fbpx

Το πρόβλημα στον άσο της Liverpool παραμένει άλυτο!

Η ικανότητα ενός τερματοφύλακα όσο άφορα τη Liverpool ή μάλλον για οποιοδήποτε κορυφαίο σύλλογο, είναι η τέχνη να κάνεις πολύ λίγα, εξαιρετικά καλά. Από πού να αρχίσω για την ομάδα του Merseyside;

Ο Jurgen Klopp έχει κολλήσει επίμονα με τους μη πειστικούς Simon Mignolet και Lorius Karius, ως τους τερματοφύλακες που θα στηριχθεί, όταν οι ίδιοι δεν είναι σε θέση να εκπληρώσουν το καθήκον τους.

Για άλλη μια σεζόν ο πονοκέφαλος της Liverpool στο νούμερο “1” έχει έρθει στο προσκήνιο, βλέποντας τον Jurgen Klopp να αλλάζει τον ποδοσφαιριστή στο γκολπόστ τόσο συχνά.

Ερωτηματικά εξακολουθούν να παραμένουν τόσο πάνω από τον Karius όσο και τον Simon Mignolet, με το μέλλον του δεύτερου να είναι αμφίβολο. Οι κόκκινοι δυσκολεύονται εδώ και αρκετό καιρό για την θέση του τερματοφύλακα!

straitstimes.com

Ο 29χρονος Βέλγος έχει ένστικτο και είναι καταπληκτικός οσο αφορά τα σουτ. Αν χρειαστείς κάποιον για να σε σώσει από πέναλτι, δεν υπάρχει κανένας άλλος που θα προτιμούσες. Σε άλλα μέρη του παιχνιδιού του είναι ομως πολύ αδύναμος, ενώ στερείται και ταχύτητας.

Ο Lorius Karius είχε έρθει για να προσφέρει ανταγωνισμό στον Mignolet, ως ο δεύτερος καλύτερος τερματοφύλακας στη Bundesliga το 2016, αλλά ξεκίνησε την καριέρα του στο Anfield με αστάθεια.

Η αποδοτικότητα του Γερμανού είναι πολύ καλύτερη από αυτή του Βέλγου, αλλά δυσκολεύεται, τόσο στο να παίρνει τις σωστές αποφάσεις, όσο και στην ικανότητά του να διαβάζει το γρήγορο ρυθμό της Premier League: Τις προάλλες άφησε τον Leroy Sane της Manchester United να τον νικήσει στην κλειστή του γωνιά.

skypsorts.com

Προτιμήθηκε από τον Simon Mignolet, αν και βασικός τερματοφύλακας είναι ο 29χρονος Βέλγος διεθνής και ο Klopp επέμενε μετά το παιχνίδι με τη Manchester City ότι δεν θα άλλαζε την επιλογή του.

Ηρθε η ώρα η Liverpool να πάρει ένα ποιοτικό και σταθερό τερματοφύλακα, να επενδύσει εκεί τα έσοδα από την πώληση του Coutinho, μετά από την ενίσχυση που έκανε στην άμυνα με την απόκτηση του Virgil van Dijk.

Έτσι θα μπορεί να ευελπιστεί ότι θα κυνηγήσει ισάξια τις πιθανότητες της για διάκριση στο φετινό Champions League, με όσες ελπίδες έχει και του χρόνου να κοντραριστεί στα ίσα για το πρωτάθλημα.

thisisanfield.com

Εσύ αν ήσουν στη θέση του Γερμανού προπονητή ποιον θα επέλεγες από τους δυο; Θα πήγαινες στη λύση της απόκτησης ενός νέου τερματοφύλακα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending