fbpx

10+1 πράγματα για να κάνεις στην Κύπρο την περίοδο των γιορτών!

It’s the most wonderful time of the year!

Πώς σκοπεύεις εσύ να περάσεις τις πιο μαγικές και ξεχωριστές μέρες του χρόνου; Οι περισσότεροι από εμάς, αυτές τις μέρες είμαστε πιο χαλαροί, γιατί είτε το πανεπιστήμιο είναι κλειστό, είτε έχουμε πάρει λίγες μέρες άδεια από τη δουλειά.

Αν δεν έχεις σκεφτεί ακόμη ή είσαι στο ψάξιμο για το τι θα κάνεις αυτές τις μέρες, σου έχουμε φτιάξει μια λίστα με διάφορα events και εκδρομές που θα μπορούσες να κάνεις αυτές τις μέρες του χρόνου!

Δες πιο κάτω:

 

1
Παράσταση μπαλέτου – Ο Καρυοθραύστης

Το Μπαλέτο Νέων Λευκωσίας φέτος ανεβάζει ένα από τα πιο κλασικά και όμορφα μπαλετά. Αυτό δεν είναι άλλο από τον Καρυοθραύστη του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι.

Οι παραστάσεις θα είναι στις: 17, 18 & 19 του Δεκέμβρη στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.

Στις 17/12, η παράσταση αρχίζει στις 17:00 και η είσοδος είναι 15 ευρώ για ενήλικες και 10 για παιδιά μέχρι 10 ετών. Στις 18 και 19 του Δεκέμβρη η παράσταση είναι στις 18:30 και η είσοδος είναι 10 ευρώ για όλους.

Εισιτήρια για την παράσταση πωλούνται στη Στέγη χορού Λευκωσίας και στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείς να καλέσεις στο 99 195701.

2
Παραμυθούπολη Χριστουγέννων

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Παραμυθούπολη Χριστουγέννων που βρίσκεται στη Λευκωσία έχει ανοίξει τις πόρτες της και σε περιμένει!

Φέτος, μπορείς να απολαύσεις εκεί -μεταξύ άλλων- το παραδοσιακό Chimney Cake από την Ουγγαρία. Μπορείς να το απολαύσεις χωρίς ή με γέμιση Nutella!

Προσωπικό αρχείο

Η Παραμυθούπολη Χριστουγέννων θα είναι ανοικτή μέχρι της 7 Ιανουαρίου και η είσοδος είναι ελεύθερη!

3
Διαμονή σε ένα από τα πανέμορφα χωρία της Κύπρου

Τα Χριστούγεννα και γενικότερα ο χειμώνας είναι από τις ιδανικότερες περιόδους για διαμονή σε ένα από τα όμορφα χωριά της Κύπρου.

Το κρύο έξω, σε συνδυασμό με τη ζεστή και γιορτινή ατμόσφαιρα στο εσωτερικό, συνθέτουν ένα πολύ όμορφο σκηνικό!

Δες μερικές επιλογές εδώ:
  • Aristotelio Boutique Hotel – Πεδουλάς
  • Casale Panayiotis – Καλοπαναγιώτης
  • Λύχνος – Ασκάς
  • Oinoessa Traditional Boutique Guest Houses – Λόφου
Lixnos, Askas
Oinoessa Traditional Boutique guest houses, Lofou

4
Σκι στο Τρόοδος

Αν χιονίσει την περιόδο των γιορτών, μια εκδρομή στο Τρόοδος για σκι θα είναι ό,τι πρέπει! Μπορείς να νοικιάσεις το κατάλληλο εξοπλισμό και να δοκιμάσεις τις ικανότητες σου στο σκι!

Όταν κουραστείς, μπορείς να κάνεις ένα διάλειμμα για μια ζεστή σοκολάτα στο Jubilee Hotel, ή στo Sun Valley cafe, που βρίσκονται εκεί κοντά!

5
Λεωφόρος Χριστουγέννων στην Καποπετριά

Μια βόλτα στην Κακοπετριά το Σαββατοκύριακο 16 & 17 Δεκεμβρίου θα σε βάλει σίγουρα σε χριστουγεννιάτικο mood, αν δεν έχεις ήδη μπει.

Στη Κακοπετριά λοιπόν θα στηθεί γιορτή, με περίπτερα όπου θα μπορείς να αγοράσεις γλυκά,  χριστουγεννιάτικες λιχουδιές, ζεστό κρασί και άλλα πολλά!

6
Χριστουγεννιάτικο χωριό στην Κυπερούντα

Ένα χριστουγεννιάτικο χωριό θα στηθεί και φέτος στην Κυπερούντα λίγο πριν τον ερχομό του νέου έτους.

Από τις 29 μέχρι της 31 Δεκεμβρίου στο όμορφο αυτό χωριό, θα στηθεί χριστουγεννιάτικο χωριό, όπου θα πουλούν κυπρικά παραδοσιακά φαγητά, ζεστό κρασί, ζιβανιά και άλλα χριστουγεννιάτικα εδέσματα!

H ατμόσφαιρα του χωριού, αλλά και οι μυρωδιές θα σε βάλουν εντελώς σε γιορτινό mood!

7
Πλατεία Χριστουγέννων στη Λευκωσία

Φέτος στη Στοά στη Λευκωσία έξω από τη Δημοτική Αγορά έχει στηθεί η Πλατεία Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα εκεί, μπορείς να βρείς ξύλινα σπιτάκια τα οποία πουλούν ζέστο κρασί, ζεστή σοκολάτα, διάφορα γλυκά καθώς και αντικείμενα με τα οποία μπορείς να διακοσμήσεις το σπίτι.

Επίσης, μέσα στη Δημοτική Αγορά έχουν στηθεί pop-up καταστήματα τα οποία φτιάχνουν street food, cocktails αλλά πουλούν και διάφορα άλλα, όπως antiques και κοσμήματα! Όλα αυτά θα βρίσκονται εκεί μέχρι της 31 Δεκεμβρίου!

8
Christmas Wonderland στη Λεμεσό

Ένα χριστουγεννιάτικο χωριό έχει στηθεί επίσης στο Παλιό Λιμάνι Λεμεσού! Το χωριό θα βρίσκεται εκεί μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

Στη μέση του λιμανιού έχει στηθεί ένα μαγάλο καρουζέλ, καθώς και ξύλινα μικρά σπιτάκια, από τα οποία μπορείς να αγοράσεις:

  • παιχνίδια
  • στολίδια
  • ζεστή σοκολάτα
  • κρασί

Το σκηνικό στην όμορφη Λεμεσό για άλλη μια φορά θυμίζει κάτι από εξωτερικό!

9
Brunch στο Aelia Wellness Retreat

Το περίφημο Αelia Wellness Retreat που έχει ανοίξει τις πόρτες του λίγους μήνες πριν, έχει ανακοινώσει από τις αρχές Δεκεμβρίου ότι θα σερβίρει brunch τα Σαββατοκύριακα από τις 10:30-13:30.

Μπορείς λοιπόν να το επιλέξεις για ένα ξεχωριστό brunch την περίοδο των γιορτών αλλά και γενικότερα!

10
Let’s Party!

Ο χορός και τα party δεν θα μπορούσαν να λείπουν από αυτή τη λίστα! Κάνε κράτηση λοιπόν για το Μαστίχομα ΧΜΑS Eve Εξκλούσιβ στο STATE, για ασταμάτητο χορό και διασκέδαση μαζί με την παρέα σου! Για περισσότερες πληρφορίες, μπορείς να καλέσεις στο 96 284050.

11
Eπιτραπέζια και ταινίες στο σπίτι με φίλους

Τέλος, τα επιτραπέζια και οι ταινίες έχουν τη τιμητική τους αυτή την περίοδο. Διοργάνωσε κι εσύ βραδιές επιτραπέζιων παιχνιδιών μαζί με τους φίλους σου και απόλαυσε τη ζεστασιά του σπιτιού και όλη τη γιορτινή ατμόσφαιρα!

Εσύ τι από όλα αυτά θα επιλέξεις να κάνεις στις γιορτές; 😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending