fbpx

Αυτός είναι λόγος που δεν πρέπει να συγκρατείς το φτάρνισμά σου!

Έμαθες για το πρόσφατο περιστατικό που έτυχε σε 34χρονο που προσπάθησε να συγκρατήσει το φτάρνισμα του; Έτυχε να το κάνεις κι εσύ μπροστά σε κόσμο, για να αποφύγεις τη φασαρία ή το άσχημο θέαμα προς τους άλλους;

Μάθε λοιπόν, πως κλείνοντας τη μύτη και το στόμα για να περιορίσεις  την ορμητική φυσική πορεία του φταρνίσματος, μπορεί να έχεις σοβαρή βλάβη πάνω σου, σύμφωνα με τους γιατρούς.

1
Το περιστατικό που έτυχε στο λαιμό και στο λάρυγγα ενός άνδρα

Πρόσφατα στο Leicester του Ην. Βασιλείου, ένας 34χρονος άνδρας είχε σοβαρό τραύμα στο λαιμό του και πληγή στο λάρυγγα του καθώς προσπαθούσε να σταματήσει ένα δυνατό του φτάρνισμα.

Αυτή η πίεση δεν είχε διέξοδο, διαπέρασε τον μαλακό ιστό και προκάλεσε τη σοβαρή βλάβη.

2
Άλλοι κίνδυνοι που παραμονεύουν αν περιορίζεις το φτάρνισμά σου

Εκτός από το λαιμό, αυτή η πίεση που δημιουργείται από τον περιορισμό του φταρνίσματος, μπορεί να σου προκαλέσει ζημιά στα αυτιά ή και στον εγκέφαλο σου, σύμφωνα με ειδικούς στην ιατρική εφημερίδα BMJ Case Reports.

Ο συγκεκριμένος άντρας παραδέχτηκε ότι ένιωσε οξύ πόνο στο λαιμό του όταν συνέβη και αμέσως δυσκολευόταν να καταπιεί ο,τιδήποτε ή να μιλήσει. Παρέμεινε διασωληνωμένος για τις επόμενες 7 ημέρες, ώστε να κλείσει σιγά-σιγά η πληγή του.

Μάλλον από σήμερα θα σκεφτείς ξανά πριν σταματήσεις το φτάρνισμά σου!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending