fbpx

Δες πού μπορείς να ταξιδέψεις φέτος για να ζήσεις ένα αξέχαστο καρναβάλι!

Η περίοδος του καρναβαλιού ολόενα και πλησιάζει. Γι’ αυτό και εμείς έχουμε μαζέψει μερικές πόλεις ανά τον κόσμο, όπου μπορείς να ταξιδέψεις αυτή την περίοδο και να περάσεις ένα αξέχαστο καρναβάλι.

Σύμφωνα με την παράδοση, το καρναβάλι είναι μια ευκαιρία για γλέντι και χαρά πριν από τη περίοδο της Σαρακοστής που μας πάει μέχρι και το Πάσχα.

Παρ’ ολ’ αυτά, οι διαστάσεις που έχει πάρει ανά τον κόσμο είναι τεράστιες, καθώς γιορτάζεται όχι μόνο σε μέρη όπου οι άνθρωποι έχουν χριστιανικά “πιστεύω”, αλλά και σε μέρη και τόπους του πλανήτη, όπου οι άνθρωποι έχουν πολύ διαφορετικά ήθη έθιμα ως προς τη θρησκεία (π.χ. Ινδία).

Δες πιο κάτω:

 

1
Rio de Janeiro

Το καρναβάλι του Rio de Janeiro είναι το διασημότερο καρναβάλι στον κόσμο και υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο προσελκύει γύρω στο 1 εκατομμύριο τουρίστες!

Χαρακτηριστικό του καρναβαλιού στο Rio de Janeiro είναι ο ανταγωνισμός μεταξύ των σχολών Samba.

Αν θες να λάβεις μέρος στην παρέλαση και να νοικιάσεις κοστούμι, οι τιμές κυμαίνονται από 300-700 δολάρια ανάλογα με την ομάδα που θα επιλέξεις!

2
Βενετία

Ένας άλλος προορισμός που είναι πολύ διάσημος την περίοδο αυτή, είναι η πανέμορφη Βενετία.

Καθώς περπατάς στα δρομάκια της γραφικής Βενετίας, θα δεις τους μεταμφιεσμένους να περιφέρονται και να συνθέτουν ένα ακόμη πιο όμορφο σκηνικό στη μαγική αυτή πόλη!

Δεν πρέπει να πας στη Βενετία και να ξεχάσεις να αποκτήσεις τη δική σου βενετσιάνικη μάσκα!

3
Νέα Ορλεάνη

Η γαλλική καθολική παράδοση της πόλης ονομάζει το καρναβάλι Mardi Gras και το γιορτάζει με σχεδόν μια παρέλαση τη μέρα, πριν και ανήμερα της Fat Tuesday, η οποία ακολουθείται από την Τετάρτη της Στάχτης, όταν και ξεκινά η νηστεία της Σαρακοστής (είναι το αντίστοιχο της Ορθόδοξης Κυριακής της Αποκριάς και της Καθαρής Δευτέρας).

Μπορείς να συμμετέχεις και εσύ στις παρελάσεις που γίνονται στη Νέα Ορλεάνη και να νοικιάσεις το δικό σου κοστούμι ή ακόμη να φτιάξεις το δικό σου, αφου υπάρχουν ειδικοί που μπορούν να σου φτιάξουν ό,τι κοστούμι φανταστείς!

4
Κολονία

Το μεγαλύτερο καρναβάλι στην Ευρώπη ξεκινά μία εβδομάδα πριν από την Τετάρτη της Στάχτης και λαμβάνει χώρα στη Κολονία της Γερμανίας!

Η μεγάλη παρέλαση γίνεται τη Δευτέρα και χαρακτηριστικό της παρέλασης είναι ότι όλοι οι συμμετέχοντες μοιράζουν εορταστικά φιλιά ο ένας στον άλλον!

5
Πάτρα

Για το τέλος έχω αφήσει φυσικά το διάσημο πατρινό καρναβάλι. Αν δεν μπορείς να πας μέχρι το Rio de Janeiro ή στη Νέα Ορλεάνη, τότε πήγαινε στην Πάτρα!

Μπορείς να νοικιάσεις το δικό σου κοστούμι και να λάβεις μέρος στη παρέλαση για ένα καρναβάλι που θα το θυμάσαι για καιρό!

Οι τιμές για ενοικίαση κουστουμιού κυμαίνονται από 30-60 euro ανάλογα με την ομάδα που θα επιλέξεις!

Εσύ σε ποια πόλη θες να ταξιδέψεις φέτος το καρναβάλι; Ψήφισε και δες πόσοι συμφωνούν μαζί σου:

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending