fbpx

3 ατάκες που άφησαν εποχή στο κυπριακό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια!

Πώς πάει εκείνη η παροιμία; “Η γλώσσα κόκαλα δεν έχει, μα κόκαλα τσακίζει” σωστά; Αυτό δεν λέμε όταν θέλουμε να αναδείξουμε τη σημασία που έχουν οι λέξεις και ο τρόπος που χρησιμοποιούνται;

Πριν το φιλοσοφήσω όμως περισσότερο, ιδιαίτερη σημασία είχαν πάντα οι δηλώσεις των ποδοσφαιριστών, των προπονητών και των παραγόντων. Ειδικά όταν ξέφευγαν από τα τετριμμένα “όλες οι ομάδες είναι δύσκολες, σεβόμαστε αλλά δεν φοβόμαστε τον αντίπαλο, συγχαρητήρια στον κόσμο”.

Όπως και να το κάνουμε τα τελευταία χρόνια λέχθηκαν πολλά από τους ποδοσφαιρανθρώπους του νησιού μας. Παρακάτω απομόνωσα 3 ατάκες που για τον ένα ή τον άλλο λόγο συζητήθηκαν πολύ και σου τις παρουσιάζω.

Δες και θυμήσου τις παρακάτω:

 

1
“Για να μας κερδίσουν πρέπει να μας πάρουν την ψυχή μας”

Στο πέρασμα του από τα κυπριακά γήπεδα, πρώτα ως ποδοσφαιριστής και αργότερα ως προπονητής, ο Temur Ketsbaia είπε πάρα πολλές χαρακτηριστικές ατάκες.

Η παραπάνω όμως είναι η πιο χαρακτηριστική του Γεωργιανού προπονητή και εκείνη που έκανε τη μεγαλύτερη αίσθηση.

Ήταν η 19η αγωνιστική της σεζόν 2005-06 και το ντέρμπι Ομόνοια – Ανόρθωση, που έληξε 2-2.

Το πέναλτι με το οποίο ισοφάρισε το τριφύλλι αμφισβητήθηκε έντονα από τους γαλανόλευκους, με τον Ketsbaia να παρουσιάζεται εμφανώς εκνευρισμένος στη δημοσιογραφική διάσκεψη.

Η δήλωση του συζητήθηκε για μέρες με τους οπαδούς της Ανόρθωσης να τη χρησιμοποιούν συχνά τα επόμενα χρόνια!

2
“Αχάπαρος να το κατεβάζει, αχάπαρος να το ανεβάζει” και “Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό!”

Από τους λίγους προπονητές με πραγματικά πετυχημένη πορεία στην Ομόνοια τα τελευταία χρόνια είναι ο Toni Savevski. Ο Σκοπιανός, στην πρώτη του θητεία στους πράσινους, έμελλε να πει 2 κουβέντες που σχολιάστηκαν έντονα τότε!

Ήταν η 23η αγωνιστική της σεζόν 2002-03 όταν η Ομόνοια, που βρισκόταν μια ανάσα από τον τίτλο του πρωταθλητή, κέρδισε δύσκολα τον Διγενή με 1-0, με τον κόσμο των πρασίνων να κριτικάρει έντονα τον Savevski.

Αυτή η μουρμούρα έφερε και το ξέσπασμα του Σκοπιανού στη δημοσιογραφική διάσκεψη με την ένταση να είναι φανερή στα λεγόμενα του!

3
“Αυτός που δεν θα παίξει τον ΑΠΟΕΛ 50-50, ο ΑΠΟΕΛ είναι καλός για λλόου του!”

Τόσο στην πρώτη του θητεία, όσο και στη δεύτερη ως πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, ο Πρόδρομος Πετρίδης είναι γνωστός για τον δυναμικό του χαρακτήρα.

Κατά τη δημοσιογραφική διάσκεψη για την αποχώρηση από την ενεργό δράση του Gustavo Manduca το 2015, ο ισχυρός άντρας των γαλαζοκιτρίνων φρόντισε να το επιβεβαιώσει για ακόμα μια φορά.

Θεωρώντας πως η ομάδα της Λευκωσίας δεν τυγχάνει σεβασμού έριξε ατάκες που ακόμα και σήμερα συζητούνται στα ποδοσφαιρικά στέκια.

Πιο χαρακτηριστική αυτή στο τιτλάκι αλλά και “ο ΑΠΟΕΛ έχει τη δύναμη αυτόν που δεν θα τον σεβαστεί να τον στείλει σπίτι του“!

Ποια ατάκα θυμάσαι εσύ περισσότερο;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending