fbpx

Πώς περνούν τα Χριστούγεννα σε 5 διαφορετικές χώρες στον κόσμο;

Τα Χριστούγεννα είναι μια αγαπημένη περίοδος που όλος ο κόσμος γιορτάζει. Σε κάθε χώρα όμως έχουν τα δικά τους μοναδικά έθιμα των Χριστουγέννων.

Αν λοιπόν είχες την απορία, σου μαζέψαμε 5 διαφορετικές χώρες του κόσμου για να πάρεις μια γεύση των δικών τους Χριστουγέννων εκεί!

Δες πιο κάτω πώς θα γιόρταζες τα Χριστούγεννα σου αν επισκεπτόσουν μια από τις πιο κάτω χώρες:

1
Αυστραλία

Στην Αυστραλία η γιορτή των Χριστουγέννων είναι εντελώς διαφορετική από κάθε άλλη χώρα! Αυτή την εποχή, η θερμοκρασία φτάνει τους 40 βαθμούς Κελσίου και αντί για παλτό και ζεστά μπουφάν, φοράνε μαγιό και μπικίνι.

Μετά από το καθιερωμένο, εορταστικό τραπέζι, καταλήγουν σε μια παραλία για… βουτιά, παρέα με τον Άγιο Βασίλη και τα κόκκινα μαγιό τους!

2
Νορβηγία

Η ημέρα των Χριστουγέννων στην Νορβηγία ονομάζεται Julbrod. Julenissen ονομάζεται ο Άγιος Βασίλης, που μαζί με τους βοηθούς του, φέρνει δώρα και καλή τύχη στο σπίτι. Τη νύχτα των Χριστουγέννων, τα παιδιά βάζουν μπολ με κουρκούτι από αλεύρι σαν προσφορά στον Julenissen (Άγιος Βασίλης).

Ένας νορβηγικός θρύλος αναφέρει πως την παραμονή των Χριστουγέννων, μάγισσες και κακά πνεύματα εμφανίζονται, ψάχνοντας να βρουν σκούπες, για να τις καβαλήσουν και να τρομοκρατήσουν τον κόσμο. Για να μη συμβεί αυτό, οι Νορβηγοί κρύβουν όλες τις σκούπες του σπιτιού.

3
Αγγλία

Τα μικρά παιδιά της Αγγλίας πριν έρθουν τα Χριστούγεννα γράφουν ένα γράμμα για τα παιχνίδια που επιθυμούν να τους φέρει ο Άγιος Βασίλης και το στέλνουν ή το ρίχνουν στο πίσω μέρος του τζακιού.

Από την οροφή κρέμονται κλαδιά «γκι» που, σύμφωνα με τη παράδοση, όποιος στέκεται κάτω απ’ αυτό, πρέπει να ανταλλάξει φιλιά με αγαπημένα του πρόσωπα.

4
Ιταλία

“Buon Natale” είναι  η ευχή που πρέπει να δώσεις στους Ιταλούς τα Χριστούγεννα. Η περίοδος αυτή ονομάζεται Novena, κατά τη διάρκεια της οποίας τα παιδιά ντύνονται βοσκοί, παίζουν μουσικά όργανα, τραγουδούν και λένε ποιήματα.

Befana, η ηλικιωμένη, καλή και φτωχή μάγισσα, έρχεται και τρώει καρύδια και μπισκότα που της άφησαν τα παιδιά και πριν πετάξει μακριά, τους αφήνει δώρα μέσα στις κάλτσες των δώρων, κάρβουνα για τα άτακτα παιδιά καθώς και γλυκά με παιχνίδια για τα φρόνιμα.

5
Ισπανία

Για τους Ισπανούς, τα Χριστούγεννα είναι η πιο σημαντική γιορτή του χρόνου. Στις 5 Ιανουαρίου, στη διάρκεια μιας μεγάλης παρέλασης που ονομάζεται «Cabalgata de Reyes», άνθρωποι ντυμένοι σαν τους Τρεις Μάγους και άλλα πρόσωπα του Χριστιανισμού, πετάνε γλυκά στα παιδιά.  Οι Τρεις Μάγοι φέρνουν τα δώρα στα παιδιά.

Επίσης την ημέρα των Χριστουγέννων, οι Ισπανοί βουτούν στα παγωμένα νερά της Βαρκελώνης.

Σε ποια χώρα από τις πιο πάνω θα επέλεγες να πας τα Χριστούγεννα εσύ; 😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending