fbpx

«Λογιπαίγνιον 2018»: 10ος Ετήσιος Διαγωνισμός Δημιουργίας Παιγνιδιών για Ηλ. Υπολογιστές!

Το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ανακοινώνει την προκήρυξη του 10ου Ετήσιου Διαγωνισμού Δημιουργίας Παιγνιδιών για Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές «Λογιπαίγνιον 2018». Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, και με τη συνεργασία του Κυπριακού Συνδέσμου Πληροφορικής.

Ο εν λόγω διαγωνισμός εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών για την προώθηση της επιστήμης της πληροφορικής, της κοινωνίας της πληροφορίας, των πολυμέσων και του σχεδιασμού και αποσκοπεί στην ενθάρρυνση της εφευρετικότητας, της λογικής σκέψης και της δημιουργικότητας.

Επιμέρους στόχοι είναι η ανάπτυξη ικανοτήτων ορθού σχεδιασμού εφαρμογών και η καλλιέργεια της λογικής και αναλυτικής σκέψης στη λύση σύνθετων προβλημάτων. Η δημιουργία παιγνιδιών για ηλεκτρονικούς υπολογιστές συμπεριλαμβάνει τα παραπάνω, καθώς και την ανάγκη για συνεργασία, επικοινωνία και συντονισμό μεταξύ των μελών της ομάδας.

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν;

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα σχολεία δευτεροβάθμιας, δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης, καθώς και όλα τα δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα Ανώτερης και Ανώτατης εκπαίδευσης, βάσει αναλυτικών κανόνων που βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού.

Η θεματολογία της φετινής διοργάνωσης είναι το STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics), δηλαδή η δημιουργία παιχνιδιών με περιεχόμενο τις Φυσικές Επιστήμες, την Τεχνολογία, τη Μηχανική, και τα Μαθηματικά.

Όλες οι συμμετοχές που υποβάλλονται θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις οδηγίες και τα κριτήρια που επεξηγούνται στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού ΕΔΩ.

Σημαντικές ημερομηνίες:

  • Εγγραφή (εκδήλωση ενδιαφέροντος): μέχρι τις 12/01/18 – ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του διαγωνισμού
  • Υποβολή Παιγνιδιού: 13/04/2018 – ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του διαγωνισμού
  • Τελικός Διαγωνισμού: 05/05/2018 – θα διεξαχθεί στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
    Περισσότερες πληροφορίες και στοιχεία επικοινωνίας βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού ΕΔΩ.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending