εποχή, δεν με ενοχλούσε!

2
Ραφαέλλος, 21 ετών

  • Όταν είδα τον παπά μου να βάλει κάτω που το δέντρο τα δώρα, εκατάλαβα ότι πρόκειται για μύθο. Εν τους ερώτησα κάτι, γιατί μετά θα νόμιζαν ότι είμαι στεναχωρημένος. Έτσι έκαμνα ότι εν ήξερα τίποτε, για να νομίζουν ότι ακόμα πιστεύκω στην ύπαρξη του! Σιγά-σιγά με τον τζιαιρό, εξεκίνησαν να με ρωτούν οι ίδιοι τι ήθελα που τον Άγιο Βασίλη, αφού εσταμάτησα να γράφω μόνος μου στην κάρτα τι δώρα ήθελα. Ευτυχώς που ανακάλυψα που τότε ότι εν υπήρχε, γιατί ήταν να πιστεύκω ακόμα!

3
Κωστής, 22 ετών

  • Όταν ήμουν μικρός, πίστευα τζιαι εγώ στον Άγιο Βασίλη, αλλά πάντα προσπαθούσαμε με τον αδερφό μου να το διαψεύσουμε. Ψάχναμε σε όλο το σπίτι να ανακαλύψουμε που ήταν χωσμένα τα δώρα, ώσπου λίγο πριν πάμε γυμνάσιο, ήβραμεν τα στο… καπό του αυτοκινήτου! Μετά εκλαίαμε τζιαι οι 2 γιατί εχάθηκεν η μαγεία που εξέραμε.”

4
Στέφανη, 20 ετών

  • Θυμάμαι πολύ έντονα που όταν ακόμη ήμουν νηπιαγωγείο, ήρθε ένας συμμαθητής μου τζιαι είπεν μου ότι εν υπάρχει ο Άγιος Βασίλης. Πήγα πίσω στο σπίτι κλαμένη και ρώτησα τη μάμα μου αν ισχύει. Εκείνη με τη σειρά της με ρώτησε για το τι ήθελα εγώ να πιστεύω και φυσικά της απάντησα πως εγώ θεωρούσα ότι υπήρχε! Έτσι, με άφησε να πιστεύω στην ύπαρξη του, μέχρι που μεγάλωσα και απλά έμαθα την αλήθεια.”

5
Κωνσταντίνος, 20 ετών

  • “Πίστευα στον Άγιο Βασίλη ώσπου στα 10-12 μου χρόνια χρειάστηκε να τον κάμω εγώ για τον αδερφό μου τον μικρό. Επήαμε μαζί με τους γονείς μου να αγοράσουμε τα δώρα τζιαι έπρεπε να τα βάλω εγώ κάτω από το δέντρο. Κατά βάθος, ήξερα ότι εν υπήρχε, για αυτό δεν στεναχωρήθηκα ιδιαίτερα, αλλά ένιωθα συνένοχος στο έγκλημα. Τι να έκαμνα όμως;! Να εχαλούσα τα όνειρα του μικρού;
Ο μικρούλης μου αδερφός πάντως, έχει τη δική του θεωρία σχετικά με την ύπαρξη του…

Bonus: Γιαννάκης, 4 ετών

az616578.vo.msecnd.net
  • “Ο Άγιος Βασίλης υπάρχει, αφού έφερε μου δώρο σπαθί! Είναι πνεύμα και δεν ξέρουμε πώς φαίνεται, αλλά πετά πάνω από τα σπίτια και σύρνει τα δώρα από την καμινάδα!!”
Μπορεί να μεγαλώσαμε για παραμύθια με ξωτικά και Άγιους Βασίληδες…

…αλλά όταν βλέπεις τη λάμψη στα ματάκια αυτών των μικρών παιδιών, καταλαβαίνεις τη μαγεία που κρύβουν τα Χριστούγεννα!

Ακόμη κι αν δεν υπάρχει πραγματικός Άγιος Βασίλης, η γιορτή των Χριστουγέννων παραμένει μία από τις πιο όμορφες στιγμές του χρόνου. Δεν πρέπει να αφήνεις τίποτα να σου κλέβει τη μαγεία!

Πίστευες κι εσύ στην ύπαρξη του Άγιου Βασίλη; Πώς ανακάλυψες την αλήθεια;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending