fbpx

Poll: Ψήφισε τους κορυφαίους για το 2017!

Ακόμα μια σπουδαία χρονιά για τον αθλητισμό ετοιμάζεται να μας αποχαιρετήσει. Το 2017 φεύγει, αφήνει όμως πίσω του πολλές σπουδαίες στιγμές να θυμόμαστε με επιτυχίες σε όλα τα επίπεδα.

Ομάδες μας σε όλα τα αθλήματα διακρίθηκαν και στα ευρωπαϊκά σαλόνια, ενώ και ατομικά έχουμε να επιδείξουμε μεγάλες επιτυχίες. Ποιοι ήταν οι κορυφαίοι όμως αθλητές του 2017 για ‘σένα;

Ψήφισε στο πιο κάτω poll και με την ψήφο σου ανέδειξε τους κορυφαίους αθλητές, αθλήτριες αλλά και την καλύτερη ομάδα για το 2017!

1
Αθλητές

Απόστολος Παρέλλης

Τι πέτυχε; Κατετάγη 10ος στον τελικό της Δισκοβολίας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου του Λονδίνου. Ήταν η 3η συνεχόμενη συμμετοχή του δισκοβόλου μας σε τελικούς Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων και Ολυμπιακών Αγώνων τα 3 τελευταία χρόνια.

Μάριος Γεωργίου

Τι πέτυχε; Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Δίζυγο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόργανης Γυμναστικής στο Koper της Σλοβενίας. Επίσης, ο πρωταθλητής μας κατετάγη 16ος στον Τελικό του Συνθέτου Ατομικού στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής στο Montreal και 6ος στο μονόζυγο στην Πανεπιστημιάδα της Taipei.

Μάριος Γιάγκου

Τι πέτυχε; Αναδείχτηκε για 10η συνεχόμενη φορά πρωταθλητής μας στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

Αντρέας Σιζόπουλος

Τι πέτυχε; Ο αρχηγός της εθνικής καλαθόσφαιρας ήταν από τους πρωτεργάτες του χρυσού μεταλλίου στους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης, ενώ και σε σωματειακό επίπεδο με τη φανέλα της ΑΕΚ αποτελεί ένα από τους πιο σταθερούς σε απόδοση παίχτες ξελασπώνονοντας πολλές φορές τη σκαλιώτικη ομάδα.

Κωνσταντίνος Λαΐφης

Τι πέτυχε; O Παραλιμνίτης διεθνής ποδοσφαιριστής καθιερώθηκε στην Standard Liege αποτελώντας αξιόπιστη λύση στην άμυνα των Βέλγων. Παραμένει ένας από τους καλύτερους πρεσβευτές μας στο εξωτερικό.

Πιέρος Σωτηρίου

Τι πέτυχε; Μετά από ένα εξαιρετικό πρώτο εξάμηνο στον ΑΠΟΕΛ, ο διεθνής επιθετικός μας κέρδισε μεταγραφή – ρεκόρ στην Copenhagen έναντι 2 εκατομμυρίων ευρώ.

2
Αθλήτριες

Κυριακή Κουτούκη

Τι πέτυχε; Παραμένει για 3η συνεχόμενη χρονιά στην κορυφή της Παγκόσμιας Κατάταξης στο Τάεκβοντο, κατετάγη 9η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Κορέα, ενώ κατέκτησε τη 2η θέση στην κατηγορία των 49kg στην Πανεπιστημιάδα της Taipei.

Καρολίνα Πελενδρίτου

Τι πέτυχε; Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα πρόσθιο της κατηγορίας SB12, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης της IPC που διεξήχθη στο Μεξικό. Ήταν το τέταρτο συνεχόμενο χρυσό για την Παραολυμπιονίκη μας σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα Κολύμβησης της IPC

Άντρη Ελευθερίου

Τι πέτυχε; Η σκοπεύτρια μας αναδείχθηκε φέτος παγκύπρια πρωταθλήτρια ενώ κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στο σκητ γυναικών στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Σκοποβολής του Baku. Ακόμα, μαζί με τον Γιώργο Αχιλλέως χάρισαν στην Κύπρο το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στο μικτό σκητ (ζεύγη) στους αγώνες του παγκόσμιου Κυπέλλου Σκοποβολής που έγινε στη Λάρνακα, ενώ πήρε την 5η θέση στο Παγκοσμίο Κύπελλο Σκοποβολής, που έγινε στο Νέο Δελχί.

Νεκταρία Παναγή

Τι πέτυχε; Η αθλήτρια μας κατέκτησε την 2η θέση στο άλμα εις μήκος γυναικών στην Πανεπιστημιάδα της Taipei, ενώ για μόλις 3 εκατοστά έχασε τη θέση στον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου του Λονδίνου.

Ναταλία Ευαγγελίδου

Τι πέτυχε; Πήρε την 6η θέση στα 1500μ. γυναικών, το αργυρό στους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης στο ίδιο αγώνισμα, αλλά και το χρυσό στα 800μ.

3
Ομάδες

ΑΠΟΕΛ (ποδόσφαιρο)

Τι πέτυχε; Κατέκτησε το πρωτάθλημα για 5η συνεχόμενη χρονιά, ήταν φιναλίστ στο κύπελλο, ενώ έφτασε μέχρι τη φάση των 16 στο Europa League της σεζόν 2016-17. Τέλος, έπαιξε για 4η φορά σε όμιλο Champions League το τελευταίο τρίμηνο του χρόνου.

Κεραυνός (Μπάσκετ)

Τι πέτυχε; Κατέκτησε το πρωτάθλημα στους άντρες μετά από 9 χρόνια πραγματοποιώντας παράλληλα εντυπωσιακή πορεία και στην Ευρώπη. Στις γυναίκες, κατέκτησε τόσο το πρωτάθλημα όσο και το κύπελλο και το Super Cup κατακτώντας το 7ο τρέμπλ της ιστορίας του.

Ομόνοια (βόλεϊ)

Τι πέτυχε; Κατέκτησε το πρωτάθλημα στους άντρες για 3η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιώντας αξιοθαύμαστη πορεία και στο CEV Challenge Cup. Στο κύπελλο έφτασε μέχρι τον τελικό όπου έχασε από τον Παφιακό.

Ανόρθωση (φούτσαλ)

Τι πέτυχε; Κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα στην σύντομη ιστορία της εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της και στο Futsal Cup. Κατέκτησε, παράλληλα, και το Super Cup επικρατώντας της κυπελλούχου ΑΕΛ.

Απόλλωνας (ποδόσφαιρο)

Τι πέτυχε; Πανηγύρισε το κύπελλο όπως και το Super Cup για 2η συνεχόμενη χρονιά επικρατώντας του ΑΠΟΕΛ. Επίσης, έπαιξε για 3η φορά στην ιστορία του σε όμιλο του Europa League.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending