fbpx

Ρωτήσαμε 5 Κύπριους τι τους εκνευρίζει περισσότερο στην πόλη τους ή χωριό τους!

Όλοι μας μένουμε σε μια πόλη ή χωριό που ίσως να μη μας κάνει χαρούμενους ή πολλές φορές να γινόμαστε και δυστυχισμένοι. Ίσως αυτό οφείλεται σε συγκεκριμένες καταστάσεις που δεν μπορούμε να αλλάξουμε στη ζωή μας.

Συναντήσαμε κάποιους Κύπριους που μοιραστήκαν μαζί μας την άποψη τους – θετική ή αρνητική ανάλογα-  για την καθημερινότητα τους σε πόλη ή χωριό.

Δες τις απαντήσεις που πήραμε πιο κάτω:

1
Περίπτωση Κύπριου από τη Λεμεσό

  • Ζω και εργάζομαι στη Λευκωσία τα τελευταία 5 χρόνια, καθαρά για επαγγελματικούς λόγους, ενώ κατάγομαι από τη Λεμεσό. Η ζωή στην πρωτεύουσα με εκνευρίζει λόγω του ότι δεν γίνονται οι σωστές μελέτες για το κυκλοφοριακό και παντού υπάρχει κίνηση που σε κουράζει αφάνταστα. Επίσης, υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι κατάλληλοι για να οδηγούν και είναι ένας δημόσιος κίνδυνος για τον κόσμο που βρίσκεται στο δρόμο. Μπορεί να είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που δεν έχει καλά μέσα μαζικής μεταφοράς όπως άλλες χώρες. Επίσης, ξεκινά ένα έργο για τους δρόμους, που «τρώει» κάμποσα χρήματα και στο τέλος καθυστερούν και δεν το τελειώνουν ποτέ. Πλέον, οι  Κύπριοι δεν νοιάζονται για το κοινό καλό, πάρα μόνο για την τσέπη τους και το συμφέρον τους. Γενικά, επικρατεί ένας «αμόρφωτος» και «ακαλλιέργητος» κόσμος γύρω μας.

2
Περίπτωση Κύπριας που ζει Λευκωσία

  • Μένω στη Λευκωσία από τότε που έχω γεννηθεί και τίποτε δεν προχωράει ούτε εξελίσσεται. Όλα  είναι τα ιδία χωρίς κάτι καινούριο και οι δημόσιες εγκαταστάσεις δεν κάνουν κάποια ανανέωση. Tο ίδιο και οι κάτοικοι της πόλης.

3
Περίπτωση Κύπριου που ζει και εργάζεται στα Χανιά

  • “Τα τελευταία χρόνια, εφόσον έχω παντρευτεί και έχω κάνει οικογένεια, ζω στα Χανιά και εργάζομαι στο χώρο των εκπαιδεύσεων. Μέσα από τις εκπαιδεύσεις, έχω παρατηρήσει πως τόσο ο κόσμος της Κύπρου, όσο και της Ελλάδας, έχουν μια παράξενη συμπεριφορά – είναι αντιδραστικοί και αγενείς. Δεν συμπεριφέρονται με όμορφο τρόπο και αυτό είναι άσχημο για την παιδεία και την κουλτούρα μας.”

4
Περίπτωση Κύπριου που ζει σε χωριό

  • Ζω στο χωριό μου τα τελευταία 24 χρόνια στους Άγιους Τριμιθιάς. Ένα πανέμορφο χωριό, σε ωραία τοποθεσία και λίγο εκτός πόλης. Τα κύρια προβλήματα του χωριού μου είναι ότι δεν έχουμε ούτε ένα φούρνο που να μπορεί κάποιος να βρει snack ανά πάσα στιγμή και έχουμε ένα περίπτερο που κλείνει πολύ νωρίς τη νύχτα. Βασικά, δεν έχει ιδιαίτερα νέους της ηλικίας μου και ούτε μια καφετέρια. Η κύρια συντροφιά μου είναι η απόλυτη θηλυκιά φοράδα που έχω στην αυλή μου και λέγεται Αντζέλικα.”

5
Περίπτωση Κύπριας που εργάζεται Λεμεσό

  • Ζω στη Λεμεσό τον τελευταίο χρόνο για επαγγελματικούς λόγους. Με εκνευρίζει αφάνταστα η κίνηση στο δρόμο που για να κάνεις μια μικρή διαδρομή των 5 λεπτών, θέλεις τουλάχιστον 30 λεπτά και αρκετό σπάσιμο νεύρων, την ώρα που προσπαθείς να φτάσεις στον προορισμό σου. Επίσης, λυπάμαι όταν βλέπω πανέμορφα αρχοντικά σπίτια που δεν συντηρούνται και είναι έτοιμα προς κατάρρευση και οι αρμόδιες αρχές δεν κάνουν κάτι για αυτό. Επίσης, κάποιες φόρες λόγω απροσεξιών, η θάλασσα ίσως να είναι αρκετά βρώμικη και είναι αρκετά κρίμα.”

 Εσένα τι σε εκνευρίζει περισσότερο στην πόλη ή στο χωριό σου;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending