fbpx

5+1 προπονητές που επέστρεψαν στην Κύπρο για άλλη ομάδα!

Πολλές φορές έτυχε να δούμε στο κυπριακό ποδόσφαιρο το φαινόμενο της “ανακύκλωσης” ποδοσφαιριστών. Τι εννοώ με τον όρο “ανακύκλωση”; Την παρουσία ενός ποδοσφαιριστή σε τουλάχιστον 2 ομάδες του πρωταθλήματος μας.

Αυτό το φαινόμενο δεν είναι άγνωστο βέβαια ούτε στους προπονητές που έκατσαν στους πάγκους των κυπριακών ομάδων, μιας δεν είναι λίγοι εκείνοι που, αφού το έργο τους θεωρήθηκε καλό σε μια ομάδα, πήραν “εισιτήριο” και για κάπου αλλού.

Έχοντας αυτά κατά νου, μάζεψα σε μια λίστα 5+1 προπονητές που αφού προπόνησαν μια ομάδα στο νησί μας, έφυγαν μόνο για να επιστρέψουν λίγα χρόνια αργότερα.

Σημειώνεται πως στη λίστα δεν συμπεριλαμβάνονται προπονητές που δούλεψαν σε 2 κυπριακές ομάδες χωρίς διακοπή (Thomas Christiansen, Jorge Costa, Nir Klinger).

Δες ποιους επέλεξα πιο κάτω:

 

1
Andre Paus

Μάθαμε το όνομα του Ολλανδού το καλοκαίρι του 2014 όταν ανέλαβε την Ανόρθωση. Ο 52χρονος σήμερα Paus κάθισε στον πάγκο της βαρωσιώτικης ομάδας μέχρι τον Φλεβάρη του 2016 όταν και αποτέλεσε παρελθόν.

Το έργο του στη “Μεγάλη Κυρία” όμως φαίνεται να εκτιμήθηκε και στο Παραλίμνι μιας και από την 1 Νοεμβρίου ο Andre Paus είναι ο τεχνικός της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου. Στο ενδιάμεσο, ο σημερινός τεχνικός των βυσσινί έκατσε στον πάγκο της ΑΕ Λάρισα.

2
Ivaylo Petev

Ο Βούλγαρος τεχνικός πρωτοήρθε στην Κύπρο τον Οκτώβρη του 2013 για να αντικαταστήσει στην ΑΕΛ τον Lito Vitigal.

Με τον Petev στον πάγκο, η λεμεσιανή ομάδα ήταν για μεγάλο μέρος του πρωταθλήματος στην 1η θέση αλλά έχασε το πρωτάθλημα στο πολυσυζητημένο παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ.

Η παρουσία του 42χρονου Ivaylo Petev στον πάγκο των γαλαζοκιτρίνων κράτησε κάτι παραπάνω από ένα χρόνο αφού αποδεσμεύτηκε τον Νιόβρη του 2014.

Οι φήμες των ημερών τον θέλουν να βρίσκεται με το 1,5 πόδι στην Ομόνοια για να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Πάμπου Χριστοδούλου. Ενδιάμεσα, ο Petev υπήρξε προπονητής της εθνικής Βουλγαρίας και της Dynamo Zagreb.

3
Mihai Stoichita

Το όνομα του Ρουμάνου δεν είναι άγνωστο στο κυπριακό κοινό και ειδικά στη Λεμεσό, αφού ο Stoichita πέρασε και από τις 3 ομάδες της πόλης. 

Συγκεκριμένα, η πρώτη του επαφή με το νησί μας ήταν το 2007 όταν έκατσε για ένα εξάμηνο στον πάγκο του Άρη. 

Επέστρεψε στο νησί μας το δεύτερο εξάμηνο της σεζόν 2008-09 όταν ανέλαβε την ΑΕΛ. Στους γαλαζοκίτρινους της Λεμεσού έμελλε να πραγματοποιήσει και δεύτερη θητεία όμως τη σεζόν 2010-11 χωρίς να καταφέρει όμως και πάλι να συμπληρώσει μια φουλ σεζόν.

Για τελευταία φορά είδαμε τον 63χρονο Stoichita σε πάγκο κυπριακής ομάδας τη σεζόν 2011-12 όταν ανέλαβε τον Απόλλωνα για 4 μήνες.

4
Slobodan Krcmarevic

Ο Σέρβος υπήρξε ένας από τους καλύτερους επιθετικούς των κυπριακών γηπέδων τη δεκαετία του ’90, πρώτα με τη φανέλα του Απόλλωνα και ακολούθως με αυτές της Ένωσης και της Ανόρθωσης.

Η μοίρα τον ήθελε όμως να δουλέψει στο νησί μας και σαν προπονητής. Ήταν η σεζόν 2009-10 όταν ήρθε για τον Απόλλωνα οδηγώντας τον και στο κύπελλο της ίδιας περιόδου. Στους γαλάζιους έμεινε μέχρι τον Οκτώβρη του 2010 όταν και αποδεσμεύτηκε.

Ένα μήνα ανέλαβε την Ανόρθωση με την παρουσία του όμως στους Βαρωσιώτες να αποδεικνύεται πολύ σύντομη (μόλις ένα μήνα).

Το 2014 ο Boban Krcmarevic επέστρεψε ξανά στους κυπριακούς πάγκους για την Δόξα Κατωκοπιάς, όπου έμεινε από τον Σεπτέμβρη μέχρι τον Φλεβάρη του 2015.

5
Τάκης Λεμονής

Ο “Σερ Τάκης” των φίλων του Ολυμπιακού Πειραιώς έχει έντονο παρελθόν και στην Κύπρο. Η πρώτη επαφή του Ελλαδίτη τεχνικού με το νησί μας ήταν το δεύτερο εξάμηνο της σεζόν 2002-03 όταν ανέλαβε τον ΑΠΟΕΛ.

Αφού υπήρξε προπονητής σε αρκετές ομάδες της Ελλάδας (Καλλιθέα, Λεβαδειακός. Skoda Ξάνθη, Ολυμπιακός και Πανιώνιος) επέστρεψε στην Κύπρο το Μάρτη του 2009, αυτή τη φορά για την Ομόνοια. 

Με τον 57χρονο σήμερα Ελλαδίτη στο πηδάλιο οι πράσινοι κατέκτησαν το πρωτάθλημα το 2010 (το τελευταίο τους μέχρι σήμερα) πριν αυτός αποχωρήσει τον Οκτώβρη του 2010.

6
Temur Ketsbaia

Ένα όνομα συνδεδεμένο με το κυπριακό ποδόσφαιρο και ειδικότερα με την Ανόρθωση είναι ο Temur Ketsbaia.

Ο Γεωργιανός υπήρξε ποδοσφαιριστής της κυανόλευκων σε 2 διαφορετικές περιόδους (1992-1994, 2002-2007), ενώ υπήρξε και παίχτης – προπονητής των Βαρωσιωτών από το 2004 μέχρι το 2007, χρονιά κατά την οποία αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.

Παρέμεινε στην “Μεγάλη Κυρία” ως προπονητής μέχρι τον Απρίλη του 2009, οδηγώντας την σε 2 πρωταθλήματα, 1 κύπελλο αλλά και την είσοδο στους ομίλους του Champions League το 2008.

Τον Αύγουστο του 2015 επέστρεψε στους κυπριακούς πάγκους αυτή τη φορά για τον ΑΠΟΕΛ στον οποίο παρέμεινε μέχρι τον Απρίλη του 2016.

Εσύ ήξερες πως αυτοί οι προπονητές προπόνησαν 2, τουλάχιστον, διαφορετικές ομάδες στην Κύπρο;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending