fbpx

5+1 Κύπριοι φοιτητές μας είπαν ποια είναι η καλύτερη ηλικία για εκείνους!

Σκέφτηκες ποτέ σε ποια ηλικία θα είσαι πιο ευτυχισμένος/η; Πότε θέλεις να πετύχεις όλους σου τους στόχους και τι θα ήθελες να έχεις σε μερικά χρόνια;

Ρωτήθηκαν φίλοι και συμφοιτητές να απαντήσουν στο ερώτημα ποια είναι η καλύτερη ηλικία για εκείνους!

Δες πιο κάτω τι απάντησαν!

 

1
Μάριος, 24 χρονών

  • “Η καλύτερη ηλικία είναι τα 30.  Σ’ αυτή την ηλικία είσαι πιο ολοκληρωμένος γενικά. Αν είχες την ευκαιρία να σπουδάσεις, τότε σίγουρα έχεις αποφοιτήσει και βρίσκεσαι πλέον στον εργασιακό τομέα, αν αυτό είναι το αντικείμενο σπουδών σου ή κάτι άλλο. Είναι η ηλικία στην οποία νιώθεις έτοιμος να ξεκινήσεις τη δική σου οικογένεια και να δημιουργήσεις καινούριους στόχους, μαζί με το άτομο που διάλεξες να είναι δίπλα σου σ’ αυτό το ταξίδι!

Η κάθε ηλικία έχει τη δική της ιδιαιτερότητα και όλα τα στάδια μας χαρίζουν κάτι!  Αυτή ήταν η άποψη του Μάριου.

2
Σαλώμη, 19 χρονών

  • Η αγαπημένη μου ηλικία ήταν τα 18, αλλά πιστεύω πως τα 27 είναι η καλύτερη ηλικία. Στη συγκεκριμένη ηλικία θα έχεις επαγγελματική ισορροπία και με αυτό τον τρόπο θα μπορείς να ξεκινήσεις τη δική σου οικογένεια. Οραματίζομαι το μέλλον μου, αλλά θέλω επίσης να ζήσω μια επαρκή φοιτητική ζωή, που θα περιλαμβάνει γνώσεις, πολλές ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και να εκμεταλλευτώ με καλό τρόπο τις ευκαιρίες που θα μου δοθούν από το πανεπιστήμιο!”

3
Ηλίας, 20 χρονών

  • Επιλέγω την ηλικία των 10 ετών.  Αυτή η ηλικία σηματοδότησε τα παιδικά μου χρόνια στο δημοτικό. Εκείνο το διάστημα είναι τα χρόνια ξεγνοιασιάς και αθωότητας, κατά την άποψη μου. Περνούσα αρκετό από τον ελεύθερο μου χρόνο με παιχνίδι και ελάχιστο διάβασμα. Η σχολική περίοδος του δημοτικού αποτελεί σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του ατόμου και χαρίζει την ευκαιρία ανάπτυξης πολλών μαθησιακών και κοινωνικών δεξιοτήτων. Γενικά, πέρασα τα παιδικά μου χρόνια όμορφα και ιδιαιτέρως στο πέρασμα της Δ’ δημοτικού.  Ωστόσο, εξαιτίας μιας συμμαθήτριας, μου η οποία, μεταφέρθηκε σε άλλο σχολείο, έπαψα να χαίρομαι.

4
Άννα, 20 χρονών

  • Η καλύτερη ηλικία κατά τη γνώμη μου είναι τα 18.  Αυτό εξαιτίας της ενηλικίωσης και του αυξημένου αριθμού ευκαιριών που δίνεται στο άτομο, στη συγκεκριμένη ηλικία.  Επίσης, γίνεται η έναρξη καινούριου τομέα ζωής και η ανεξαρτητοποίηση, την οποία αισθάνεσαι φτάνοντας στα 18. Φεύγοντας από τη σχολική ηλικία, ανοίγονται νέες πόρτες στη ζωή σου και νιώθεις πως έχεις όλο τον κόσμο στη διάθεσή σου. Η συμβουλή μου είναι, αν σας δοθεί η ευκαιρία να σπουδάσετε σε κάποιο πανεπιστήμιο εκτός πόλης, να την εκμεταλλευτείτε!

5
Θάνος, 20 χρονών

  • Καλύτερη ηλικία είναι τα 16! Εκείνη την περίοδο ζούμε τα πιο ανέμελα και αθώα χρόνια που θα μπορούσαμε να έχουμε. Στη συγκεκριμένη ηλικία, το πνεύμα μας είναι πιο ελεύθερο να ονειρεύεται και να εκφράζεται με διάφορους τρόπους. Τι πιο ωραίο από αυτό; Να σου παρέχεται μια πρώτη νεανική ελευθερία, αλλά με όρια, έτσι ώστε να ενσωματώνεσαι σιγά-σιγά στα στάδια της ενηλικίωσης. Ακόμη, η περίοδος του λυκείου ήταν πολύ σημαντική για ‘μένα. Μου άρεσε να κάνω με όλους παρέα και να συμμετέχω και σε διάφορες εκδηλώσεις του σχολείου, όπως το θέατρο!

6
Νικολέτα, 20 χρονών

  • “Η καλύτερη ηλικία για ‘μένα είναι τα 22. Σ’ αυτήν την ηλικία θα αποφοιτήσω από το πανεπιστήμιο και θα ενταχθώ δυναμικά στον εργασιακό τομέα. Ανυπομονώ να μπορώ να εξασκήσω το αντικείμενο των σπουδών μου, που είναι η Νοσηλευτική! Στόχος μου είναι να καταφέρω να γίνω μία πολύ καλή νοσηλεύτρια και να μπορώ να βοηθώ κάθε συνάνθρωπο που με έχει ανάγκη. Πιστεύω πως όλοι ανυπομονούμε για τη στιγμή που θα πετάξουμε τα καπέλα, αν και θα νοσταλγήσουμε πολύ τη φοιτητική μας ζωή!

Εσύ ποια πιστεύεις πως είναι η καλύτερη ηλικία; Γράψε μας σε comment!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending