fbpx

5+1 ενεργά μέλη της ομοσπονδίας καλαθόσφαιρας που ίσως δεν ξέρεις!

Από τα μέσα της δεκαετίας του ’40 και ειδικότερα από το 1965 όταν και ιδρύθηκε η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθόσφαιρας, το μπάσκετ στην Κύπρο αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς.

Σε αυτό το πλαίσιο δημιουργήθηκαν και πολλά σωματεία, πέραν των παραδοσιακών δυνάμεων πλέον του αθλήματος,  που καλλιεργούν την καλαθόσφαιρα σε όλα τα μήκη και πλάτη του νησιού μας.

Εμείς βρήκαμε 5+1 τέτοια σωματεία που είναι σήμερα ενεργά μέλη της ομοσπονδίας καλαθόσφαιρας και ίσως δεν τα ξέρεις.

Δες ποια είναι παρακάτω:

1
ΑΠΟΠ Πάφου

Ο ΑΠΟΠ ιδρύθηκε το 1953 σαν Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Πάφου έχοντας μόνο ποδοσφαιρικό τμήμα. Το 2000 η ομάδα του ΑΠΟΠ συγχωνεύτηκε με τον Ευαγόρα δημιουργώντας την ΑΕΠ.

Το σωματείο ωστόσο παρέμεινε σε λειτουργία πραγματοποιώντας κυρίως πολιτιστικές εκδηλώσεις με το όνομα του πλέον να αντιπροσωπεύει το Αθλητικός Πολιτιστικός Όμιλος Πάφου.

Το 2003 δημιούργησε τμήματα καλαθόσφαιρας στους άντρες και τις γυναίκες με την ομάδα αντρών να αγωνίζεται φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α’ Κατηγορία.

Στην αντίστοιχη Α΄Κατηγορία γυναικών αγωνίζεται και το γυναικείο τμήμα της παφιακής ομάδας.

2
Αστέρας Μέσα Γειτονιάς

Η ομάδα του προαστίου της Λεμεσού εντάχθηκε στην ΚΟΚ το 1999 και σήμερα διατηρεί τμήματα καλαθόσφαιρας ανδρών U14, U16 και U18 με την πρώτη ομάδα να αγωνίζεται στην Β1 αντρών.

3
ΠΑΟΚ Κοκκινοτριμιθιάς

Ο ΠΑΟΚ Κοκκινοτριμιθιάς ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2016 μετά τη συγχώνευση της Ένωσις Κοκκινοτριμιθιάς και της Θύελλας με τα αρχικά του να σημαίνουν Παγκοινοτικός Αθλητικός Όμιλος Κοκκινοτριμιθιάς.

Την ίδια χρόνια εντάχθηκε στην ΚΟΚ και σήμερα διατηρεί ομάδα U16 στις γυναίκες, ενώ στους άντρες υπάρχουν ομάδες U14, U18 με την πρώτη ομάδα να αγωνίζεται στη Β2.

4
Όλυμπος Αγλαντζιάς

Ο Όλυμπος Αγλαντζιάς ιδρύθηκε το 1956 αλλά εγγράφηκε στις δυνάμεις της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας το 1990.

Διατηρεί μόνο τμήμα αντρών με ομάδες U14, U16 και U18 με την πρώτη ομάδα να αγωνίζεται στη Β2 κατηγορία.

5
Αχιλλέας Αγρού

Ο Αχιλλέας Αγρού ιδρύθηκε το 1956 και είναι μέλος της ΚΟΚ από το 1988, χρονιά κατά την οποία συστάθηκε και το καλαθοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου. Το 2010 και για μια 4ετία οι γαλαζοκίτρινοι αναγκάστηκαν να αναστείλουν τη λειτουργία τους.

Σήμερα, το σωματείο διατηρεί καλαθοσφαιρικές ομάδες αντρών U14 και U18 με την πρώτη ομάδα να αγωνίζεται στη B1.

6
Ανόρθωση Αμμοχώστου

Η Ανόρθωση υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας το 1965, χρονιά κατά την οποία ιδρύθηκε και το καλαθοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου.

Η τουρκική εισβολή όμως είχε σοβαρό αντίκτυπο στη βαρωσιώτικη ομάδα αφού μετά την τραγωδία του 1974 προσπάθησε να κρατήσει ζωντανό το τμήμα χρησιμοποιώντας ακόμα και πετοσφαιριστές.

Αυτή η προσπάθεια κράτησε μέχρι την περίοδο 1977-78 όταν το τμήμα ανέστειλε επ’ αόριστον τη λειτουργία του λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Το 2015 οι κυανόλευκοι επαναλειτούργησαν το τμήμα καλαθόσφαιρας έχοντας ομάδες γυναικών και αντρών στις ηλικίες U14, U16, U18.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρά το γεγονός πως η ομάδα για 38 χρόνια δεν είχε ενεργό καλαθοσφαιρικό τμήμα διατηρούσε εκπρόσωπο στην ομοσπονδία.

Εσύ ήξερες την ύπαρξη αυτών των ομάδων καλαθόσφαιρας;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending