fbpx

Αυτές οι ομάδες κατέκτησαν το πρωτάθλημα σε χρονιά προεδρικών εκλογών!

Εδώ και αρκετό καιρό η Κύπρος κινείται σε ρυθμούς προεδρικών εκλογών, με τον κάθε υποψήφιο να θέτει τα δικά του επιχειρήματα, προσπαθώντας να πείσει όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους.

Η ζωή όμως δεν περιστρέφεται μόνο γύρω από τις εκλογές, αφού το πρωτάθλημα συνεχίζεται κανονικά, έστω και με εμβόλιμες αγωνιστικές. Αλήθεια, σκέφτηκες ποτέ ποιοι κέρδισαν το πρωτάθλημα τις σεζόν που υπήρχαν εκλογές;

Κάνοντας ένα μικρό ταξίδι στο χρόνο, βρήκα ποιες ομάδες στέφθηκαν πρωταθλήτριες τη χρονιά των τελευταίων 5 εκλογικών αναμετρήσεων.

Δες ποιες είναι πιο κάτω:

 

1
1993 –  Ομόνοια 

Συγκλονιστικό ήταν το πρωτάθλημα της περιόδου 1992-93 με τον τίτλο να κρίνεται κυριολεκτικά την τελευταία αγωνιστική.

Μετά από σκληρή μάχη, Απόλλωνας και Ομόνοια είχαν με το τέλος της 25ης αγωνιστικής, 57 και 56 βαθμούς αντίστοιχα με τον μεταξύ τους αγώνα την τελευταία αγωνιστική να παίρνει χαρακτήρα “τελικού πρωταθλήματος“.

Ο μεν Απόλλωνας βολευόταν ακόμα και με ισοπαλία, ενώ η Ομόνοια μόνο με νίκη στεφόταν πρωταθλήτρια.

Τελικά οι πράσινοι επικράτησαν με 2-0 με σκόρερ τους Ευαγόρα Χριστοφή και Άθω Χρυσάνθου, κατακτώντας έτσι το 17ο τους, τότε, πρωτάθλημα και το πρώτο μετά από 4 χρόνια.

Οι προεδρικές εκλογές, τότε, ήταν εξίσου σκληρή μάχη ανάμεσα στον Γιώργο Βασιλείου και τον Γλάυκο Κληρίδη με τον δεύτερο να παίρνει το χρίσμα.

2
1998 – Ανόρθωση

Ακόμα μια σεζόν με μονομαχίες τετ-α-τετ ήταν αυτή του 1997-98. Στις εκλογές τον Φεβρουάριο του 1998, Γιώργος Ιακώβου και Γλαύκος Κλήριδης έδωσαν μεγάλη μάχη με τον κ. Κληρίδη να επανεκλέγεται οριακά.

Στο πρωτάθλημα, η κόντρα ήταν ανάμεσα στην Ανόρθωση και την Ομόνοια. Όλα κρίθηκαν και πάλι στο Μακάρειο.

Την 25η αγωνιστική οι 2 μονομάχοι έπαιξαν για τον τίτλο με την Ανόρθωση να πηγαίνει στην πρωτεύουσα έχοντας 2 βαθμούς περισσότερους από την Ομόνοια (62 έναντι 60 των πρασίνων).

2 φορές προηγήθηκαν οι Λευκωσιάτες, 2 φορές ισοφάρισαν οι Βαρωσιώτες με τον Rainer Rauffmann να χάνει πέναλτι και ενώ το τριφύλλι προηγείτο 2-1.

Το τελικό 2-2 έδωσε ουσιαστικά τον τίτλο στην “Μεγάλη Κυρία”, αφού την τελευταία αγωνιστική επικράτησε του Ευαγόρα στην Πάφο την ίδια ώρα που η Ομόνοια έμενε στο 0-0 με τον Εθνικό Άχνας.

3
2003 – Ομόνοια

https://www.youtube.com/watch?v=DSjAxSCudiY

Το 2003 ήταν η χρονιά του Τάσσου Παπαδόπουλου που εξελέγη Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας από την πρώτη Κυριακή της εκλογικής διαδικασίας.

Το πρωτάθλημα από την άλλη, παίχτηκε ανάμεσα στην Ομόνοια του Toni Savevski και την Ανόρθωση του Αντρέα Μιχαηλίδη, που παρ’ ότι ξεκίνησε άσχημα το πρωτάθλημα επιχείρησε αντεπίθεση διαρκείας στον 2ο γύρο.

Ο αγώνας μεταξύ πράσινων και κυανόλευκων την 21η αγωνιστική στο ΓΣΠ έμελλε να ήταν καθοριστικός.

Η Ομόνοια, έχοντας σε εξαιρετική βραδιά τον Rainer Rauffmann που σκόραρε 2 τέρματα, επικράτησε της Ανόρθωσης με 3-0 και έβαλε τις βάσεις για το 19ο της πρωτάθλημα.

Πρωτάθλημα που τελικά κατέκτησε έχοντας 60 βαθμούς έναντι 59 της Ανόρθωσης.

4
2008 –  Ανόρθωση

Η σεζόν 2007-08 σήμαινε το 13ο και τελευταίο, μέχρι σήμερα, πρωτάθλημα για την Ανόρθωση.

Μάλιστα φρόντισε να το κατακτήσει με εντυπωσιακό τρόπο, αφού παρέμεινε αήττητη σε σύνολο 32 αγωνιστικών (η τελευταία που το κατάφερε στο πρωτάθλημα μας).

Αντίπαλος της ήταν ο ΑΠΟΕΛ, με την νίκη όμως της “Κυρίας” την 15η αγωνιστική μέσα στο ΓΣΠ με 0-1 να της δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα. Η τελική βαθμολογία έφερε την ομάδα της Αμμοχώστου πρώτη με 72 βαθμούς έναντι 61 του ΑΠΟΕΛ.

Στις προεδρικές εκλογές μονομάχησαν Δημήτρης Χριστόφιας και Ιωάννης Κασουλίδης με τον πρώτο να είναι ο νικητής της μονομαχίας.

5
2013 – ΑΠΟΕΛ

Την τελευταία χρονιά πριν τη φετινή που είχαμε εκλογές, όταν και εκλέγηκε πρόεδρος ο Νίκος Αναστασιάδης, ο τίτλος του πρωταθλητή κατέληξε στον ΑΠΟΕΛ.

Ήταν το 1ο από τα 5 συνεχόμενα που μετρούν οι γαλαζοκίτρινοι που, όπως και το 2008, πάλεψαν με την Ανόρθωση.

Μάλιστα, οι Βαρωσιώτες ήταν μπροστά στη βαθμολογία μέχρι και την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας, όταν και ηττήθηκαν από τους γαλαζοκίτρινους με 0-2 στο “Αντώνης Παπαδόπουλος”.

Από τη μια όμως η σταθερότητα του ΑΠΟΕΛ και από την άλλη η συνεχής οπισθοχώρηση της Ανόρθωσης έδωσαν τον τίτλο στους Λευκωσιάτες, που τέλειωσαν τον μαραθώνιο με 73 βαθμούς έναντι 68 της Ανόρθωσης.

Ήξερες ότι αυτές οι ομάδες κατέκτησαν το πρωτάθλημα κατά τις τελευταίες 5 εκλογικές διαδικασίες;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending