fbpx

O Γιώργος μας μίλησε για την ξεχωριστή φοιτητική του ζωή στο Reading της Αγγλίας!

Σκέφτεσαι να ξεκινήσεις σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο; Προβληματίζεσαι για το πώς θα μοιάζει η φοιτητική ζωή και θα ήθελες να μάθεις τα βασικά στοιχεία από τη σκοπιά ενός φοιτητή εκεί;

Πρόσφατα μιλήσαμε με ένα φοιτητή που σπουδάζει στο Reading, τον Γιώργο Στράτη. Ο Γιώργος κατάγεται από τη Λευκωσία και είναι 23 ετών. Σπουδάζει Μαθηματικά και Στατιστική στο University of Reading.

Πάμε να δούμε όσα μας είπε στη συνέντευξή μας για τη φοιτητική του ζωή στο Reading:

 

Γεια σου Γιώργο, Αρχικά θέλεις να μας αναφέρεις τι σε έπεισε να σπουδάσεις στο Reading στην Αγγλία;
paradiseintheworld.com

Πάντα είχα στο μυαλό μου ότι η Αγγλία είναι μια χώρα με πολλές επιλογές πανεπιστημίων, όπως επίσης και με προχωρημένο εκπαιδευτικό σύστημα.

Το University of Reading είναι ένα καλό πανεπιστήμιο που ανοίγει δρόμους για μετέπειτα και συνδυάζει καλό όνομα, facilities, σχετικά χαμηλό κόστος διαβίωσης και φοιτητική ζωή.

Ποια βήματα ακολούθησες πριν ξεκινήσεις τις σπουδές σου; Τι πρέπει να προσέξει ένας μελλοντικός φοιτητής της Αγγλίας;

Καταρχάς, είχα αποφασίσει τι ήθελα να ακολουθήσω και έτσι έκανα τη σωστή επιλογή μαθημάτων που θα με βοηθούσαν για την πρόσβαση μου στο πανεπιστήμιο. Ένας μελλοντικός φοιτητής πρέπει πρώτιστα να αποφασίσει το θέμα που τον ενδιαφέρει να ακολουθήσει.

Κατόπιν, θα πρέπει να επισκεφθεί εγκεκριμένους συμβούλους που θα τον κατατοπίσουν με όλες τις πληροφορίες, έτσι ώστε να κάνουν την πρόσβαση του πιο εύκολη. Ακολούθως θα πρέπει να εξασφαλίσει τις ζητούμενες βαθμολογίες.

Ποιο είναι, κατ’ εσένα, το καλύτερο στοιχείο της φοιτητικής σου ζωής στο Reading;

Το καλύτερο στοιχείο της φοιτητικής μου ζωής είναι ότι στο Reading μπορούν να συνδυαστούν όλα: διάβασμα, διασκέδαση, χόμπυ και ταυτόχρονα χαμηλότερο κόστος ζωής.

Στο Reading υπάρχει επίσης το society φοιτητών από Κύπρο και Ελλάδα που βοηθά στη συσπείρωση των σχέσεων μεταξύ τους. Το society διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία events, όπως Greek nights, με γνωστούς DJs από Κύπρο και Ελλάδα, διαγωνισμούς πιλόττας και μπιρίμπας, bingo, barbecue, φιλανθρωπκές εκδηλώσεις και πολλά άλλα. Επίσης, θέλω να αναφερθώ στη μεγάλη βοήθεια που λαμβάνει το society από την Global educational Services για να πραγματοποιούνται τα πιο πάνω.

Θα σύστηνες σε κάποιον μελλοντικό φοιτητή να σπουδάσει στο Reading (περιοχή και πανεπιστήμιο); Ποια θα ήταν τα επιχειρήματα σου για να τον πείσεις;

Οπωσδήποτε θα σύστηνα το Reading, γιατί είναι γενικά ένας ήρεμος χώρος, που παρέχει στον φοιτητή το ιδανικότερο και ασφαλέστερο περιβάλλον για να ζήσει τη φοιτητική του ζωή.

Επιπρόσθετα, το University of Reading κατατάσσεται ως ένα από τα πρώτα πανεπιστήμια σε έρευνα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Επίσης, η πόλη του Reading ψηφίστηκε πρόσφατα ως μια από τις ασφαλέστερες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια και πώς πιστεύεις ότι θα σε βοηθήσει το πτυχίο σου για να τα πετύχεις;
livingreading.co.uk

Τα μελλοντικά μου σχέδια είναι να πετύχω έναν αξιόλογο βαθμό στο πτυχίο μου έτσι ώστε να γίνω δεκτός για τις μεταπτυχιακές μου σπουδές σε σεβαστά πανεπιστήμια στο Λονδίνο.

Πιστεύω ένα τέτοιο πτυχίο μέσα από τη θεματολογία του, βοηθά στην ευρύτητα του τρόπου σκέψης και παράλληλα ανοίγει τις πόρτες για οποιονδήποτε άλλον τομέα, για μια πετυχημένη επαγγελματική αποκατάσταση και σταδιοδρομία.

Ευχαριστούμε τον Γιώργο για όσα μας είπε και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε ό,τι κάνει στο μέλλον! ????

Θες να σπουδάσεις κι εσύ στο Reading της Αγγλίας; Επικοινώνησε με τον αντιπρόσωπο του πανεπιστημίου στην Κύπρου, Global Education Services, για περισσότερες πληροφορίες & εξασφάλιση θέσης!

No Fields Found.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending