fbpx

4 tips για να μακρύνουν τα μαλλιά σου πολύ πιο γρήγορα!

Ακόμη κι αν έχεις κοντά μαλλιά ή τα κόβεις συχνά και δεν σε φοβίζει ο πειραματισμός, σίγουρα υπάρχουν στιγμές που ήθελες (ή θέλεις) μακριά μαλλιά! Όλες φανταζόμαστε τον εαυτό μας με μακριά, πλούσια, υγιή και όμορφα μαλλιά!

Γι’ αυτό και σου έχουμε 4 απλές καθημερινές συνήθειες που πρέπει να ακολουθείς, χωρίς πολύ κόπο και χρόνο για να μακρύνουν τα μαλλιά σου πιο εύκολα.

Μάθε τους τρόπους εδώ:

1
Λούσου με κρύο νερό

Freepik.com

Ίσως τον χειμώνα να σου ακούγεται περίεργο και δύσκολο να ακουμπήσει κρύο νερό το κεφάλι σου. Πρέπει, όμως, να γνωρίζεις ότι όσο πιο ζεστό είναι το νερό, τόσο μεγαλύτερη ζημιά κάνει στην τρίχα σου!

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να χρησιμοποιείς όσο το δυνατό πιο κρύο νερό γίνεται, έτσι ώστε να αποκτήσεις υγιή και μακριά μαλλιά.

2
Άφησε τα μαλλιά σου κάτω

Pexels.com/Rachel Claire

Τα σφιχτά χτενίσματα, όπως οι αλογοουρές, τα οποία τραβούν τα μαλλιά σου, έχουν ως αποτέλεσμα να αποδυναμώνουν την τρίχα και την εμποδίζουν να μακρύνει.

Αν όμως είσαι από τις γυναίκες που δεν μπορούν χωρίς την αλογοουρά, καλό θα ήταν να της αλλάζεις θέση. Είναι μια εύκολη κίνηση, η οποία μπορεί να διατηρήσει την τρίχα άθικτη για περισσότερο καιρό.

3
Μην τα λούζεις κάθε μέρα

Freepik.com

Το συχνό λούσιμο των μαλλιών τα κάνει πιο εύθραυστα και επιρρεπή στο να σπάνε και να δημιουργείται ψαλίδα.

Η συχνή χρήση του σαμπουάν εμποδίζει τα μαλλιά να παράγουν φυσικό έλαιο (σμήγμα), με αποτέλεσμα να μην ενυδατώνεται τόσο η επιδερμίδα όσο και η τρίχα. Το ιδανικό είναι να τα λούζεις 3-4 φορές την εβδομάδα!

4
Πιες πολύ νερό

Freepik.com

Όπως γνωρίζουμε όλοι μας το νερό κάνει καλό στον οργανισμό, την επιδερμίδα αλλά και στα μαλλιά. Το νερό βοηθά τα μαλλιά να μην αφυδατώνονται και να ξηραίνουν κι έτσι να διατηρούνται υγιή και λαμπερά.

Αν θες και εσύ να αποκτήσεις μακριά μαλλιά ξεκίνα από σήμερα!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending