fbpx

Τα standard αντικείμενα που κουβαλούσαμε ΟΛΟΙ στις εκδρομές του σχολείου!

Οι σχολικές εκδρομές ήταν χαρά ζωής στο δημοτικό. Εν να επηαίναμε το γυρούι μας, γεμώνοντας την τσάντα της εκδρομής με ένα σωρό πράματα!

Όταν μας έφερνε το λεωφορείο πίσω στο σχολείο, το σύνθημα από όλους τους μαθητές/τριες ήταν το: “Εν έχουμε μαθήματα, ΟΥΤΕ 2 προβλήματα!” – σίουρα τωρά θα σου εξύπνησε αναμνήσεις!

Τι μας άρεσκε να παίρνουμε μαζί μας στις σχολικές μας εκδρομές για να ποσκολιούμαστε;

1
UNO

Το UNO ήταν από τα αγαπημένα μας παιχνίδια μιας και ήταν εύκολο στη μεταφορά για να παίξουμε με τους φίλους μας στον εκδρομικό χώρο ή μέσα στο λεωφορείο.

Ήταν και εύκολο σαν παιχνίδι. Εσύ πόσες φορές θυμάσαι ότι έχασες ή κέρδισες παίζοντας UNO;

2
Game Boy και Nintendo DS

nintendo life

Μπορεί να ήσουν από εκείνους που δεν έχαναν ευκαιρία να χουμίσουν τζιαι λλίο τις ικανότητες τους σε αυτά τα παιχνίδια και ίσως η εκδρομή ήταν η μέρα που ανταλλάσατε κασετούες με τους άλλους σου φίλους, για να παίξετε και τα δικά τους παιχνίδια!

Ίσως όμως ήσουν από εκείνους που απλά εκάθουνταν δίπλα που τους παιχταράες τζιαι παρακολουθούσαν τις κινήσεις τους έτσι για το χάζι. Μετά όμως εθέλαν να παίξουν έστω τζιαι λλίο απλά, γα να νιώσουν τα κουμπούθκια τζιαι την πεννούα του Nintendo.

3
Mp3 Player ή Ραδιόφωνο

conrad.com

Εν γίνεται έστω τζιαι μια παρέα που το σχολείο σου να μεν εκουβαλούσε ένα ραδιόφωνο για να έσσιετε να ακούτε μέσα στο λεωφορείο ή στο γρασίδι της παραλιακής περιοχής που σας επήραν εκδρομή. Ακούγονταν στη διαπασών Παπαρίζου, Βίσση και Ρουβάς και όλα τα pop hits της εποχής.

Αν δεν έπαιρνε κάποιος ραδιόφωνο, κάποιος θα έπαιρνε το mp3 player του μιας και τουλάχιστον ως τη πρώτη γυμνασίου (ή πιο μετά) δεν είχαμε κινητά τηλέφωνα και θα εμοιράζεσουν το ένα ακουστικό με τους φίλους σου!

4
Σεντόνι για Πικ-νικ

Freepik.com

Όλο και κάποιο πλάνο εν να γίνετουν για το ποιος εν να ήταν ο “καλός” που θα έφερνε μαζί του ένα σεντόνι για να κάμετε πικ-νικ στην εκδρομή τζιαι να φάτε το σάντουιτς σας!

Αυτό συνήθως γινόταν όταν μας επαίρναν σε παραλιακές περιοχές με γρασίδι όπως η “Ακτή του Κυβερνήτη” , “Μακένζυ” και “Περνέρα” στον Πρωταρά.

5
Μπάλα

Freepik.com

Για ασταμάτητα παιχνίδια! Δεν υπάρχει περίπτωση να μεν επήρε έστω και μια παρέα μπάλα για παιχνίδι στην εκδρομή. Ποδόσφαιρο, μήλο, γερμανικό είναι κάποια από τα αγαπημένα παιχνίδια που επαίζαμεν.

Ελυπούμασταν σίουρα μετά που μας εφωνάζαν ότι εν να φύουμεν τζιαι έπρεπε να αφήκουμε το παιχνίδι στη μέση!

6
Κολλούες και μολύβια

24h.com.cy

Τωρά εν να μου πεις: “Εν μας εκάνεν που τα χρησιμοποιούμε κάθε μέρα στο σχολείο;”. Και όμως σε μια σχολική εκδρομή είναι απαραίτητα για να παίξεις “Ζώα- Φυτά- Πράγματα” και άλλα παιχνίδια που χρειάζονται χαρτί και μολύβι. 😉

7
Τσαφ-τσουφ και σχοινάκι

mad.tv

Η αλήθκεια ήταν η πιο καλή αερόβια γυμναστική το τσαφ τσουφ και το σχοινάκι τζιαι ήταν το “φυσικό” μας γυμναστήριο.

Προσπαθούσαμε να καταφέρουμε τα πιο μεγάλα άλματα  τζιαι να φτάσουμε στο στάδιο της πεταλούδας στο γόνατο!

8
Λιχουδιές

Ντάξει εν εγίνετουν να μεν αναφέρω το φαΐ μες την υπόθεση! Όταν επηαίναμε εκδρομή ούλλοι ξέρουμε ότι πριν πάμε στο σχολείο (ή που την προηγούμενη νύχτα ακόμα), είχαμε την ευκαιρία να πεταχτούμε στο περίπτερο να το αγοράσουμε… ούλλο!

Τσίχλες, σοκολάτες, κρουασάν, Kinder έκπληξη, chips από όλες τις γεύσεις… Ό,τι φανταστείς επιάναμεν τζιαι μετά εμοιραζούμασταν τα με φίλους την ώρα που επεινούσαμεν, ώσπου να μας φωνάξουν ότι εν έτοιμο το φαγητό στο εστιατόριο! Ωραίες εποχές!

Το πιο σημαντικό βέβαια σε μια σχολική εκδρομή ήταν η μπόλικη δόση τρέλας, χαράς και ενθουσιασμού για να περάσεις τέλεια!

Δυστυχώς δεν είμαι σίγουρη αν συνεχίζουν να τα παίρνουν σήμερα οι πιο μικροί στις σχολικές τους εκδρομές ή αν παίζουν τέτοια παιχνίδια. Πάντως το σίγουρο είναι ότι για εμάς θα είναι αξέχαστες και μοναδικές εμπειρίες!

Κουβαλούσες κι εσύ κάτι από τα πιο πάνω στις σχολικές σου εκδρομές;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending