fbpx

5 κυπριακά apps που (ίσως) δεν ήξερες και θα θες να κατεβάσεις στο κινητό σου!

Είσαι κι εσύ από τα άτομα που “κατεβάζουν” διάφορα apps στο smartphone τους για να κάνουν τη ζωή τους ευκολότερη; Αν ναι, το πιο σίγουρο είναι ότι οι περισσότερες εφαρμογές που έχεις ήδη “κατεβασμένες” στο κινητό σου, θα είναι οι πιο διαδεδομένες (και δημοφιλέστερες) που κυκλοφορούν στην ψηφιακή αγορά. Έτσι δεν είναι;

Παρ’ όλ’ αυτά, πέραν απ’ αυτές τις “συνηθισμένες” και -κυρίως- ξένης επινόησης εφαρμογές, μάθε πως υπάρχουν στο store τoυ κινητού σου και κυπριακά apps! Εφαρμογές, δηλαδή, που έχουν σχεδιαστεί και αναπτυχθεί από Κύπριους, για να καλύψουν κάποια βασικά “κενά” που βρίσκουμε στην ψηφιακή αγορά.

Οι συγκεκριμένες εφαρμογές, με κυπριακή γνησιότητα, διατίθενται ΔΩΡΕΑΝ για να τις “κατεβάσεις” και φιλοδοξούν να φανούν χρήσιμες για τις ανάγκες που έχουν σχεδιαστεί. Γι’ αυτό, μην αργείς να τις δοκιμάσεις!

Βρήκαμε και σου παρουσιάζουμε 5 κυπριακά apps που (ίσως) δεν ήξερες ότι κυκλοφορούν στην online αγορά και (ίσως) θα ήθελες να κατεβάσεις (τώρα) στο smartphone σου:

 

1
Antiradarcy

Είσαι από εκείνους που τους αρέσει να τρέχουν (λίγο) περισσότερο από το επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας, αλλά φοβούνται, σε περίπτωση που τους “πιάσει” η αστυνομία, ότι θα τους κόψει ένα “βαρύ” πρόστιμο;

Αν ναι, τότε η εφαρμογή “Antiradarcy” θα σου φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη. Ο λόγος; Θα σε προειδοποιεί από πριν πού έχει στήσει ραντάρ η αστυνομία στο οδικό δίκτυο!

Η εν λόγω εφαρμογή δημιουργήθηκε από ένα Κύπριο προγραμματιστή και ακόμη ένα άτομο (παραμένουν ανώνυμοι) και σκοπό έχει, σύμφωνα με το reporter, “να γίνει ένα χρήσιμο εργαλείο για τους οδηγούς, ώστε να οδηγούν πάντα στα επιτρεπόμενα από τους νόμους όρια και να γλιτώνουν τα τσουχτερά πρόστιμα της τροχαίας”.

Πώς λειτουργεί η εφαρμογή;

Αφού κάνεις εγγραφή, σου παρουσιάζεται ο χάρτης της Κύπρου, όπου μπορείς να:

  • Δεις τα σημεία που έχει στήσει ραντάρ η αστυνομία, τα οποία άλλοι χρήστες εντόπισαν και επεσήμαναν στον χάρτη. *Σημειώνεται ότι στο χάρτη δεν επισημαίνονται τα σημεία στα οποία η αστυνομία διεξάγει ελέγχους για αλκοτέστ.
  • Δημιουργήσεις ένα pin για να επισημάνεις ένα σημείο στο οποίο εντόπισες ραντάρ, γράφοντας την ώρα και μια σύντομη περιγραφή, για να το δουν οι υπόλοιποι οδηγοί που ίσως περάσουν από εκεί. *Σημειώνεται ότι, το κάθε pin που δημιουργείται από τον κάθε χρήστη, παραμένει καρφιτσωμένο για 3 ώρες και μετά διαγράφεται.

Πού μπορείς να βρεις την εφαρμογή; 

Μέχρι στιγμής, η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν για κινητά με λειτουργικό σύστημα Android, στο Google Store. Σύντομα θα είναι διαθέσιμη και για τους χρήστες των iPhone.

2
PriveTalk

Αν είσαι από τα άτομα που νοιώθουν, κάπως, αμήχανα όταν έρχονται σε τετ-α-τετ επαφή με άγνωστα άτομα, αλλά θέλουν να κάνουν καινούριες γνωριμίες, τότε αυτή η εφαρμογή θα σε βοηθήσει!

Το “PriveTalk” είναι μια κυπριακή start-up εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης, που δημιουργήθηκε από τον Εύρο Νεοφυτίδη και το Γιώργο Χρυσοχού, για να δώσει μια λύση σ’ αυτό το “πρόβλημα κοινωνικοποίησης”.

Όπως οι ίδιοι αναφέρουν στη city, η εν λόγω εφαρμογή: “δίνει τη δυνατότητα σε σοβαρά και ελεύθερα άτομα να γνωριστούν μεταξύ τους, χωρίς να υπάρχει φόβος διαρροής προσωπικών δεδομένων, ούτε και η ανασφάλεια του ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από κάθε προφίλ, αφού η εφαρμογή εξασφαλίζει πώς όλοι οι λογαριασμοί που φιλοξενεί είναι αυθεντικοί.

Πώς λειτουργεί η εφαρμογή;

Αφού κατεβάσεις την εφαρμογή, την εγκαταστήσεις και κάνεις λογαριασμό, σου εμφανίζονται στην οθόνη “Κοινότητας (Community)”, τα προφίλ των άγνωστων ατόμων, που μπορείς να τα επισκεφτείς και να αλληλεπιδράσεις.

Κάνοντας μια επίσκεψη σε ένα προφίλ κάποιου χρήστη, μπορείς να δεις διάφορες πληροφορίες τις οποίες επέλεξε ο ίδιος να μοιραστεί με την Κοινότητα. Επίσης, μπορείς να αποστείλεις ένα μήνυμα ή ένα εικονικό δώρο στο χρήστη που είδες το προφίλ του ή ακόμη και να τον προσθέσεις στους “Αγαπημένους”.

Επιπλέον, στην εφαρμογή, υπάρχει το παιχνίδι “Hot Wheel” που σου επιτρέπει να ψηφίσεις αν ένας χρήστης σου αρέσει ή όχι, με ανωνυμία φυσικά, καθώς και σε περίπτωση που και δύο σας ψηφίσετε θετικά μπορείτε να αρχίσετε να μιλάτε.

Πού μπορείς να βρεις την εφαρμογή;

Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν για κινητά με λειτουργικό σύστημα Android και iOS, σε Google Store και Apple Store, αντίστοιχα.

Αν σε ενδιαφέρει, υπάρχουν κάποια επιπρόσθετα (και εντελώς προαιρετικά) χαρακτηριστικά τα οποία μπορείς να αποκτήσεις για να ενισχύσεις την εφαρμογή, είτε μέσω μηνιαίων συνδρομών, είτε μέσω αγοράς εικονικών νομισμάτων.

3
Sweetpeen

Πόσες φορές σου έχει τύχει να πάρεις τηλέφωνο σε ένα εστιατόριο ή σε ένα οποιοδήποτε άλλο μέρος για να κάνεις κράτηση και κανείς να μη σου απαντάει; Όσες φορές κι αν σου έτυχε, υπάρχει πλέον λύση σ’ αυτό, μέσω της εφαρμογής “Sweetpeen”.

Η συγκεκριμένη κυπριακή εφαρμογή είναι εμπνευσμένη από τον Κύπρο Κυπριανίδη και τον Ανδρέα Πίγκα, από τη Λευκωσία. Σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις κράτηση στο μαγαζί που θέλεις, με ένα απλό και γρήγορο τρόπο, χωρίς ταλαιπωρία. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να στείλεις ένα μήνυμα από το κινητό σου, με όλες τις σχετικές πληροφορίες, και η κράτησή σου είναι έτοιμη!

Μέχρι στιγμής, το “Sweetpeen” συμπεριλαμβάνει περισσότερους από 700 χώρους επιλογής, μεταξύ των οποίων, καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια και clubs, ενώ συνεχώς προστίθενται κι άλλοι χώροι, ανάλογα και με τις ανάγκες των χρηστών, όπως αναφέρουν οι δημιουργοί του στη city.

Πώς λειτουργεί η εφαρμογή;

Μόλις ανοίξεις την εφαρμογή, το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να επιλέξεις το χώρο, τον αριθμό των ατόμων, την ημερομηνία, την ώρα, καθώς και κάποιες απαιτήσεις που μπορείς να έχεις για την κράτηση που θες να κάνεις.

Αφού τα κάνεις όλα αυτά, αποστέλνεις το αίτημα σου (κουμπί “Αποστολή”) και έπειτα λαμβάνεις μήνυμα επιβεβαίωσης της κράτησης σου! Όλα αυτά, σε ένα χρονικό διάστημα των 30 δευτερολέπτων!

Πού μπορείς να βρεις την εφαρμογή;

Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν σε Google Play και Apple Store, για κινητά με λειτουργικό σύστημα Android και iOS, αντίστοιχα.

4
SpinDeals

Θες να απολαμβάνεις ακόμη περισσότερο τις εξόδους σου, έχοντας στη διάθεση σου εκπτωτικά κουπόνια και ειδικές προσφορές; Αν η απάντηση σου είναι “ναι”, τότε το SpinDeals app, σίγουρα θα τo λατρέψεις!

Το “SpinDeals” είναι ένα νέο και άκρως κυπριακό start-up app που συνδυάζει 1 τυχερό παιχνίδι (τροχός της τύχης) με κουπόνια και προσφορές για όλων των ειδών καταστήματα, υπηρεσίες, ακόμα και e-shops.

Όπως αναφέρει ένας από τους ιδρυτές του, σε συνέντευξή του στο StudentLife, η ιδέα γεννήθηκε από ένα περιστατικό που του συνέβηκε σε ένα εστιατόριο με 4 φίλους του. Tην ώρα της πληρωμής, διαπίστωσε ότι ξέχασε το πορτοφόλι του. Τότε, για να μη νοιώσει άβολα, πρότεινε στους φίλους του να γυρίσουν την μπουκάλα που βρισκόταν στο τραπέζι και ο τυχερός δε θα πλήρωνε. Οι πιθανότητες ήταν 1 στις 4 και για καλή του τύχη ήταν αυτός ο τυχερός!

Πώς λειτουργεί η εφαρμογή;

Αρχικά διαλέγεις τα καταστήματα που θέλεις και γυρίζεις τον τροχό για το κάθε κατάστημα. Αν είσαι τυχερός και κερδίσεις κάποιο κουπόνι, τότε αυτό φυλάγεται στην εφαρμογή, έχοντας ημερομηνία λήξης.

Αυτό που έχεις να κάνεις, όταν κερδίσεις ένα κουπόνι, είναι να το δείξεις απλά σε κάποιον υπάλληλο του καταστήματος, για να πάρει την προσφορά, και μετά πατάς το κουμπί εξαργύρωση που βρίσκεται στο κουπόνι. Η εξαργύρωση γίνεται δωρεάν, χωρίς καμιά απολύτως χρέωση.

Πού μπορείς να βρεις την εφαρμογή;

Η εφαρμογή διατίθεται εντελώς δωρεάν για κινητά με λειτουργικό σύστημα Android και iOS, σε Google Play και Apple Store, αντίστοιχα.

5
iCheers

Έχεις υποσχεθεί ποτέ σε κάποιο σε κάποιο φίλο/η σου να του/της κεράσεις ένα ποτό, για κάποιο συγκεκριμένο λόγο, π.χ. ονομαστική εορτή, αλλά, εξαιτίας πολλών υποχρεώσεων που είχες δεν το έκανες ποτέ, αφού το είχες ξεχάσει; Αν ναι, τότε η συγκεκριμένη εφαρμογή θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση, αφού θα βοηθήσει να κεράσεις τα ποτά που είχες υποσχεθεί (κάποτε) στους φίλους σου!

Η κυπριακή εφαρμογή “iCheers” δημιουργήθηκε από μια ομάδα ατόμων με πολύχρονη εμπειρία στον τομέα της εστίασης και σου δίνει τη δυνατότητα να στείλεις αληθινά ποτά, καφέ, κοκτέιλ ή και δείπνο στους φίλους σου, ακόμη και αν βρίσκονται μακριά, τα οποία μπορούν να τα εξαργυρώσουν όποτε θέλουν.

Όπως αναφέρει ο Παναγιώτης Θεοδώρου, ένας από τους δημιουργούς και διαχειριστές της εφαρμογής, η ιδέα του iCheers γεννήθηκε μέσα από διάφορες εμπειρίες που είχαν τα μέλη του. Χαρακτηριστικά, λέει ο ίδιος, σε συνέντευξή του, στο StudenLlife:

“Ενώ ήμουν στη δουλειά ένας οδηγός ταξί μπήκε μέσα στο μαγαζί και μας έδωσε €50,00 για να στείλουμε 2 μπουκάλια κρασιού σε μια κράτηση που είχαμε, για λογαριασμό κάποιου άλλου προσώπου! Μια άλλη φορά ένας πελάτης κέρασε ένα άλλο τραπέζι ένα γύρο μπύρες από ένα κοινό τους φίλο που ζούσε Αυστραλία, ο οποίος του τηλεφώνησε όταν είδε πως και οι δύο παρέες βρίσκονταν στο ίδιο μαγαζί, από τα check in τους στο Facebook!”.

Πώς λειτουργεί η εφαρμογή;

Αφού κατεβάσεις και εγκαταστήσεις την εφαρμογή:

1. Διαλέγεις κάποιο φίλο/η σου από τη λίστα επαφών του κινητού σου ή από Facebook.
2. Επιλέγεις το μαγαζί και το “δώρο” που θες να έχει, π.χ. ποτό, καφέ, κοκτέιλ ή και δείπνο.
3. Πληρώνεις και αυτό ήταν! Το άτομο που διάλεξες, ενημερώνεται αυτόματα για το δώρο, κατεβάζει την εφαρμογή και μπορεί να πάει όποτε θέλει στο εν λόγω μαγαζί, για να απολαύσει το δώρο που του έχεις κάνει!

Tip: Κατεβάζοντας την εφαρμογή, έχεις την ευκαιρία να κερδίσεις δωρεάν ποτά που στέλνουν τα συμβαλλόμενα μαγαζιά στους χρήστες!

Πού μπορείς να βρεις την εφαρμογή;

Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν σε Google Play και Apple Store, για κινητά με λειτουργικό σύστημα Android και iOS, αντίστοιχα.

Εσύ γνωρίζεις κάποια άλλη (χρήσιμη) κυπριακή εφαρμογή που κυκλοφορεί στην online αγορά; Αν ναι, γράψε μας σε comment!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending