fbpx

Πώς θα ήταν 5+1 κλάδοι σπουδών αν είχαν το δικό τους catchy σύνθημα;

Εφαντάστηκες ποτέ κάποιοι κλάδοι σπουδών να είχαν το δικό τους σύνθημα ειδικά και στα κυπριακά το οποίο να τους έκαμνε τόσο μοναδικούς και να τους περιέγραφε απόλυτα;

Αν ετύχαινε έτσι πράμα, θα ήταν και πιο ελκυστικοί στους άλλους, γιατί έτσι μπορεί και να τους έπειθαν (περισσότερο) να ακολουθήσουν τη συγκεκριμένη σπουδή.

Σου μαζέψαμε 5+1 κλάδους σπουδών οι οποίοι πρέπει οπωσδήποτε να έχουν δικό τους σύνθημα/σλόγκαν:

 

1
Μάγειρες: ”Σαν το φαΐ εν έσσιει”

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως αυτό το σύνθημα όχι μόνο περιγράφει τους μάγειρες, αλλά δηλώνει και τη σχέση τους με το φαγητό.

Σίγουρα γλυκά, φαγητά όλων των ειδών μεγάλη τους αγάπη και παντοτινή.

2
Γιατροί: ”Ισόβια… Μάθηση”

Μάνα μου τους καημένους τους Γιατρούς μας… Ώσπου να πιάσουν πτυχίο, πρέπει να τσακρίσουν που το δκιάβασμα τζιαι να λύσουν πάνω στην καρέκλα.

Το χειρότερο είναι ότι πρέπει να περάσουν κάμποσα χρόνια μέχρι να αποφοιτήσουν τζιαι αλλά τόσα ώσπου να τελειώσουν την πρακτική τους.

Το  μόνο που συνιστώ σε εκείνους που θέλουν να ακολουθήσουν Ιατρική είναι να έχουν κάμποση υπομονή και επιμονή γιατί σίγουρα θα τη χρειαστούν. Η “ισόβια μάθηση” τους περιμένει!

3
Μαθηματικοί: ”Μόνο με αριθμούς EN μαχούμαστε’’

Οι λατρεμένοι μας μαθηματικοί που όλη τους την ζωή μάχουνται με αριθμούς τιζαι προβλήματα. Εγώ απορώ μαζί τους πως καταφέρνουν τζιαι λύουν τα αφού τα παραπάνω εν όπως τα κινέζικα.

Τελικά οι Μαθηματικοί είναι οι πιο προικισμένοι γιατί εκτός του ότι μαθαίνουν να εφαρμόζουν την θεωρία στην πράξη, είναι και οι καλύτεροι ψυχολόγοι γιατί μπορούν άνετα να λύσουν ένα δύσκολο πρόβλημα.

4
Γυμναστές: ”Οι ωραίοι μώρατσοι”

Ή ίσως: “Φάκκα μου τζιαι ας κλαίω“! Οι κορμάρες οι ατέλειωτες, που είναι μανιακοί με την γυμναστική και τη διατροφή.

Αυτό το σύνθημα τους πάει γάντι, γιατί εκτός από το να γυμνάζονται, μας κάμνουν τζιαι τα μοντέλα, επιδεικνύοντας τα six-packs τους τζιαι τους καλογυμνασμένους μύεις.

5
Δικηγόροι: “Εμπιστεύσου με, είμαι δικηγόρος”

Εάν οι δικηγόροι υιοθετούσαν τούτο το σύνθημα τότε θα είχαν κάμποση πελατεία. Οι λέξεις ”εμπιστοσύνη, αξιοπιστία και φιλαλήθεια’’ είναι το φόρτε τους.

Στα δικαστήρια, υπερασπίζονται με ”νύχια και με δόντια” εκείνο που πιστεύουν τζιαι χρησιμοποιούν πολλά ”μέσα” αλλά και την πονηριά τους (με την καλή έννοια) ώστε να τα καταφέρουν.

Πέρκει να εν οι μόνοι που εν θα νιώθουν τύψεις αν πουν κανένα ψεματάκι μέσα-μέσα, γιατί  όπως ξέρουμε: ”ο σκοπός αγιάζει τα μέσα“.

6
Δάσκαλοι: “Δάσκαλοι διορισμένοι, ποτέ νικημένοι”

Τούτο το σλόγκαν ταιριάζει απόλυτα στους δασκάλους, οι όποιοι μέσα από τόσους αγώνες και απεργίες, καταφέρνουν σε κάποια φάση της ζωής τους να διοριστούν μόνιμοι στα δημόσια σχολεία ώστε να εξασκήσουν το επάγγελμα τους.

Έτσι, δεν έχουν πλέον φόβο ότι θα απολυθούν τζιαι επιπλέον απολαμβάνουν καμπόσες διακοπές τζιαι ωφελήματα.

Εσένα ποιο σύνθημα σου άρεσε ή σε εκφράζει περισσότερο; Σκέφτηκες κάποιο άλλο για άλλο κλάδο; 😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending