fbpx

Γιατί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μπορεί να γίνει ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών;

Οχι αγαπητέ αναγνώστη, ο τίτλος του άρθρου δεν ηταν μια απλή κουβέντα για να γελάσουμε!

Αμερικανικά μέσα άρχισαν ήδη να διαλαλούν οτι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει τα φόντα να γράψει ιστορία παρά το νεαρό της ηλικίας του. Αυτή τη στιγμή συγκαταλέγεται στους πέντε κορυφαίους παίκτες του NBA.

Πολλά είναι τα επιχειρήματα γιατί ο Γιάννης μπορεί να είναι ανάμεσα στους κορυφαίους των κορυφαίων!

betitaliaweb.it

Στις 19 Οκτωβρίου του 2017 ο σούπερσταρ των Golden State Warriors, Kevin Durant, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μπορεί να γίνει ο μεγαλύτερος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών.

Δεν έχει ξαναδεί τέτοιου είδους παίκτη και το ταβάνι του πιθανόν να φτάσει σε σημείο που να θεωρείται ο καλύτερος που έχει παίξει ποτέ, εφόσον ο ίδιος το θελήσει, δήλωσε.

Επίσης, πρόσθεσε πως είναι τρομακτική μονο η σκέψη για το τι μπορεί να σημαίνει ο Γιαννης στο μέλλον.

Ακόμη και “ιερά τέρατα” του μπάσκετ οπως οι Kareem Abdul-Jabbar, Kobe Bryant, LeBron James, Tracy McGrady, Kevin Garnett και Scottie Pippen έχουν αναγνωρίσει το μεγαλείο στο πρόσωπο του Γιάννη.

cyprusbasket.com

Ως προς τις στατιστικές κατηγορίες, στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ο Γιάννης είναι ο δεύτερος σκόρερ της θεαματικότερης λίγκας του πλανήτη, όντας μόλις πίσω απο τον James Harden (31,2 πόντους ανα παίχνίδι).

Με μέσο όρο 37.2 λεπτά συμμετοχής ο Greek Freak μετράει 28.2 πόντους, 10.1 ριμπάουντ, 4.6 ασσίστ και 19.5 στο σύστημα αξιολόγησης.

Στο διάστημα 4 χρόνων που είναι ενεργός επαγγελματίας, ο Αντετοκούνμπο έχει σταδιακά βελτιώσει την αγωνιστική του απόδοση.

Το 2014 μέτρησε μέσο όρο 6.8 ποντους ανά ματς, το 2015 τους 12.7, το 2016 έφτασε τους 16.9, το 2017 ανέβηκε στους 22,9 και φέτος μέχρι τώρα μετρά 28.2 πόντους. Εξ ου και το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη την περασμένης σεζόν.

Ακόμη ενας λόγος που τον κάνει κορυφαίο στο είδος του; Έχει αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις, παραδόξως ως πόιντ- γκαρντ παρά το μπόι του (2,11μ), κάνοντας καλή δουλειά στο πόστο του οργανωτή.

Μάλιστα, οι ειδικοί του μπάσκετ είχαν αναφέρει πως ο Γιάννης κατέχει το ιδανικότερο σωματότυπο στο ΝΒΑ.

Αρκετοί μάλιστα λένε για τον Έλληνα φόργουορντ ότι θα διαδεχθεί στον θρόνο του βασιλιά τον LeBron James σε λίγα χρόνια και θα ηγηθεί της νέας φουρνιάς ταλαντούχων παικτών.

characters.gr

Οι άνθρωποι των Bucks του έχουν δώσει τα κλειδιά της ομάδας και το Milwaukee έχει βρεί τον ηγέτη που έψαχνε μετά από αρκετά χρόνια.

Ο Αντετοκούνμπο είναι μόλις 23 ετών, φαντάσου πού μπορεί να φτάσει στο μέλλον! Επ’ ουδενί δεν θα παίζει το ίδιο στυλ μπάσκετ μέχρι τότε, επομένως μπορεί να βελτιωθεί περισσότερο.

Η προσωπική μου άποψη είναι πως μόνο το σουτ του μένει να βελτιώσει και αν το καταφέρει τότε ναι, ο Αντετοκούνμπο θα γίνει ένας απο τους καλύτερους όλων των εποχών, και γιατι όχι να ξεπεράσει ακόμα και τον Jordan!

Υ.Γ. Πριν από λίγες μέρες ο LeBron James μπήκε στο πολύ κλειστό κλάμπ (μόλις 6 θρύλοι του μπάσκετ) των NBAers που πέτυχαν 30 χιλιάδες πόντους. Εύχομαι να μπει και ο Γιάνναρος μας κάποτε. Το πόσο περήφανους μπορεί να μας κάνει είναι απερίγραπτο σε τέτοιες δύσκολες εποχές!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending