fbpx

Αυτοί είναι οι top 5 κλάδοι σπουδών που δεν ολοκληρώνουν ΠΟΤΕ οι φοιτητές!

Αιώνιοι φοιτητές ή φοιτητές που δεν τελειώνουν ποτέ τον κλάδο σπουδών τους και απλά φεύγουν,αφού δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν άλλο στις απαιτήσεις του συγκεκριμένου κλάδου;

Όταν καλείσαι στα 18 σου χρόνια (ή στα 20 σου για τους άντρες) να ξεκινήσεις σπουδές και να επιλέξεις το επάγγελμα του μέλλοντος σου, είναι λογικό ότι μπορεί κάποιες φορές να αποτύχει η αρχική επιλογή και να μετανιώσεις.

Ας δούμε παρακάτω τους 5 κλάδους σπουδών που είναι πιο πιθανόν  να παρατήσουν οι φοιτητές στη μέση ή ακόμα και στα αρχικά στάδια:

 

1
Πληροφορική – Υπολογιστές

Σύμφωνα με έρευνα του Higher Education Statistics Agency, πιο συνηθισμένος κλάδος σπουδών τον οποίο παρατάνε οι φοιτητές από το 1ο κιόλας έτος είναι η σπουδή υπολογιστών (Computing), με 10,7% εγκατάλειψη.

Με την τόση εξέλιξη της τεχνολογίας συνεχώς, είναι πολύ λογικό και αναμενόμενο αυτός ο κλάδος να είναι τόσο δύσκολος.

2
Marketing

Δεύτερος κλάδος σπουδών εμφανίζεται να είναι το marketing, με 7,7% εγκατάλειψη του κλάδου από τους φοιτητές.

Χρειάζεται δυνατό και επιχειρηματικό μυαλό για να μπορέσει να πετύχουν οι διαφημίσεις και αυτό ίσως να δυσκολεύει τους φοιτητές.

3
Γεωργικές σπουδές

Γεωργοί υπήρχαν περισσότερο στα παλιά χρόνια στα χωράφια, όταν δεν υπήρχε τόση ποικιλία σε δουλειές και σχετικά πιο εύκολες συγκριτικά με σήμερα. Κάποιοι όμως επιλέγουν να το σπουδάσουν.

Φαίνεται όμως λογικό ως ένα παραδοσιακό και με δύσκολες συνθήκες επάγγελμα να μην το προτιμούν σε τόσο μεγάλο βαθμό οι νέοι και το 7,4% να παραιτείται από την αρχή της σπουδής!

4
Σπουδές Τέχνης

Θέλει ταλέντο για να μπορέσει κάποιος να προχωρήσει σε ένα τέτοιο κλάδο σπουδών. Κυρίως έμφυτο ταλέντο, αφού ενώ σε άλλους κλάδους μπορεί να φτάσει κάποιος ψηλά με προσπάθεια, στην τέχνη δεν έχει σημασία μόνο αυτό.

Πρέπει να πεταχτεί πολύ χαρτί μέχρι κάποιος να πετύχει στην τέχνη και όχι μόνο. Σαν αποτέλεσμα, 7,3% των φοιτητών τέχνης αλλάζουν γνώμη για τον κλάδο τους.

5
Αρχιτεκτονική

Ένας κλάδος σπουδών αρκετά δύσκολος ως γνωστόν, αφού περιλαμβάνει μαθηματικά, φυσική και απαιτητικά σχέδια (σχεδιασμό), στα οποία επίσης πρέπει να έχεις ταλέντο για να καταφέρεις να τελειώσεις αυτή τη σπουδή.

Ποσοστό 7,3% των φοιτητών αφήνουν τον κλάδο και προσπαθούν σε κάτι παραπλήσιο ή/και εντελώς άσχετο.

Εσύ έτυχε να θες να σταματήσεις τις σπουδές σου και ίσως να αλλάξεις σπουδή;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,100FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending