fbpx

5 ποδοσφαιρικές ομάδες του διαμερίσματος Μόρφου!

Σκέφτεσαι ποδόσφαιρο στην Κύπρο. Έρχονται στο μυαλό σου ομάδες της επαρχίας Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Αμμοχώστου, Κερύνειας, Πάφου.

Σπάνια θα σκεφτείς τη Μόρφου σαν ποδοσφαιρομάνα, ίσως επειδή πέρα από τον Διγενή δεν ανέδειξε άλλη ομάδα στην Α΄Κατηγορία.

Ίσως πάλι επειδή δεν αποτελεί ξεχωριστή επαρχία, με τα χωριά του διαμερίσματος (Αστρομερίτης μέχρι Καννάβια) να λογίζονται ως χωριά της επαρχίας Λευκωσίας. Έλα όμως που στο διαμέρισμα / σύμπλεγμα παίζεται μπάλα και μάλιστα απ’ άκρη σε άκρη;

Έτσι βρήκα 5 ομάδες που μπορούν να λογίζονται μορφίτικες και σου τις παρουσιάζω πιο κάτω. Δες ποιες είναι: 

 

1
Διγενής Ακρίτας Μόρφου

Η ομάδα που εκπροσωπεί μια ολόκληρη πόλη ιδρύθηκε το 1931 και έγινε μέλος της ΚΟΠ το 1968 ως ομάδα Β’ Κατηγορίας.

Από τότε ο Διγενής αγωνίστηκε 15 φορές στην Α΄Κατηγορία με κορυφαία στιγμή της ιστορίας του να είναι η 2η θέση και η εκπροσώπηση της Κύπρου μας στο κύπελλο UEFA, απέναντι στη μεγάλη Milan, το 1971.

Οι επιτυχίες βέβαια δεν έλειψαν ούτε στη σύγχρονη εποχή, αφού το 2005 τερμάτισε 5ος φτάνοντας παράλληλα μέχρι τον τελικό κυπέλλου όπου έχασε από την Ομόνοια.

Οι πράσινοι, ωστόσο, βασανίζονται από οικονομικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα η τελευταία τους συμμετοχή στην κατηγορία των μεγάλων να είναι το 2007.

2
Ελπίδα Αστρομερίτη

Με ημερομηνία ίδρυσης το 2009 και χρώματα το κίτρινο και το μαύρο η Ελπίδα αγωνίζεται φέτος στην Γ’ Κατηγορία, στην κορυφαία στιγμή της μέχρι σήμερα ιστορίας της.

Κέρδισε την ένταξη της στην ΚΟΠ το 2011 ως ομάδα Δ’ Κατηγορίας, μέσα από το πρωτάθλημα ένταξης της ΣΤΟΚ. Αγωνίζεται στο Κοινοτικό Γήπεδο της Κοράκου.

3
ΟΧΕΝ Περιστερώνας

Η Ορθόδοξη Χριστιανική Ένωση Νεολαίας (ΟΧΕΝ) Περιστερώνας ιδρύθηκε το 1950 και έχει ως χρώματα το μπλε και το άσπρο.

Εντάχθηκε στην ΚΟΠ το 1984 ως ομάδα Δ’ Κατηγορίας με κορυφαία σεζόν στην ιστορία της να είναι η 1988-89 όταν και τερμάτισε στην 6η θέση της Γ’ Κατηγορίας. Φέτος αγωνίζεται στην Ενιαία Κατηγορία της ΕΠΟΠΛ.

4
Α.Ε. Βυζακιάς

Η Αθλητική Ένωση Βυζακιάς ιδρύθηκε το 1990 με “σκοπό την υγιή απασχόληση των νέων της Κοινότητας” όπως τονίζεται στον επίσημο λογαριασμό της ομάδας στο facebook.

To 2004 κατέκτησε το πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας της ΕΠΟΠΛ.

5
ΑΕΚ Κανναβιών

“Ξενύχτισα στην πόρτα σου και σιγοτραγουδώ, πρωτάθλημα και κύπελλο στην ΑΕΚ Κανναβιών!” λένε και ξαναλένε οι κάτοικοι των Κανναβιών, σε παράφραση του γνωστού τραγουδιού θέλοντας να δείξουν την αγάπη τους για την ομάδα.

Η ΑΕΚ ιδρύθηκε το 1955, έχει ως χρώματα το μπλε και το άσπρο και αγωνίζεται στο Πανσόλειο Πρωτάθλημα.

Ήξερες την ύπαρξη αυτών των ομάδων;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending