fbpx

5 Κύπριοι μας είπαν τι θα έκαναν αν δεν είχαν Internet την περίοδο των γιορτών!

Ιδού η απορία! Τι θα γινόταν άραγε αν σε ένα παράλληλο σύμπαν, δεν είχαμε πρόσβαση στο διαδίκτυο την περίοδο των γιορτών;

Πολλοί, μόνο στη σκέψη αυτού του υποθετικού σεναρίου, χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους. Άλλοι πάλι θεωρούμε πως αυτό ίσως θα ήταν το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο στην ανθρωπότητα!

Ακόμη και αν το διαδίκτυο μας προσφέρει πολλά θετικά, καθώς αποτελεί μέρος της εξέλιξης που όλοι μας ζούμε στις δικές μας εποχές, μία μικρή αποχή από αυτό ειδικά τη γιορτινή περίοδο, ίσως να μην έβλαπτε καθόλου.

Πάμε να δούμε μερικές από τις απόψεις 5 Κυπρίων που ρωτήσαμε σχετικά με αυτό το ερώτημα:

1
Στεφ, 26 ετών

  • Θα περνούσαμε περισσότερο χρόνο με την οικογένεια μας! Θα βγαίναμε περισσότερο έξω για να δούμε τις στολισμένες μας πόλεις. Θα ζούσαμε τα Χριστούγεννα λίγο πιο έντονα, λίγο πιο παραστατικά χωρίς να μας ενδιαφέρουν τα εικονικά stories, αλλά οι δικές μας στιγμές με τους ανθρώπους που αγαπάμε!

2
Χριστίνα, 20 ετών

  • Θα περνούσαμε την περίοδο των γιορτών πιο χαρούμενα, πιο οικογενειακά. Θα αφιερώναμε περισσότερο χρόνο σε φίλους και ανθρώπους που αγαπάμε. Όσο βοηθητικό και αν είναι το Internet για τους ανθρώπους, δεν παύει να μας στερεί πολύτιμο χρόνο, τον οποίο σπαταλάμε για να δημοσιεύσουμε τι κάνουμε, με σκοπό να δείχνουμε ότι περνούμε καλά.”

3
Αγαμέμνια, 23 ετών

  • Χωρίς Internet οι γιορτές θα ήταν πολύ χάλια. Στις καφετέριες, ο κόσμος δεν θα σταματούσε να μιλά, θα φορούσε ότι ήθελε, αφού δεν θα υπήρχε το διαδίκτυο να ενημερώνεται για τη μόδα. Θα έπρεπε να στέλνουμε ευχητήριες κάρτες ή να ανταλλάζουμε ευχές face to face, εφόσον δεν θα είχαμε τη δυνατότητα να το κάνουμε μέσω Facebook. Άσε που θα ήταν δυσκολότερο να ενημερωθούμε για χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και θα σπαταλούσαν οι διοργανωτές λεφτά σε διαφημιστικά και τέτοια. Επίσης, δεν θα μπορούσαμε παραγγέλνουμε δώρα online, ούτε να ακούμε Χριστουγεννιάτικα τραγουδάκια ή να μοιραστούμε φωτογραφικό υλικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η αλήθεια είναι πως το διαδίκτυο διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη διάδοση των Χριστουγέννων, καθώς και στην αύξηση των εσόδων των μαγαζιών. Προσωπικά δεν θα ήθελα να μην είχαμε σύνδεση στο διαδίκτυο, γιατί θα ήταν λες και αποκοπήκαμε από τον υπόλοιπο κόσμο.”

4
Μιχάλης, 30 ετών

  • Η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ να φανταστώ ένα τέτοιο σενάριο… Μάθαμε μαζί του όλο τον χρόνο, άρα δύσκολα θα αντέξουμε εκείνες τις μέρες χωρίς αυτό! Μας δίνει πολλές δυνατότητες και μία από αυτές, αφορά το να μπορώ να έχω επαφή με τους συγγενείς μου στο εξωτερικό. Νιώθω πως βρίσκονται μαζί μας αν και είναι χιλιόμετρα μακριά και χωρίς το διαδίκτυο δεν θα μπορούσε να συμβαίνει αυτό. Για εμένα γιορτές χωρίς Internet, σημαίνει γιορτές χωρίς τους ανθρώπους που αγαπώ και βρίσκονται σε κάποιο άλλο μέρος του πλανήτη, άρα δεν με ενθουσιάζει η ιδέα!

5
Παύλος 24 ετών

  •  “Τι και αν έχει Internet τι και αν δεν έχει… Είναι περίοδος Χριστουγέννων και πρέπει να τη βιώσουμε όσο πιο έντονα γίνεται, γιατί έρχεται μία φορά τον χρόνο! Δεν είμαι από εκείνα τα άτομα που δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς διαδίκτυο, αρά ένα τέτοιο σενάριο θα το έβλεπα ως μία πολύ καλή ευκαιρία για λίγη απεξάρτηση από αυτό και περισσότερη εξάρτιση στις ανθρώπινες σχέσεις και στην ουσιαστική επαφή! Εύχομαι καλές γιορτές σε όλους, με ή χωρίς Internet.”

Διίστανται λοιπόν, οι απόψεις φίλες και φίλοι μου!

Αναγνωρίζω πως θα δεν θα ήταν και τόσο καλή ιδέα εφόσον δεν θα μπορούσαμε να διαβάζουμε διαδικτυακά το αγαπημένο μας StudentLife

Παρ’ όλ’ αυτά, εγώ εξακολουθώ να πιστεύω πως αν προέκυπτε ένα γενικό τεχνικό πρόβλημα, οι γιορτινές μέρες θα ήταν διαφορετικές με μία θετική έννοια!

Ποια είναι η άποψη σου για το συγκεκριμένο ζήτημα; Μοιράσου μαζί μας την δική σου οπτική γωνία!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending