fbpx

Λιπαρά μαλλιά: 3+1 λάθη που κάνεις και χειροτερεύεις την κατάσταση!

Τα υγιή και λαμπερά μαλλιά αποτελούν σίγουρα ένα από τα πιο ελκυστικά σημεία στην εμφάνιση μιας γυναίκας. Δυστυχώς, όμως, τα λιπαρά μαλλιά ταλαιπωρούν πολλές γυναίκες!

Τα μαλλιά μπορεί να δείχνουν λαδωμένα, παραμελημένα και βρώμικα ακόμα και αν έχεις κάνει μπάνιο το προηγούμενο βράδυ!

Σ’ αυτό το άρθρο λοιπόν θα δούμε μαζί τι πρέπει να αποφεύγεις για να μην λαδώνουν τόσο γρήγορα τα μαλλιά σου.

Δες εδώ τι να αποφεύγεις:

1
Όχι πολύ συχνό λούσιμο

Κάποιοι δερματολόγοι υποστηρίζουν ότι το συχνό λούσιμο είναι η αιτία που τα μαλλιά γίνονται λιπαρά, αφού όσο πιο συχνά λούζεσαι, οι σμηγματογόνοι αδένες της τρίχας παράγουν περισσότερο σμήγμα, το οποίο κάνει τα μαλλιά να λαδώνουν γρηγορότερα.

Από την άλλη υποστηρίζεται ότι αν λούζεις τα μαλλιά σου συχνά, τότε  απομακρύνεται σχεδόν όλο το σμήγμα από τους σμηγματογόνους αδένες, άρα τα μαλλιά δε θα λαδώνουν τόσο εύκολα.

Παρ’ όλα αυτά εμείς θα σου συστήναμε να μην τα λούζεις κάθε μέρα, αλλά μέρα παρά μέρα. Αν δεις ότι τα μαλλιά σου μπορούν να αντέξουν και 2η μέρα χωρίς λούσιμο, τότε δοκίμασέ τα και δες τη διαφορά.

Extra Tip: Όταν παρατηρήσεις ότι τα μαλλιά άρχισαν και λαδώνουν τότε χρησιμοποίησε dry shampoo στις ρίζες των μαλλιών!

2
Λούσιμο με ζεστό νερό

Αυτό είναι ένα από τα βασικότερα λάθη που κάνουμε όσες έχουμε λιπαρά μαλλιά, ειδικότερα τον χειμώνα. Το ζεστό νερό ενεργοποιεί την παραγωγή σμήγματος, γι’ αυτό να λούζεις τα μαλλιά σου μόνο με χλιαρό νερό!

Extra Tip: Είναι καλύτερο να λούζεσαι τις πρωινές ώρες αφού οι σμηγματογόνοι αδένες είναι ιδιαίτερα ενεργοί τις βραδινές ώρες.

3
Conditioner

Να χρησιμοποιείς μικρή ποσότητα conditioner στις άκριες των μαλλιών και μετά να ξεβγάζεις πολύ καλά! 

Στη συνέχεια να σκουπίσεις τα μαλλιά σου με “ταμποναριστές” κινήσεις, χωρίς να υπάρχει τριβή της πετσέτας με τις ρίζες του τριχωτού της κεφαλής.

4
Διατροφικές Συνήθειες

Εάν η διατροφή σου περιλαμβάνει γενικά πολλά λιπαρά και τηγανητά φαγητά, είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει και τη λιπαρότητα των μαλλιών σου. Προτίμησε να τρως περισσότερα φρούτα και λαχανικά και να αποφεύγεις τα πολλά λάδια.

Απέφυγε να κάνεις αυτές τις συνήθειες και θα δεις τεράστια διαφορά! 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending