fbpx

Αυτοί είναι οι λόγοι που δεν θα ξεχάσω την εμπειρία μου στο StudentLife!

Ήρθε λοιπόν η στιγμή να αφιερώσω ένα από τα άρθρα μου στο StudentLife, το οποίο μου έδωσε τη δυνατότητα να βιώσω αυτήν την υπέροχη εμπειρία.

Όπως κάθε τι ωραίο στη ζωή έφτασε και αυτό το ταξίδι στο τέλος του… Αφήνοντας στη μνήμη μου πολλές ωραίες στιγμές και συνάμα πολλές γνώσεις σχετικά με τις διαδικτυακές σελίδες.

Δες πιο κάτω πώς έζησα αυτή την εμπειρία και ίσως θα θες να τη ζήσεις κι εσύ:

 

1
Πώς ξεκίνησε αυτό το ταξίδι;

Πηγαίνοντας λίγο πίσω, στην αρχή αυτής της χρονιάς όταν θα άρχιζε το Internship, θυμάμαι τον ενθουσιασμό μου για το καινούριο αυτό βήμα που θα έκανα.

Σπουδάζω δημοσιογραφία, οπόταν όλο αυτό θα μου έδινε τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης στην καινούρια πτυχή του μελλοντικού επαγγέλματος μου, τα online media.

2
Οι αρχικοί προβληματισμοί μου

Δεν σου κρύβω πως αρχικά είχα ορισμένους ενδοιασμούς σχετικά με το πώς θα κατάφερνα να το προλάβω όλα αυτά!

Δουλειά, πανεπιστήμιο, εργασίες, εξετάσεις, κοινωνική ζωή και οι υποχρεώσεις δεν σταματούν πουθενά… Πώς θα μπορούσα λοιπόν να ανταπεξέλθω ΚΑΙ σε αυτό;

Παρ’ όλ’ αυτά, είμαι άτομο που του αρέσουν οι προκλήσεις, έτσι πήρα την απόφαση να στείλω το βιογραφικό μου και ότι γίνει!

Πριν να προλάβω να το συνειδητοποιήσω ήμουν ήδη μέλος των αρθρογράφων – spotlighters (όπως ονομάζονται) του StudentLife!

3
Οι υποχρεώσεις σου ως αρθρογράφος – spotlighter

Σε αυτό το σημείο, που έχεις ήδη πάρει την απόφαση να πεις το ναι σε αυτήν την εμπειρία (γιατί είμαι βέβαιη πως τα όσα είπα σε έχουν πείσει), πρέπει να σου πω λίγα πράγματα σχετικά με τις υποχρεώσεις σου.

Θα πρέπει να γράφεις ένα άρθρο την εβδομάδα, το οποίο θα καταχωρείς στην πλατφόρμα της σελίδας με βάση τα όσα θα διδαχτείς από τον/την coach σου, ο οποίος διαφέρει ανάλογα με το πού θα επιλέξεις να γράφεις (StudentLife.com.cy, StudentLife Sports, StudentLife Trends).

Κάπου εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τη δική μου coach Εύη Οικονομίδου, για τη στήριξη, την καθοδήγηση, μα πάνω απ’ όλα για την κατανόηση που έδειξε με το ιδιόμορφο πρόγραμμα μου!

4
Πώς θα είναι το πρόγραμμα σου;

Θα γίνονται συναντήσεις στα γραφεία του StudentLife ανά τακτά διαστήματα, ώρες και μέρες που θα συμφωνήσει και η υπόλοιπη σου η ομάδα.

Συναντήσεις στις οποίες θα πάρεις πολλές γνώσεις για το πώς να χειρίζεσαι το διαδικτυακό χώρο, πώς να γράφεις ένα άρθρο για την εν λόγω σελίδα, από πού να “βρεις” τη χαμένη σου έμπνευση, για τις φωτογραφίες που θα συμπεριλάβεις στα κείμενα σου και πολλά αλλά.

Όσον αφορά τους αρχικούς μου ενδοιασμούς, σχετικά με το βαρυφορτωμένο μου πρόγραμμα, η αλήθεια είναι πως υπήρχε πολλή κατανόηση και στήριξη από τη δική τους πλευρά. Αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να σε αγχώνει αν βρίσκεσαι και εσύ σε μία παρόμοια κατάσταση.

Για αυτά που αγαπάμε να κάνουμε, ακόμα και αν δεν έχουμε χρόνο, πρέπει να δημιουργούμε!

5
Σταμάτα να το πολύ-σκέφτεσαι λοιπόν και δήλωσε συμμετοχή… χθες!

Αν αγαπάς να γράφεις, αν σε ενδιαφέρει η επαφή με τον κόσμο, αν θέλεις να εκφράσεις με κάποιον τρόπο όλα αυτά που έχεις μέσα σου και ιδιαίτερα αν σπουδάζεις κάτι σχετικό με το χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, αυτή είναι μία ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσεις!

Εγώ προσωπικά θα συνεχίσω να γράφω για το StudentLife και θα διαβάζω με πολύ ενδιαφέρον τα δικά σου άρθρα!

Eίμαι βέβαιη πως σε λίγους μήνες από τώρα, όταν θα τελειώνεις εσύ το δικό σου Internship, θα έχεις να πεις τα καλύτερα στο δικό σου κείμενο-αφιέρωμα στην εμπειρία αυτή!

Τι περιμένεις λοιπόν; Κάνε την αίτηση σου εδώ!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending