fbpx

5+1 προπονητές κυπριακών ομάδων που μάλλον δεν θυμάσαι!

Ίσως δεν υπάρχει πιο δύσκολη δουλειά στον κόσμο από το να είσαι προπονητής στην Κύπρο!

Σαν λαός αγαπούμε τόσο πολύ το ποδόσφαιρο που βάζουμε πίεση για επιτυχίες με το “καλημέρα” σε οποιοδήποτε αναλάβει τις τύχες της ομάδας μας, ανεξάρτητα από το βιογραφικό που κουβαλά.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά οι προπονητές πάνε και έρχονται στον τόπο μας. Αυτό από μόνο του κάνει αδύνατη την προσπάθεια να τους θυμάσαι όλους!

Μάζεψα μερικούς “άρχοντες των πάγκων” που δούλεψαν, οι περισσότεροι για λίγο, στην Κύπρο παρακάτω. Εσύ τους θυμάσαι;

 

1
Werner Lorant – ΑΠΟΕΛ

Ο Γερμανός τεχνικός ήρθε στον ΑΠΟΕΛ προς το τέλος της σεζόν 2004-05. Κοούτσαρε τους γαλαζοκίτρινους από την 22η αγωνιστική μέχρι την 26η, αντικαθιστώντας ουσιαστικά τον Ivan Jovanovic.

Δεν κατάφερε να ανατρέψει τη διαφορά που δημιούργησε η Ανόρθωση, ο ΑΠΟΕΛ τερμάτισε 2ος και ο Lorant αποδεσμεύτηκε με το τέλος της περιόδου. Τον αντικατέστηκε ο Μάριος Κωνσταντίνου.

2
Arie Haan – Ομόνοια

Ως ποδοσφαιριστής ο Ολλανδός έκανε τεράστια καριέρα στον Ajax, όντας μέλος της χρυσής ομάδας του Αίαντα τη δεκαετία του ’70.

Σαν προπονητής, αφού πέρασε από αρκετές ομάδες μεταξύ των οποίων και ο ΠΑΟΚ, έφτασε στην Κύπρο τον Νοέμβριο του 2000 για να αντικαταστήσει τον Asparuh Nikodimov στην Ομόνοια.

Έκατσε στον πάγκο του τριφυλλιού για μόλις 2 αγώνες, μιας και στο μεταξύ δέχτηκε προσφορά από την Austria Vienna για να αναλάβει την τεχνική της ηγεσία. Στη θέση του ήρθε ο Henk Houwaart με τον οποίο οι Λευκωσιάτες κατέκτησαν το πρωτάθλημα.

3
Janusz Wojcik – Ανόρθωση

Το καλοκαίρι του 2001 ο μακαρίτης Dusan Mitosevic αποχώρησε από την Ανόρθωση με την “Κυρία” να δίνει το χρίσμα του προπονητή στον Πολωνό Janusz Wojcik με προϋπηρεσία, ανάμεσα σε άλλες, στην εθνική της χώρας του.

Ο Wojcik έμεινε στην Κύπρο μέχρι τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου προπονώντας την ομάδα της Αμμοχώστου για 9 αγωνιστικές.

Στη συνέχεια, εκτός από προπονητής, υπήρξε και βουλευτής στη χώρα του, βρέθηκε μπλεγμένος σε σκάνδαλο διαφθοράς πριν φύγει από τη ζωή τον Νοέμβριο του 2017 στα 64 του.

4
Didier Olle Nicolle – Απόλλωνας

Το ξεκίνημα της περιόδου 2011-12 βρήκε τον Γάλλο Didier Olle Nicolle στον πάγκο του Απόλλωνα αντικαθιστώντας τον Αντρέα Μιχαηλίδη.

Μόλις 9 αγωνιστικές έμεινε όμως στη Λεμεσό πριν αποχωρήσει στα μέσα Νοεμβρίου μετά από μια σειρά μέτριων αποτελεσμάτων για τους γαλάζιους. Σήμερα, ο Nicolle είναι προπονητής στην πατρίδα του και την US Orleans, ομάδα Β’ Κατηγορίας.

5
Oleg Protasov – ΑΕΛ

Ως ποδοσφαιριστής ο Ουκρανός έκανε μεγάλη καριέρα στην Ελλάδα, κυρίως στον Ολυμπιακό Πειραιώς του οποίου υπήρξε και προπονητής για ένα χρόνο.

Τον Δεκέμβρη του 2004 ήρθε στην Κύπρο για την ΑΕΛ για να πάρει τη θέση του Henk Houwaart που είχε παραιτηθεί.

Ο Ουκρανός έμεινε στη Λεμεσό μέχρι τον Μάρτη σε μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε από πολλά σκαμπανεβάσματα για τους γαλαζοκίτρινους της Λεμεσού.

Μάλιστα, ούτε ο αντικαταστάτης του Protasov, Αντρέας Μιχαηλίδης, έβγαλε τη χρονιά, αφού παραιτήθηκε 2 αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

6
Georgi Vasiliev – Σαλαμίνα

Ο Βούλγαρος πρωτοήρθε στην Κύπρο για την Ανόρθωση στο ξεκίνημα της περιόδου 1995-96. Έμεινε μέχρι τον Γενάρη του ’96 όταν και πήρε μεταγραφή για την CSKA Sofia.

Μετά από 7 χρόνια ωστόσο επέστρεψε στην Κύπρο αυτή τη φορά για την άλλη ομάδα της Αμμοχώστου, τη Νέα Σαλαμίνα. Συγκεκριμένα, τον Γενάρη του 2003 ο Vasiliev αντικατέστησε στον πάγκο των ερυθρολεύκων τον Τάκη Αντωνίου.

Έμεινε στο “Αμμόχωστος” μόλις για 2 μήνες, μιας και αντικαταστάθηκε από τον Πανίκο Ορφανίδη τον Μάρτη της ίδιας χρονιάς.

Θυμάσαι κάποιον από αυτούς τους προπονητές από το πέρασμα του στην Κύπρο; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending