fbpx

10 παίχτες που απογείωσαν την καριέρα τους στην Κύπρο!

Από τη δεκαετία του ’90, όταν πλέον οι ξένοι άρχισαν να γίνονται συνήθεια στο κυπριακό ποδόσφαιρο, αρκετοί ήταν εκείνοι που βρήκαν στο νησί μας το “ποδοσφαιρικό λιμάνι” τους, ενώ δεν είναι λίγα και τα παραδείγματα εκείνων που μέσα από την παρουσία τους στο νησί μας κέρδισαν μεταγραφή στο εξωτερικό.

Με άλλα λόγια, για αρκετούς ξένους η Κύπρος πρόσφερε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μια καλή καριέρα. Είτε κέρδισαν τα πάντα είτε οι ομάδες μας τους βοήθησαν να εξασφαλιστούν οικονομικά δηλαδή.

10 πρόσφατα παραδείγματα μάζεψα παρακάτω και σου τα παρουσιάζω:

 

1
Mickael Pote

Περιπλανήθηκε σε αρκετές ομάδες της Γαλλίας, ενώ έπαιξε και 3 χρόνια στη Dynamo Dresden χωρίς όμως να καταφέρει να ξεχωρίσει.

Ερχόμενος στην Κύπρο για την Ομόνοια τη σεζόν 2014-15 ο επιθετικός από το Benin έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, σκοράροντας 17 τέρματα και κέρδισε μεταγραφή στην Adana Demirspor με πολύ ψηλότερο συμβόλαιο από ότι στην Κύπρο.

Επέστρεψε στην Κύπρο για τον ΑΠΟΕΛ το καλοκαίρι, όπου και είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί στο Champions League.

2
Ricardo Laborde

Ο Κολομβιανός ήρθε στην Κύπρο για την Ανόρθωση το 2010, στα 22 του χρόνια και αγαπήθηκε όσο λίγοι στα 3 χρόνια παρουσίας του στην Κύπρο.

Το καλοκαίρι του 2013 ήρθε η πρόταση της ρωσικής Krasnodar με τον 29χρονο σήμερα εξτρέμ να κερδίζει ένα εξαιρετικό συμβόλαιο, καθώς επίσης και την ευκαιρία να παίξει στους ομίλους του Europa League.

3
Alex da Silva

Για τον Βραζιλιάνο επιτελικό μέσο η Κύπρος αποτελεί το “ποδοσφαιρικό του λιμάνι”. Από την πατρίδα του βρέθηκε στο Βέλγιο χωρίς όμως να διακριθεί.

Το 2010 τον έφερε στην Κύπρο το Παραλίμνι όπου και έκανε μια εξαιρετική σεζόν κερδίζοντας μεταγραφή στην Ομόνοια. Στους πράσινους ο da Silva δεν προσαρμόστηκε ποτέ και έτσι το 2012 μετακομίζει στην ΑΕΚ.

Στους Σκαλιώτες ο 34χρονος σήμερα Βραζιλιάνος κάνει μερικά από τα καλύτερα του παιχνίδια, με την ουκρανική Metalurh Donetsk να τον κάνει δικό της το 2013.

Μετά από 2 χρόνια, ο Απόλλωνας τον “επαναπατρίζει” με τον da Silva σήμερα να είναι ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του πρωταθλήματος μας!

4
Nuno Morais

Ο Πορτογάλος αρχηγός του ΑΠΟΕΛ ήρθε στην Κύπρο το 2007 στα 23 του από την Chelsea, σαν ένα υποσχόμενο ταλέντο.

Αφού πέρασε μερικούς δύσκολους πρώτους μήνες (φτάνοντας κοντά στην αποδέσμευση), ο Morais όχι μόνο προσαρμόστηκε, άλλα έγινε και ένας από τους ζωντανούς θρύλους στην ιστορία των γαλαζοκιτρίνων.

Στα 11 χρόνια παρουσίας του στο νησί μας κατέκτησε κάθε τίτλο που υπάρχει, ενώ ήταν παρών σε όλες τις επιτυχίες της λευκωσιάτικης ομάδας στην Ευρώπη.

5
Isma Goncalves

Περιπλανήθηκε αρκετά στην καριέρα του ο Esmael Goncalves περνώντας και από τον ΑΠΟΕΛ το 2013, όπου δεν έφυγε και με τις καλύτερες εντυπώσεις κυρίως για τον χαρακτήρα του.

Τον χειμώνα του 2015 τον απέκτησε η Ανόρθωση με τον επιθετικό από την Bissau να κάνει ένα εξαιρετικό εξάμηνο, κερδίζοντας μεταγραφή στην Σαουδική Αραβία και την Al-Ettifaq.

Τον χειμώνα του 2016, ωστόσο, ο Isma επέστρεψε στην Ανόρθωση όπου και παρέμεινε για 1 ακόμα χρόνο.

Ειδικά στο πρώτο μισό της σεζόν 2016-17 θύμισε τον καλό Isma της πρώτης του θητείας στην “Κυρία”, κερδίζοντας μεταγραφή στη Σκωτία και την Hearts.

6
Vincent Laban

Ο Γάλλος χαφ ήρθε στην Κύπρο αμούστακο παιδί, μόλις 21 χρονών, το 2005 για τον Διγενή Μόρφου.

Το 2007, και αφού έκανε 2 πολύ καλές σεζόν στους Μορφίτες, τον απέκτησε η Ανόρθωση με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα και έπαιξε στους ομίλους του Champions League.

Στους Βαρωσιώτες παρέμεινε μέχρι και το 2013, όταν μετακόμισε στην ρουμανική Astra Giurgiu πριν επιστρέψει το 2015 στην Κύπρο για την ΑΕΚ.

7
Eduardo Pincelli

Ο Βραζιλιάνος, μέχρι πρόσφατα, αρχηγός του Εθνικού Άχνας είναι μια ξεχωριστή περίπτωση ποδοσφαιριστή. Πρωτοήρθε στην Κύπρο το 2008 για τον Χαλκάνωρα Ιδαλίου, αλλά γρήγορα τον πρόσεξε η αχνιώτικη ομάδα στην οποία μετακόμισε τον Γεννάρη του 2009.

Στο Δασάκι ο Pincelli έμεινε μέχρι το 2012, πριν συνεχίσει την καριέρα του στη Σαλαμίνα και την Αλκή. Το καλοκαίρι του 2013 επέστρεψε για λίγο στην πατρίδα του με τον Άρη να τον ξαναφέρνει στην Κύπρο τον Γεννάρη του 2014.

Σαν τον άσωτο γιο όμως που επιστρέφει στο σπίτι του στοργικού πατέρα, το καλοκαίρι της ίδιας χρόνιας ξαναφόρεσε τα μπλε του Εθνικού.

8
Φώτης Παπουλής

Αφού πέρασε από αρκετές ομάδες της Ελλάδας, ο Φώτης Παπουλής ήρθε το 2012 στην Κύπρο και τον Απόλλωνα.

Με τους γαλάζιους της Λεμεσού, ο Ελλαδίτης εξτρέμ έκανε τις καλύτερες του χρονιές, παίζοντας στους ομίλους του Europa League 3 φορές.

Κέρδισε 3 κύπελλα και 2 ασπίδες, ενώ μαζί με τον Γιώργο Βασιλείου και τον Bruno Vale αποτελούν την τριπλέττα των αρχηγών της λεμεσιανής ομάδας.

9
Tomas De Vincenti

Το όνομα του Αργεντινού επιτελικού μέσου το πρωτομάθαμε από τη θητεία του στον ΠΑΣ Γιάννενα που “ανάγκασε” τον Ολυμπιακό Πειραιώς να τον κάνει δικό του.

Στην Κύπρο ο De Vincenti ήρθε τον Γεννάρη του 2014 σαν δανεικός από τους Πειραιώτες στον ΑΠΟΕΛ. Ξεχώρισε άμεσα, αφού ήταν από τους κινητήριους μοχλούς των γαλαζοκιτρίνων στην πορεία τους προς τον τίτλο εκείνης της περιόδου.

Έτσι, το καλοκαίρι του 2014 ο Αργεντινός έγινε μόνιμος κάτοικος Αρχάγγελου και μέχρι το καλοκαίρι του 2016, που μεταγράφηκε στην Al-Shabab της Σαουδικής Αραβίας, αγαπήθηκε σε σημείο λατρείας από τους πορτοκαλί.

10
Abdullahi Shehu

Η πιο πρόσφατη περίπτωση ποδοσφαιριστή που η Κύπρος αποτέλεσε σκαλοπάτι στην καριέρα του. Ο Νιγηριανός ήρθε στην Ανόρθωση το καλοκαίρι του 2016 και κέρδισε άμεσα τους φίλους της Κυρίας.

Πότε αγωνιζόμενος ως χαφ, πότε ως κεντρικός αμυντικός και πότε ως δεξιός αμυντικός ο Shehu ήταν μόνιμα στους διακριθέντες.

Το παιχνίδι με τον Εθνικό Άχνας ήταν το τελευταίο του με την φανέλα της “Κυρίας”, αφού ο Νιγηριανός πήρε μεταγραφή στην Bursaspor.

Θυμάσαι κάποιον άλλο ποδοσφαιριστή που να “έφτιαξε το όνομα του” στην Κύπρο;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending