fbpx

Γνωρίσαμε τον νεαρό Κύπριο που έφτιαξε cocktail βασισμένο στον… χρόνο!

Εκεί που η δημιουργικότητα για πολλούς έχει χαθεί, για τον Αλέξη Αργυρού φαίνεται πως έχει γίνει ο δικός του τρόπος ζωής.

Ο Αλέξης είναι 22 ετών, έχει μεγαλώσει στο Καϊμακλί στη Λευκωσία και έχει δημιουργήσει το “The Clockstopper” – το δικό του cocktail, εμπνευσμένο και βασισμένο στον… χρόνο!

Ας μάθουμε την ιστορία του όπως μας την είπε πιο κάτω:

 

Γεια σου Αλέξη. Πες μας λίγα πράγματα για ‘σένα!

Τα τελευταία 3 χρόνια εργάζομαι στο Lost & Found και παράλληλα άρχισα να σπουδάζω Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Τον τελευταίο ένα χρόνο, εγκατέλειψα τις σπουδές μου για να αφοσιωθώ στο επάγγελμα του bartending, να ταξιδέψω και να δεκτώ ερεθίσματα, νέες γεύσεις και ιδέες.

Τι είναι το clockstopper;

Η καλύτερη ιδέα που είχα μέχρι σήμερα! Πρόκειται για μια συνταγή κοκτέιλ, ένα όνομα αλλά και ένα ολόκληρο concept πίσω από αυτά. Μέσω αυτής της συνταγής έλαβα μέρος στους προκριματικούς γύρους του Παγκόσμιου Διαγωνισμού “Bacardi Legacy 2018” και προκρίθηκα στην τελική φάση.

Μέσα από την ημιτελική φάση, το «The Clockstopper» βρίσκεται τώρα ανάμεσα στις 3 συνταγές που επιλέχθηκαν από την Κύπρο. Ο τελικός για την Κύπρο θα λάβει χώρα στην Αθήνα, στις 28 Φεβρουαρίου, και μια από τις συνταγές θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Παγκόσμιο Τελικό.

Ποια ήταν η αφορμή να το δημιουργήσεις;

Μια ευτυχισμένη στιγμή που είχα πριν από μερικούς μήνες, πιάνοντας τον εαυτό μου να εύχεται «να σταματήσω τον χρόνο»! Πάντα είχα εμμονή με τον χρόνο, κατανοώντας σιγά-σιγά ότι: ο μόνος τρόπος για να παγιδεύσεις μια στιγμή στην αίσθηση του χρόνου, είναι να τη συνδέσεις αδιάσπαστα με τις 5 αισθήσεις!

Έτσι έφτιαξα το «The Clockstopper»: Ένα cocktail που καταφέρνει να διεγείρει όχι μόνο την αίσθηση της γεύσης, αλλά και τις υπόλοιπες 4!

Ένα cocktail που όταν το δοκιμάζεις, σταματά ο χρόνος γύρω σου.

Βρίσκεσαι σε ένα ιδιαίτερο χώρο, στον οποίο απαιτείται πάθος και ταλέντο. Πώς έφτασες ως εδώ; 

Πάντα είχα ιδιαίτερη συμπάθεια με το service. Στα 16 μου έπιασα την πρώτη μου δουλειά σε μια ταβέρνα ως σερβιτόρος. Κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών μου υποχρεώσεων εργαζόμουν περιστασιακά στις διανυχτερεύσεις μου στο Lost & Found, χάρη στον αδελφό μου που εργαζόταν ήδη εκεί ως bartender.

Ξεκίνησα με το να μαζεύω ποτήρια από τα τραπέζια, να καθαρίζω τασάκια και γενικότερα να εξυπηρετώ τους πελάτες. Παρατηρώντας την άνεση μου με τον κόσμο, ο εργοδότης μου, μου πρότεινε να ξεκινήσω εκπαίδευση ως βοηθός δίπλα από τους bartenders.

Μετά από πολύ διάβασμα και προπόνηση στην τεχνική μου, έκανα τα πρώτα μου βήματα bartending.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο σου όνειρο;

Θέλω να πείσω τον κόσμο πως ο χρόνος δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια επίμονη ψευδαίσθηση!

Ένα δημιούργημα της φαντασίας του ανθρώπου για να κρατά λογαριασμό με το τι γίνεται γύρω του.

Ο χρόνος μπορεί να κυλήσει πιο αργά, ή πιο γρήγορα βάση των συναισθημάτων που νιώθουμε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Γιατί να μην μπορεί να σταματήσει εντελώς τότε;

Ευχαριστούμε Αλέξη για τον χρόνο σου! Σου ευχόμαστε να εκπροσωπήσεις επάξια την Κύπρο με το cocktail σου! 🙂

Όλες οι πληροφορίες για το συγκεκριμένο cocktail βρίσκονται στη σελίδα “The Clockstopper”

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending