fbpx

Μιλάνο & Πίζα: Δες γιατί αξίζει να πας στις 2 από τις ομορφότερες πόλεις της Ιταλίας!

Σου αρέσει κι εσένα να ταξιδεύεις; Εάν ναι, μάθε πως σε πολύ πρόσφατο μου ταξίδι με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, επισκέφτηκα για πρώτη φορά την υπέροχη Ιταλία.

Συγκεκριμένα, 2 από τις πόλεις που επισκέφθηκα, το Μιλάνο και η Πίζα μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση – όχι μόνο για την ιστορία και τα αξιοθέατα που έχουν αλλά και για την κουλτούρα, την κουζίνα και τους ανθρώπους της.

Θα ήθελα να μοιραστώ αυτή τη μοναδική εμπειρία που έζησα και να σου παρουσιάσω τα καλύτερα μέρη που μπορείς να επισκεφτείς, να δεις, να φας και φυσικά να βγάλεις και φωτογραφίες για πιθανά stories σε Facebook/Instagram!

Δες πιο κάτω όσα με εντυπωσίασαν:


1
Μιλάνο


Καθεδρικός ναός ή αλλιώς Duomo του Μιλάνου

Αυτός ο ναός είναι ο μεγαλύτερος στην Ιταλία και ο 3ος μεγαλύτερος στον κόσμο. Είναι αφιερωμένος στη γέννηση της Θεοτόκου και αποτελεί έδρα του Aρχιεπισκοπικού Μιλάνου.

Επίσης, χρειάστηκε περίπου 6 αιώνες για να ολοκληρωθεί. Αυτό το αξιοθέατο είναι must για να επισκεφτείς όταν ταξιδέψεις στο Μιλάνο. Είναι ιδιαίτερα ομορφότερος τη νύχτα, όταν όλα τα φώτα είναι στραμμένα πάνω του.

Πλατεία του Duomo στο Μιλάνο

wordpress.com

Η συγκεκριμένη πλατεία είναι η πιο κοσμική, όχι μόνο γιατί εκεί βρίσκεται και ο καθεδρικός ναός του Μιλάνου όπως προανέφερα, αλλά επειδή υπάρχουν και άλλα ιστορικά μνημεία να δεις.

Για παράδειγμα, το πελώριο άγαλμα του Vittorio Emanuele II, που βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της πλατείας. Τριγύρω μπορείς να δεις ιστορικά κτήρια και να θαυμάσεις την αρχιτεκτονική τους. Ακόμη μπορείς να κάνεις shopping therapy σε πολλά καταστήματα.

Το κανάλι του Μιλάνου

arttravel.gr

Ένα ονειρικό – μαγευτικό μέρος που θυμίζει λίγο Βενετία. Εκεί υπάρχουν πάρα πολλά εστιατόρια και μπαράκια, από παραδοσιακές ταβέρνες με ιταλική κουζίνα μέχρι και διεθνείς κουζίνες όπως κινέζικα, γιαπωνέζικα αλλά και ελληνικά εστιατόρια που σερβίρουν γύρο και σουβλάκια!

Σε εκείνη την περιοχή, είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω παραδοσιακή ιταλική κουζίνα και για πρώτη φορά είχα φάει ταλιατέλες που ήταν νοστιμότατες (όπως βλέπεις και πιο κάτω).

Επιπρόσθετα, στο κανάλι του Μιλάνου υπάρχουν γέφυρες και μικρά ποταμόπλοια και χρησιμοποιούνται κυρίως για μετάβαση στην αντίθετη πλευρά.

Εθνικό Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας «Λεονάρντο ντα Βίντσι» στο Μιλάνο

getyourguide.com

Αυτό είναι το μεγαλύτερο μουσείο επιστήμης και τεχνολογίας στην Ιταλία, το οποίο είναι αφιερωμένο στον Ιταλό καλλιτέχνη και επιστήμονα Λεονάρντο ντα Βίντσι.

Οι επισκέπτες του έχουν την ευκαιρία να δουν διάφορες παλιές και καινούριες εφευρέσεις όπως τηλέφωνα, ραδιόφωνα, υπολογιστές και για το πώς ο άνθρωπος εξελίχθηκε μέσα στους αιώνες.

Leonardo Da Vinci Museum
Train Station

Στην αυλή του μουσείου υπάρχει επίσης ένας μεγάλος κλειστός χώρος, όπου μέσα υπάρχουν παλιά τρένα και άμαξες.

 

Επιπλέον, στη μέση του μουσείου, βρίσκεται ένα τεράστιο υποβρύχιο που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1940 και οι Ιταλοί το χρησιμοποιούσαν για επιθέσεις κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

Οι επισκέπτες έχουν το δικαίωμα να μπουν μέσα στο υποβρύχιο, φορώντας ειδικό εξοπλισμό και με τη συνοδεία ενός ξεναγού.

Σίγουρα θα ταξιδέψω ξανά στο Μιλάνο για διακοπές (και ψώνια)!
1940 Submarine

2
Πίζα


Ο Πύργος της Πίζας

Ο κεκλιμένος πύργος της Πίζας είναι παγκοσμίως γνωστός για την κλίση του. Βρίσκεται πίσω από τον Καθεδρικό Ναό και είναι το 3ο παλαιότερο οικοδόμημα στην Πλατεία Duomo, της Πίζας.

Αυτό είναι το ιδανικότερο αξιοθέατο για να βγάλεις φωτογραφίες και selfies και να καταπλήξεις τους φίλους σου.

Πλατεία Duomo της Πίζας

Pisa, Italy

Η συγκεκριμένη πλατεία φιλοξένει πολλά αξιοθέατα όπως τον Πύργο και τον Καθεδρικό Ναό της Πίζας.

Γύρω της, υπάρχουν και μικρά καταστήματα για να ψωνίσει κανείς souvenirs. Μπορείς να πας και σε καφετέρίες για να πιεις ένα ιταλικό cappucino και να δοκιμάσεις νόστιμα κρουασάν.

Σε έπεισα να κλείσεις το επόμενο σου ταξίδι στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο Μιλάνο και την Πίζα; 🙂

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending