fbpx

Μάθε ποια είναι η σωστή σειρά που πρέπει να ακολουθείς για να κάνεις το μακιγιάζ σου!

Το μακιγιάζ αποτελεί μέρος της καθημερινότητας -σχεδόν- όλων των γυναικών. Πόσες φορές σου έτυχε να μην ξέρεις από πού να αρχίσεις με το μακιγιάζ σου;

Σήμερα, θα σου δώσω κάποια tips που πρέπει να ακολουθείς για να κάνεις το μακιγιάζ σου, χωρίς να προβληματίζεσαι αν άφησες κάποιο βήμα πίσω.

Με τα tips που θα σου δώσω, τα προϊόντα που χρησιμοποιείς θα εφαρμόζονται καλύτερα στην επιδερμίδα σου και θα διαρκούν περισσότερο!

Δες εδώ τη σωστή διαδικασία:

1
Καθαρισμός

Το πρώτο και βασικότερο βήμα για το μακιγιάζ σου είναι ένας καλός καθαρισμός!

Πρέπει, προτού συνεχίσεις με τα υπόλοιπα προϊόντα, να πλένεις αρκετά καλά το πρόσωπό σου, χρησιμοποιώντας γαλάκτωμα ή αφρό καθαρισμού. Ξέπλυνε το πρόσωπό σου με άφθονο καθαρό νερό και συνέχισε.

2
Ενυδατική κρέμα και Primer

Το επόμενο βήμα είναι η βάση του μακιγιάζ. Άπλωσε την ενυδατική κρέμα σου πριν ξεκινήσεις το μακιγιάζ.

Το primer, μειώνει τους πόρους, ελέγχει τη λιπαρότητα και τη γυαλάδα, ενώ ταυτόχρονα χαρίζει στο δέρμα μια ομοιόμορφη υφή για να μπορεί το υπόλοιπό μακιγιάζ να είναι σταθερό και να διαρκεί ώρες!

Extra tip: Μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς -καθημερινά- αντηλιακή κρέμα, χειμώνα – καλοκαίρι! Την εφαρμόζεις πριν από την ενυδατική ή το primer.

3
Foundation

Μπορείς πλέον να προχωρήσεις στην εφαρμογή του foundation, το οποίο καλύπτει μικροατέλειες ενώ κάνει το δέρμα να μην έχει τονικές διαφορές. Πάντα να απλώνεις μικρή ποσότητα σε όλο το πρόσωπο αλλά και το λαιμό, για ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα!

Για να βρεις τον τόνο που ταιριάζει στην επιδερμίδα σου, δοκίμασέ το στο λαιμό σου (και όχι στο χέρι!), για να αποφύγεις τον κίνδυνο να ξεχωρίζει ο χρωματικός τόνος του προσώπου με τον λαιμό σου.

Extra tip: Το makeup δεν μπορεί να καλύψει μαύρους κύκλους και σπυράκια, γι’ αυτό απόφευγε να βάζεις μεγάλη ποσότητα προϊόντος σε αυτά τα σημεία, πιστεύοντας ότι θα τα κρύψεις. Χρησιμοποίησε ειδικά προϊόντα (Corrector palette) για το σκοπό αυτό, πριν βάλεις το foundation σου.

4
Corrector Palette

Αυτό το βήμα πρέπει να γίνεται πριν από την εφαρμογή του foundation, μόνο, αν το χρειάζεται η επιδερμίδα σου!

Διορθώνει τις χρωματικές ατέλειες της επιδερμίδας, όπως κοκκινίλες, σπυράκια, πανάδες ή φακίδες. Τοποθετείται τοπικά πάνω στην ατέλεια και το κάθε χρώμα αντιστοιχεί σε ένα «πρόβλημα».

Το πράσινο εξουδετερώνει τις κοκκινίλες, το κίτρινο καλύπτει τους μαύρους κύκλους ή τις μελανιές, το ροζ κρύβει τις σκούρες κηλίδες (πανάδες).

5
Concealer

Χρησιμοποίησε το concealer, μετά το makeup, κάτω από τα μάτια σου μέχρι τα μάγουλα, κάνοντας ένα τρίγωνο, ώστε να μην φαίνεται έντονα η διαφορά από το υπόλοιπο πρόσωπο.

Το βλέμμα σου θα αποκτήσει την λάμψη που επιθυμείς και θα δείχνει πιο ξεκούραστο.

Extra tip: Το concealer σου πρέπει να είναι μόνο ένα τόνο πιο ανοιχτό από το foundation σου για να μην φαίνεται έντονη η διαφορά.

6
Μάτια

Άπλωσε πρώτα τη σκιά, μετά το eyeliner ή το μολύβι για να τονίσεις το περίγραμμά του ματιού σου και τελευταία τη μάσκαρα!

7
Φρύδια

Το βήμα αυτό χρειάζεται μόνο αν τα φρύδια σου έχουν κάποια κενά. Μην το παρακάνεις με το μολύβι, γιατί θα φαίνεται ότι έχεις ζωγραφισμένα/ψεύτικα φρύδια. Προτίμησε να τα αφήνεις πιο φυσικά!

8
Χείλη

Μην ξεχνάς ποτέ το περίγραμμα! Σε βοηθάει να «βάψεις» τα χείλη σου εντός των ορίων, χωρίς να μουντζουρωθείς γύρω.

Επέλεξε να χρησιμοποιήσεις για το περίγραμμα, μολύβι, στις αποχρώσεις του κραγιόν σου, ώστε να έχεις ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα χωρίς έντονες αντιθέσεις.

9
Ρουζ

Το ρουζ τοποθετείται πάνω στα «μήλα» του προσώπου και το «σβήνεις» προς τα αυτιά. Προσοχή στην ποσότητα, δεν θέλεις να γίνεις η Χιονάτη! Αν σου ξεφύγει λίγο παραπάνω, μην αγχωθείς, διόρθωσέ το με λίγη πούδρα.

10
Πούδρα

Κάποιοι προτιμούν να βάζουν πούδρα αμέσως μετά την εφαρμογή του foundation και κάποιοι αφού τελειώσουν εντελώς το μακιγιάζ τους.

Ανάλογα με την επιδερμίδα μπορείς να επιλέξεις ποιο σε βολεύει εσένα καλύτερα. Η εφαρμογή της πούδρας κλειδώνει το μακιγιάζ και το κάνει να είναι ακόμα πιο σταθερό.

Χρησιμοποίησε μόνο ό,τι χρειάζεται η δική σου επιδερμίδα
για να έχεις ένα φυσικό αποτέλεσμα!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending