fbpx

Αυτοί οι παικταράδες άξιζαν μία θέση στο NBA All-Star Game 2018!

Επιτέλους ο μήνας είναι Φεβρουάριος και μύρισε Αll-star game. Η πιο γιορτινή διοργανώση του πιο θεαματικού πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο θα λάβει χώρα στις 18 Φεβρουαρίου στο Los Angeles και ως γνωστόν έχουν ανακοινωθεί οι παίχτες που θα απαρτίσουν τις δυο ομάδες.

”Μα καλάν ρε σοβαρομιλούμεν τωρά, εν γίνεται!”. Υποθετικά, οι πλείστοι Κύπριοι μπασκετόφιλοι έκαναν αυτή την σκέψη, εκφράζoντας τη διχογνωμία τους και όχι άδικα δηλαδή. Πράγματι, κάποιοι παιχταράδες που φέτος κάνουν πολύ καλή σεζόν δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τη δική τους συμμετοχή.

Το να θεωρείται ενας ΝΒAer ”All-star” φαντάζει δύσκολο σενάριο λόγω του υψηλού επιπέδου ανταγωνισμού. Ισως να ακουστώ υπερβολικός, αλλα όσο κι αν κάποιοι παίχτες ”έφτυναν αίμα” μεσα στο τερέν, φαίνεται πως δέν ήταν αρκετό.

Ενας παράγοντας που σίγουρα έπαιξε και θα παίζει ρόλο στην συμμετοχή των παικτών είναι οι τραυματισμοί. Όπως και κάθε χρόνο λίγο πριν την έναρξη του Αll-star game, έτσι και φέτος για παράδειγμα τραυματίστηκαν την τελευταία στιγμή οι Kevin Love, Demarcus Cousins και John Wall για να πάρουν την θέση τους οι Paul George, Andre Drummond και Goran Dragic.

Πού θέλω να καταλήξω; Δεν αντιλέγω, καλοί οι συμμετέχοντες όπως και οι αντικαταστάτες, αλλά υπήρξαν και καλύτεροι. Δεν θα επικρίνω τα κριτήρια επιλογής των fans, ΜΜΕ και των προπονητών, όμως θα πάρω θέση για τους παίχτες που άξιζαν να βαπτιστούν ”Αll star”.

Έκανα λοιπόν τις δικές μου εικασίες και σου παρουσιάζω 4 παίχτες που θα μπορούσαν να είναι στη μεγαλύτερη γιορτή του μπάσκετ!

 

1
Lou Williams – Los Angeles Clippers – Point guard

Πρώτος και καλύτερος και τον θεωρούμε τον πιο αδικημένο. Προς μεγάλη μου έκπληξη ο Williams έχει πάρει το “βάπτισμα του πυρός” όντας ο ηγέτης των Clippers μαζί με τον Deandre Jordan.

Φέτος μετράει 23.3 πόντους ανα παιχνίδι και το καλύτερο είναι ότι δεν ξεκινάει ως βασικός! Δεν είναι τυχαίο που πέρσι ανακηρύχθηκε ο 6ος παίκτης της σεζόν. Φέτος πιθανολογούμε να πάρει το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη της λίγκας.

2
Ben Simmons – Philadelphia 76ers – Point forward

Ο Mr. “triple double”! Φέτος μετράει 16.3 πόντους, 7.9 ριμπάουντ7.2 ασσίστς1.9 κλεψίματα και σχεδόν 1 μπλοκ ανα παιχνίδι.

To στυλ παιχνιδιού του rookie των 76ers άρχισε ήδη να πιάνει τόπο στο ΝΒΑ, καθώς είναι ο παίκτης που ”τα κάνει όλα και συμφέρει”.

Ο Simmons βλέπει τον κόσμο από τα 2.08μ και μπορεί να αγωνιστεί με ευχέρεια ως playmaker παρά το υψος του. Ίσως τον απολαύσουμε από την επόμενη σεζόν στο All-star game. 

3
Kemba Walker – Charlotte Hornets – Point/Shooting Guard

Οι Hornets είναι από τις χειρότερες ομάδες του πρωταθλήματος. Παρ’ όλα αυτά, ο Walker δεν ταυτίζεται με το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας του.

Ο Walker την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ομάδας του μετρώντας 22.6 πόντους, 5.8 ασσίστς και 3.4 ριμπάουντ ανα παιχνίδι. Το σημείο αναφοράς του είναι ότι έχει ένα αξιόπιστο 42% εντός παιδιάς.

4
Nikola Jokic – Denver Nuggets – Point Center

Αν ένα κριτήριο επιλογής ενός παίκτη στο All-star game είναι οι δεξιότητες, τότε ναι ο Σερβος σέντερ θα επιλεγόταν!

Σε 47 παιχνίδια ο ”Joker” μετράει κατα μέσο όρο 16.5 πόντους, 7.9 ριμπάουντ και 5.5 ασσίστς. Τι τον κάνει μοναδικό;

Χαρακτηρίζεται ως Playmaker της ρακέτας (Point center). Αν συγκρίνουμε το ύψος του εχει ψηλό ΙQ. Εξ ου και οι θεαματικές ασσίστς που δημιουργεί κάνοντας το παιχνίδι  συμπαικτών του πιο εύκολο.

Συμφωνείς με τις επιλογές μου; Αν όχι ποιούς θα έστελνες εσύ στο Los Angeles;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending