fbpx

5+1 παιχταράδες που ήρθαν στην Κύπρο κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο!

Συνηθίζεται να λέγεται πως η μεταγραφική περίοδος του Γενάρη προσφέρεται περισσότερο για να κλείσεις τρύπες στο ρόστερ, παρά να το αυξήσεις ποσοτικά.

Οι 4 κινήσεις που μπορούν να κάνουν οι ομάδες μας είναι ουσιαστικά αντικαταστάσεις παιχτών που δεν “έπιασαν”, ή παιχτών που πήραν μεταγραφή σε άλλη ομάδα.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως ανάμεσα στις δεκάδες μεταγραφές που έγιναν χειμωνιάτικα τα τελευταία χρόνια δεν υπήρξαν και ποδοσφαιριστές που εντυπωσίασαν με την απόδοση τους… κάθε άλλο!

Παρακάτω λοιπόν μπορείς να δεις 5+1 παιχταράδες που ήρθαν στην Κύπρο Γενάρη μήνα: 

1
Leandro 

Leandro Marcolini Pedroso de Almeida, πιο γνωστός με το μικρό του, Leandro. Ήρθε στην Κύπρο για την Ομόνοια το 2010. Μπήκε άμεσα στην εντεκάδα των πρασίνων και συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Χαφ που μπορούσε να δώσει λύσεις και στο αριστερό άκρο της άμυνας όποτε χρειάστηκε, ο πολιτογραφημένος Ούγγρος έμεινε στους τριφυλλοφόρους μέχρι και το καλοκαίρι του 2015.

Φόρεσε τα πράσινα συνολικά 132 φορές σκοράροντας 17 τέρματα και αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους οπαδούς της λευκωσιάτικης ομάδας.

2
Gaetano Monachello

Ο Ιταλός επιθετικός ήταν η αποκάλυψη του Ολυμπιακού Λευκωσίας τον χειμώνα του 2013.

Ήρθε από τη Metalurh Donetsk μόλις στα 19 του χρόνια και μπορεί να έκατσε μόλις ένα εξάμηνο, αλλά πρόλαβε να εντυπωσιάσει μιας και σε 14 εμφανίσεις με την ομάδα του Τακτακαλά να σκοράρει 7 τέρματα.

Το καλοκαίρι του 2013 ο μάνατζερ του, Dimitri Seluk, τον πήρε στη Monaco, που αφού τον έδωσε δανεικό σε αρκετές ομάδες (μεταξύ των οποίων και ο Εργοτέλης) τον πώλησε το 2015 στην Atalanta.

3
Silas

Ο Πορτογάλος χαφ, που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το καλοκαίρι του 2017, άφησε το στίγμα του στην ΑΕΛ, την πρώτη του ομάδα στην Κύπρο.

Ο Jorge Manuel Rebelo Fernandes, όπως είναι το πλήρες όνομα του, ήρθε στους Λεμεσιανούς τον Γεννάρη του 2011, βάζοντας και αυτός το δικό του λιθαράκι στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Εκτός από την ΑΕΛ, από την οποία αποχώρησε το καλοκαίρι του 2012, ο επιτελικός μέσος αγωνίστηκε επίσης στην Πάφο και τον Εθνικό.

4
Anton Maglica

Τον Γεννάρη του 2016 ο Απόλλωνας έφερε στην Κύπρο τον 25χρονο, τότε, Κροάτη για να ενισχύσει την επιθετική του γραμμή.

O Maglica “έπιασε” με την πρώτη, αφού στο πρώτο του εξάμηνο με τα γαλάζια σκόραρε 8 φορές σε 14 συμμετοχές στο πρωτάθλημα.

Συνολικά, στα 2 χρόνια παρουσίας τους στην Κύπρο, ο Maglica αποτελεί πλέον ένα από τα ισχυρότερα επιθετικά όπλα της λεμεσιανής ομάδας. Τη σεζόν 2016-17 σκόραρε 9 φορές.

5
Zivko Milanov

Τη σεζόν 2015-16 ο Temur Ketsbaia και ο ΑΠΟΕΛ αναζητούσαν ένα ποδοσφαιριστή για να καλύψει τη δεξιά πλευρά της άμυνας. Στον Αρχάγγελο έφτασε τελικά ο διεθνής με την εθνική Βουλγαρίας Zivko Milanov που αποδείχθηκε λίρα εκατό.

Από τον Γεννάρη του 2016 που ήρθε μέχρι και τραυματισμό του το φθινόπωρο του 2017 τα παιχνίδια που έχασε ο Βούλγαρος ήταν ελάχιστα.

Επιθετικό δεξί μπακ που μπορούσε όμως και να αμυνθεί αποτελεσματικά ο Milanov, που ήρθε από την Levski Sofia, είναι από τα πιο δυνατά χαρτιά των προπονητών των γαλαζοκιτρίνων.

6
Isma Goncalves

Ιδιαίτερη περίπτωση είναι ο επιθετικός από την Guinea – Bissau. Στην Κύπρο τον έφερε ο ΑΠΟΕΛ το καλοκαίρι του 2013 με την παρουσία του όμως στους γαλαζοκίτρινους να ολοκληρώνεται τον Δεκέμβρη της ίδιας χρονιάς, περισσότερο για εξωαγωνιστικούς λόγους.

Τον Γεννάρη του 2015 τον ξανάφερε στο νησί μας η Ανόρθωση, δανεικό από τη Rio Ave. Ο Andre Paus βρήκε τα κουμπιά του με τον Isma να εντυπωσιάζει και να σκοράρει 9 φορές σε 15 συμμετοχές.

To καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς η “Κυρία” απέκτησε τα δικαιώματα του από τους Πορτογάλους, πωλώντας τον λίγο αργότερα στην Al-Ettifaq της Σαουδικής Αραβίας.

Τον Γεννάρη του 2016, ο 26χρονος σήμερα επιθετικός, επέστρεψε στην Ανόρθωση όπου και έμεινε ένα χρόνο πριν πάρει μεταγραφή για την σκωτσέζικη Hearts.

Ποιον παιχταρά που ήρθε στην Κύπρο κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο ξεχώρισες εσύ; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending